Följ oss Instagram logo Nyhetsbrev Pinterest logo
header petvillage
PetVillage.se

Bengal: Mat & Tillbehör

Bengal-katter är iögonfallande med sin leopardliknande päls och energiska personlighet. Denna kattras är en hybrid mellan en asiatisk leopardkatt och en tamkatt, vilket ger dem en unik och vild utstrålning.

De är medelstora till stora katter, med hanar som oftast väger mellan 5-8 kg och honor mellan 4-6 kg.

Bengalkatt

Bengaler har en slank och muskulös kroppsbyggnad med en kort, tät och mycket glänsande päls. Deras päls har ofta mörka fläckar eller marmoreringar och kan komma i en mängd olika färger. Ögonen är vanligtvis gröna eller guldiga.

Foder för Bengalkatt

 • Royal Canin Bengal (2 kg)

  Royal Canin Bengal (2 kg)
  Royal Canin Bengal-Anpassat torrfoder för din bengals unika behovRoyal Canin Bengal Adult är ett torrfoder för vuxna bengalkatter som är utformat efter ett recept som möter deras rasspecifika behov. Detta foder innehåller  en hög proteinhalt och anpassad fetthalt för att bidra till att bibehålla din bengals muskelmassa och för att möta det näringsmässiga behovet hos denna kattras generellt aktiva livsstil.Royal Canin Bengal-Fullvärdig och lättupptaglig näring som främjar hälsan hos din bengalkattEn kost med mycket lättsmälta proteinkällor är vitkigt för din bengal. Därför innehåller Royal Canin Bengal kattfoder LIP-proteiner. Man har även tillsatt prebiotika i fodret som bidrar till att främja balansen i tarmfloran. Din bengals unika päls behöver särskild uppmärksamhet och vård för att hållas i toppskick, därför innehåller detta foder en specifik balans av aminosyror, vitaminer samt omega-3 och omega-6 fettsyror som bidrar till god hud-och pälskvalitet. Kattmat särskilt anpassad till bengalkatterMed högvärdigt proteinInnehåller prebiotika Med tillsatt Omega 3 och Omega 6
 • Royal Canin Bengal Adult - 10 kg

  Royal Canin Bengal Adult - 10 kg
  Balanserad torrmat för vuxna bengal-katter över 12 månader, helfoder med proteiner, mineraler, vitaminer som kan främja naturlig tarmflora och muskelmassa, frisk hud och glänsande päls
 • Bengal Adult Torrfoder för katt - 2 kg

  Bengal Adult Torrfoder för katt - 2 kg
  Skräddarsytt torrfoder för Bengal för att stödja dess fysik och aktiva livsstil. Det anpassade protein- och fettinnehållet ser till att bygga en stark muskelmassa, samtidigt som omega-3 fetter skapar en skinande och hälsosam päls.   Royal Canin® Beng
 • Royal Canin Bengal (2 kg)

  Royal Canin Bengal (2 kg)
  Royal Canin Bengal - speciellt anpassat foder för din väns behovBor du tillsammans med en glad och lekfull kompis med en underbar päls? Den delikata kattmaten från Royal Canin är speciellt framtagen för bengalens behov:Innehåller högkvalitativt protein (40%) och en begränsad mängd fett (18%), vilket bidrar till att bibehålla en optimal muskelfunktionInnehåller aminosyror, omega-3 och omega-6 fettsyror samt vitaminer som främjar hudens välbefinnande och ger glans åt pälsenMycket hög smaklighetL.I.P-proteiner, fiber och prebiotika främjar mag- och tarmhälsan och ger torrfodret en hög smältbarhetY-formade foderkulor gör att katten behöver tugga ordentligt vilket bidrar till en bättre mun- och tandhälsaEn balanserad halt av mineraler främjar den vuxna kattens urinvägar
 • Bengal Adult Torrfoder för katt 2 kg

  Bengal Adult Torrfoder för katt 2 kg
  Royal Canin® Bengal Adult torrfoder för vuxna katter är utformad med tanke på näringsbehovet hos din bengalkatt. Hög proteinhalt och anpassad fetthalt gör att fodret bidrar till att bibehålla din bengals muskelmassa och mycket aktiva livsstil. En mycket lättsmält, proteinrik kost är av vikt för en hälsosam matsmältning hos din bengal. Därför innehåller Royal Canin® Bengal Adult foder LIP-proteiner, ingredienser som är utvalda för sin höga proteinsmältbarhet. Det inkluderar också prebiotika som bidrar till att främja balansen i tarmfloran. Din bengals blanka päls behöver särskild uppmärksamhet och vård för att hållas i toppskick. Royal Canin® Bengal Adult foder innehåller en specifik balans av aminosyror, vitaminer samt omega-3 och omega-6 fettsyror som bidrar till att bibehålla glänsande päls och hälsosam hud.

Denna ras har höga energibehov och kräver ett foder som är rikt på protein och lågt på kolhydrater. Ett högkvalitativt torrfoder eller våtfoder som är anpassat för aktiva katter är att föredra.

Bengaler är generellt friska katter som kan leva upp till 12-16 år. De är dock benägna för vissa genetiska sjukdomar som progressiv retinal atrofi (PRA) och hypertrofisk kardiomyopati (HCM).

Katterna är extremt aktiva och lekfulla och de älskar att klättra och utforska. En bengalkatt kräver mycket mental och fysisk stimulans, så en inomhusklätterställning eller en säker utomhusmiljö kan vara idealisk.

På grund av deras aktivitetsnivå och nyfikenhet rekommenderas en större kattlåda och robusta klösmöbler. Interaktiva leksaker och pussel kan också hjälpa till att hålla dem mentalt engagerade.