Följ oss Följ oss på Facebook

PetVillage.se
Märken på katt

Katt

Med över 1,6 miljoner katter i Sverige är det vårt vanligaste husdjur. Över 90% av dessa katter lever i hus eller lägenhet medan resten är så kallade gårdskatter på bondgård. Så är det verkligen hunden som är människans bästa vän?

En vanligen föreställning är att katter kräver mindre skötsel och tillsyn än hundar. Men som kattägare måste man vara beredd på att investera både tid och pengar på sin familjemedlem. Kattmaten är relativt billig, men veterinär, leksaker som klösträd och andra stimulerande tillbehör kan man lägga mycket pengar på.

Kattprylar

Kategorier: Kattmat | Kattillbehör | Kattleksaker | Kattransport | Klösmöbler | Pälsvård katt | Klovård katt

 • Blandpack Catessy paté - 8 x 100 g

  Erbjud din finsmakare en välsmakande omväxling med fina patéer. Catessy kattfoder innehåller aromatiska ingredienser och har en underbar smak. Det tillgodoser din fyrbenta vän med de vitaminer och mineraler han behöver för ett aktivt kattliv. De läckra varianterna i praktiska portionsformar ger variation och omväxling i kattskålen. Din katt kommer att spinna av glädje! Följande aptitretande smaker finns att välja mellan: Fin paté 8 x 100 g - blandade smaker för ännu mer variation på kattmenyn: 2 formar av varje med kyckling & lever: extra lätt, innehåller viktiga vitaminer och mineraler. 2 formar av varje med kalv & fjäderfä: mört och gott, innehåller viktiga vitaminer och mineraler. 2 formar av varje med krabba: fina och hälsosamma godbitar ur havet, med viktiga vitaminer och mineraler. 2 formar av varje med kalkon: light och lättsmält, med viktiga vitaminer och mineraler.
 • Compact Care Premium Lavendel

  Compact Care Premium Lavendel är en utmärkt kattsand som effektivt binder fukt och odörer. Parfymerad med mild fräsch doft av lavendel.
 • Provpack: Gourmet a la Carte 4 x 85 g - Kyckling, öring, nötkött, sej

  Din katt är en sann gourmet och förtjänar kulinariska smakupplevelser. Fina, delikata bitar av kött eller fisk, försiktigt tillagade i kombination med utvalda ingredienser som grönsaker, ris och pasta skapar måltider med saftiga texturer och smaker. Dessa oemotståndliga smaker kommer att glädja din katts smaklökar. Gourmet A la Carte - varje dag en ny, raffinerad måltid med unika ingredienser och recept. Gourmet A La Carte blandpack innehåller följande smaker: Köksmästarens recept 1 x Gourmet A la Carte med kyckling, garnerat med pastapärlor 1 x Gourmet A la Carte med öring på utsökta grönsaker 1 x Gourmet A la Carte med nötkött på utsökta sommargrönsaker 1 x Gourmet A la Carte med sej på spenat Köksmästarens finesser 1 x Gourmet A la Carte med sardiner méditerranée 1 x Gourmet A la Carte med anka på bambuskott och morötter 1 x Gourmet A la Carte med fjäderfä på sommargrönsaker 1 x Gourmet A la Carte med öring à la Royale
 • Allergy Management Plus FΩW-HY Våtfoder

  Specific Allergy Management Plus FΩWD-HY Våtfoder är ett veterinärfoder för vuxna katter och kattungar som lider av samtidig foderallergi/foderintolerans och atopi med hudproblem som inflammationer och håravfall. Fodret innehåller innehåller hydrolyserat laxprotein med en molekylvikt på
 • Ekonomipack: Concept for Life - All Cats (2 x 10 kg)

  Concept for Life erbjuder din katt speciellt utformade foder, anpassade till olika näringsbehov och livsfaser. Det skräddarsydda näringskonceptet i Concept for Life är baserat på vetenskaplig kunskap. Concept for Life gör det enkelt för kattälskare att ge katten en artanpassad kost, avvägd och av premiumkvalitet samt lämplig för kattens livssituation. Och dessutom till ett rättvist pris! Hos Concept for Life står alltid i fokus att främja kattens välbefinnande med en artanpassad kost som passar kattens näringsbehov. Prova det unika näringskonceptet som utvecklats tillsammans med veterinärer med målet att främja ett friskt kattliv. Alla sorterna innehåller funktionella beståndsdelar: det exklusiva komplexet Stay-Clean™ minskar bakteriell plackbildning och tandsten, ett speciellt Vitamin B-komplex ger en glänsande päls och smidig hud. För att förebygga hårbollar och främja transporten av svalda hår genom tarmen innehåller fodret dessutom en Anti-Hairball-funktion. Kalori- och näringshalterna är exakt anpassade till behovet under de olika livsfaserna. Allmänna fördelar med Concept for Life: Avvägd näringsämnesbalans: Receptet tillgodoser katten med alla proteiner, fetter, fibrer, vitaminer och mineraler den behöver för ett långt och friskt liv Tändernas hälsa: Stay-Clean™-komplexet med högst upplösbart vitamin C reducerar bakteriell plack och tandsten, speciella växtfibrer rengör tänderna mekaniskt Hud & päls: Ett vitamin B-komplex tillsammans med koppar och organiskt bunden zink samt viktiga omega 3- och omega 6-fettsyror kan ge en glänsande päls och smidig och sund hud Anti-Hairball-funktion: För att förbygga hårbollar och stödja transporten av redan uppkomna sådana innehåller fodret en mix av naturliga fibrer som främjar tarmrörelser. En kombination av psyllium, torkad sockerbetsmassa och lignocellulosa kan bidra till att svalda hår utsöndras naturligt Utvecklat tillsammans med veterinärer Hög andel kött Ris som lättsmält källa till kolhydrater - innehåller ej vete, majs eller soja Med essentiellt taurin Concept for Life är ett unikt, vetenskapligt utformat näringskoncept som främjar ett friskt kattliv. Concept for Life – skräddarsytt för livet. Läs mer om de olika varianterna här: Concept for Life Sterilised Cats Concept for Life Sensitive Cats Concept for Life Light Adult Concept for Life Beauty Adult Concept for Life Maine Coon Adult Concept for Life British Shorthair Adult Concept for Life Kitten Concept for Life All Cats Concept for Life Outdoor Cats Concept for Life Indoor Cats Concept for Life All Cats 10+
 • Golden Odour kattsand - 14 kg

  Golden Odour kattsand av finkornig bentonit är mycket populär bland kattägare. Fördelarna med Golden Grey kattsand i korthet: Bentonit (sandkornstorlek 12). UTAN babypuderdoft. Med en ekologisk luktabsorberare. 380% absorberingsförmåga. Praktiskt dammfritt. Leran som använts för denna kattsand är helt naturlig och därmed absolut ofarlig för din katt. En av fördelarna med Golden Odour är den omedelbara luktkontrollen som är verksam i flera dagar. Ströet förhindrar all uppkomst av bakterier som kan bildas genom urin och avföring. Även om det skulle ligga kvar i en vecka eller längre i kattoaletten skulle din katt fortsätta använda den. Golden Odour är till 100% luktneutral. Inga doftämnen har använts vid tillverkningen. Den tillsatta biologiska luktabsorberaren neutraliserar otrevliga lukter omedelbart. Kattsanden dammar ytterst lite och består av en snabbt klumpande sand som inte fastnar i kattens tassar. Sanden sprids därmed inte omkring i ditt hus. Golden Odour kattsand är mycket lätthanterlig och sparsam, eftersom inte all sand behöver bytas ut varje gång. Det räcker om du tar bort klumparna och fyller på den sand som fattas efter rengöring.
 • Ekonomipack: Royal Canin våtfoder 96 x 85 g - Sterilised i gelé

  Royal Canin våtfoder i megapack till riktigt lågt pris. Praktiska portionspåsar som håller fodret färskt och gott samt bevarar alla viktiga näringsämnen.
 • SureFlap Duo Kattdörr med Microchip ID

  Kattlucka med fyrvägslås som läser av kattens microchip. Med SureFlap Duo kan du ha specifika inställningar för varje katt och därför kunna begränsa vilka djur som kan gå ut genom luckan.
 • James Wellbeloved Adult Fish - Ekonomipack: 2 x 10 kg

  James Wellbeloved Adult Fish är utformat för tillgodose närings- och energibehovet hos vuxna katter, 1-7 år. Balanserade mängder smältbara och icke smältbara fibrer stödjer kattens matsmältningssystem. James Wellbeloved Fish Adult, med nyttig olivolja, grönsaker och ett naturligt tranbärsextrakt, har låga magnesiumhalter, vilket kan hjälpa till att hålla kattens urinvägar friska. Det är ett balanserat helfoder med alla mineraler och vitaminer katten behöver. James Wellbeloved Fish innehåller extra omega 3-fettsyror som ger en vacker päls och stödjer hudens hälsa. Cikoria, tranbär och rosmarin stödjer kattens immunsystem och urinvägarna hälsa. Med så högkvalitativa ingredienser är det ingen överraskning att katter älskar smaken av James Wellbeloved! James Wellbeloved undviker tillsatser av artificiella färg- och smakämnen eller konserveringsmedel. Alla James Wellbeloved foder är hypoallergena med endast en sorts animaliskt protein för att undvika att katten eventuellt utvecklar matintolerans eller hudallergier. James Wellbeloved Adult Fish i överblick: Tillverkat med naturliga ingredienser med extra vitaminer och mineraler Hypoallergent - idealiskt för katter med känslig hud eller matsmältning Monoprotein - med fisk som enda proteinkälla Inga tillsatta artificiella färg- eller smakämnen eller konserveringsmedel James Wellbeloved undviker att använda många av de ingredienser som är kända för att orsaka intolerans. Detta betyder att James Wellbeloved katt- och hundfoder och godbitar ej innehåller nötkött, fläsk, vete eller vetegluten, mejeriprodukter, ägg eller soja.
 • Katthalsband med strass svart

  Snyggt svartkatthalsband med bling-bling!

  Katthalsband i snygg design till din katt, svart läderhalsband med strass.
  Halsbandet har ett safetyknäppe som går upp om katten skulle fastna med halsbandet t ex i en gren utomhus. Katthalsbandet har även en pingla som självklart går att knipsa bort om man vill - för kattens skull.

  Fint ha på katten vid speciella tillfällen, eller såklart som lite extra snyggt utehalsband.
 • Monster Kattsand Long Hair & Kittens

  Monster Kattsand Long Hair & Kittens är en sand med fantastisk klumpförmåga och som är mycket dryg. Kattsanden är speciellt framtagen för att inte fastna i pälsen på långhåriga katter och kattungar.
 • Hill's Feline Sterilised Cat Young Adult Tuna - 1,5 kg

  Viktig information: Rådgör alltid med din veterinär innan du ger veterinärfoder till ditt husdjur. Din veterinär kan ge dig information och råd om lämplig behandling. När du ger veterinärfoder bör djuret kontrolleras hos veterinär regelbundet, i varje fall var sjätte månad. Om ditt husdjurs tillstånd mot förmodan skulle försämras under tiden det får denna produkt ska du omedelbar kontakta en veterinär. Genom att lägga den utvalda produkten i din varukorg bekräftar du att du läst och förstått informationen ovan. Hill's Feline Sterilised Cat Young Adult med tonfisk är noggrant anpassat till kastrerade katters behov (mellan 6 månader och 7 år). Många kattägare kastrerar sin katt för att undvika dräktighet och oönskat beteende. Nackdelen: Katter drabbas tre gånger så ofta av övervikt eller urinsten efter kastration. Övervikt kan leda till allvarliga hälsoproblem som exempelvis diabetes mellitus. Orsaker till övervikt efter kastration: Minskad mängd könshormoner saktar ned ämnesomsättningen Kattens aptit ökar med ca 25 % Energiförbrukningen minskar med i genomsnitt 30 % Orsaker till urinstenbildning efter kastreringen: Ofta dricker kastrerade katter mindre. Följden: Urinen blir alltför koncentrerad Koncentrerad urin kan leda till ett ogynnsamt pH i urinen Mineraler i höga koncentrationer i urinen kan ackumuleras. Följden: Stenar bildas Din kastrerade katt behöver en speciell näring hela livet ut för att undvika hälsoproblem som beskrivits ovan. Den goda nyheten: En särskild kost kan minska dessa risker. Hill's Feline Sterilised Cat Young Adult är utformat att ges dagligen till kastrerade katter. Fodret främjar en sund utveckling och bevarar hälsan hos den unga, vuxna katten. Hill's Feline Sterilised Cat Young Adult har en idealisk sammansättning som stödjer katters hälsa mellan 6 månader och 7 år: Unik formel för att bibehålla idealvikten: Låg fetthalt gör det möjligt att anpassa mängder foder Kontrollerat kaloriintag för optimala fodermängder L-karnitin och L-lysin är kliniskt bevisat ett stöd för att motverka fettökning samt bibehålla en slank muskelmassa För friska njurar och urinvägar: Anpassad mineralhalt minskar risken för bildning av stenar och stödjer njurarnas funktion Påverkar effektivt urinens pH-värde Kliniskt testade antioxidanter med bevisad effekt: Höga halter av vitamin E och C För ett starkt immunsystem Neutraliserar fria radikaler Äldre katter har andra näringsbehov är unga djur, framför all på grund av att njurarnas funktion försämras med åldern. Hill's Science Plan erbjuder som enda fodermärke två olika sammansättningar, anpassade till behoven hos yngre och äldre kastrerade katter. Hill's Feline Sterilised Cat Young Adult passar kastrerade katter mellan 6 månader och 7 år.
 • Happy Cat klösmatta med boll

  Snygg och rolig kattleksak!

  Happy Cat är en rolig aktivitetsleksak med klösmatta i mitten och bollen i den runda banan stimulerar kattens jaktinstikter vilket bidrar till bättre aktivering. Bollen sitter dessutom fast i banan så matte och husse slipper krypa under soffan och leta efter den! :)

  Den är även väldigt snygg och stilren för att vara en kattleksak!

  Storlek:

  41 x 38 cm (oval)

 • GranataPet DeliCatessen 6 x 200 g - Kalkon & fasan

  Premium-helfoder för katter, utan spannmål och gluten, med viktig laxolja och granatäppelkärnor, skonsamt ångkokade ingredienser av bästa kvalitet, rikt på taurin.
 • Cat Chow Special Care Sensitive Rich in Salmon - Ekononipack: 2 x 15 kg

  Cat Chow Special Care Sensitive Rich in Salmon främjar du en hälsosam och fullvärdig kattdiet. Den goda laxen som förstklassig, proteinkälla och andra varsamt tillagade och naturliga ingredienser är orsaken till att fodret accepteras och tolereras så väl. Cat Chow Adult med lax innehåller naturium, en prebiotisk kombination av fibrer, som främjar en effektiv matsmältning och en frisk, balanserad tarmflora. Grönsaker som cikoria, spenat och morötter avrundar fodret. Cat Chow Special Care Sensitive Rich in Salmon i överblick: Helfoder för katter Lax som förstklassig proteinkälla: minst 14 % Högkvalitativa och naturliga ingredienser Naturium för en avvägd tarmflora: en fiberkombination med prebiotisk effekt Med grönsaker och fullkornsspannmål som goda kolhydratkällor och hälsosamma komplement
 • Elementsäng Cloud brun

  Mycket fin i hemmet!

  Cloud är en stilren flätad elementsäng, tillverkad i brunfärgad vattenhyacint. En kattsäng som kombinerar snygg design med en härlig elementvärmd bädd för din katt! Cloud hängs på elementet i ditt hem, perfekt för en catnap och mysig dyna medföljer.

  Storlek:
  47 x 40 x 20cm
  Tål ca 5 kg tyngd.

  Observera att den upplevs lite större på bild än i verkligheten.
  Kom ihåg att kolla ditt element så att det "får övertäckas" utan brandrisk.
 • Royal Canin Sterilised Loaf - 48 x 85 g

  Royal Canin - ett passande foder för varje livsfas! Royal Canin Sterilised Loaf våtfoder är en avvägd kost för steriliserade katter, bestående av en luftig, aptitlig mousse. Receptet kan hjälpa katten att bevara sin idealvikt efter kastreringen och bidra till friska urinvägar. Våtfodret tar hänsyn till steriliserade katters speciella näringsbehov. Efter kastrationen förändras kattens metabolism och även rörelsebehovet minskar. Många katter går därför upp i vikt. Denna smakrika mousse med ett anpassat förhållande mellan protein, fett, kolhydrater samt vitaminer och mineraler hjälper katten att bevara sin optimala kroppsvikt. Samtidigt tillgodoses katten med alla vitala ämnen den behöver för att må bra. Den speciella sammansättningen i Royal Canin Sterilised Loaf stödjer hälsan i urinvägarna. Fodret är mycket omtyckt med ett innehåll som accepteras intuitivt av katter. Den luftiga moussen är smakrik, näringsrik och enkel att äta. Maten är enkel att portionera och servera ur portionspåsarna som är förpackade i kartonger med 12 påsar i varje. Royal Canin Sterilised Loaf i överblick: Avvägt våtfoder för steriliserade katter Speciellt anpassat till kastrerade katters näringsbehov Ideal vikt: receptet hjälper katten att bevara en slank figur Friska urinvägar: innehållet kan stödja hälsan i urinvägarna Avvägd kombination av näringsämnen: idealiskt förhållande av protein, fett, kolhydrater och vitala substanser Oemotståndlig konsistens: luftig mousse, speciellt god och lätt att äta Hög acceptans: idealisk näringsprofil, accepteras instinktivt av katter, aromatiskt recept I praktiska portionspåsar: enkla att portionera och servera ur
 • Smilla Kitten pastej - Ekonomipack: 3 x 75 g

  Unga katter som ännu växer behöver särskilt stora mängder vitala ämnen. Denna pastej från Smilla är särskilt utformad för kattungars näringsbehov. Den tillgodoser kattungen med livsnödvändiga vitaminer, kalcium och taurin som stärker skelettet, främjar uppbyggnaden av immunsystemet och stödjer hjärtat. Vitaminer har livsnödvändiga funktioner i kattens organism. De stödjer metabolismen, särskilda kroppsfunktioner och tar över vissa skyddande uppgifter i kroppen. Smilla pastej för kattungar innehåller bland annat vitamin A som har en stor betydelse för synen. Vitamin E är en antioxidant som skyddar cellerna mot fria radikaler. Dessa kan uppstå genom stress eller miljöpåverkan. B-vitaminer stödjer organismens metabolism i det dagliga arbetet. Biotin spelar en viktig roll i för hud och hår och kan främja en vacker, glänsande päls. Fördelarna med Smilla Kitten pastej i överblick: Med många livsviktiga vitaminer: Stärker kroppens egna motståndskrafter Biotin och vitamin A för en glänsande päls och frisk hud Kalcium: Stödjer uppbyggnaden av skelettet Taurin: För synen och hjärtats funktion Smakrik belöning, omtyckt av den mest kräsna katt! Utan tillsats av socker I praktisk tub: Enkelt att portionera och förvara Made in Germany
 • Hill's Science Plan Mature Adult 7+ Hairball Control Chicken - Ekonomipack: 3 x 1,5 kg

  Som kattägare vet du hur problematiskt det kan vara med hårbollar. Med Hill's Science Plan Mature Adult 7+ Hairball Control Chicken kattmat finns det nu äntligen en lösning. Fodret är särskilt utvecklat för att tillgodose äldre katters behov och innehåller speciella naturliga fibrer för att få bukt på problemet med hårbollar. Har utvecklats för att täcka närings- och energibehovet hos inaktiva katter från och med sju års ålder som har problem med hårbollar. De goda och unikt formade kroketterna innehåller särskilda fibrer från växtriket som stödjer kattens matsmältningssystem och minskar risken för uppkomsten av hårbollar om katten matas med fodret dagligen. Nödvändiga fettsyror tillgodoser både hud och päls med näring och minskar risken för onödig hårfällning. Ger en frisk hud och glänsande päls. Innehåller taurin som stödjer hjärta och näthinnor. En anpassad fosforhalt stärker njurarnas funktion. Hill's kattmat består endast av högkvalitativa och lättabsorberade ingredienser. En skål Hill's kattmat innehåller en mycket högre sammansättning av näringsämnen än en skål med vanligt kattfoder, vilket innebär att kostnaderna blir lägre än väntat. Hill's kattmat är mycket lättsmält och minskar därmed avföringsmängden - du behöver därför inte byta kattsand lika ofta. Hill's Science Plan Mature Adult 7+ Hairball Control Chicken är en knaprig och läcker kattmat. Det är det perfekta valet för att hålla din äldre katt frisk och i form resten av livet. Foderbitar:
 • Matskål med underlägg Yummynator

  Matskål och underlägg i ett!

  Yummynator är en kattmatskål och hundmatskål som gjort sig känd genom tysk tv-shop. En matskål som med ett enkelt vridmoment sätts fast i underlägget och därmed står matskålen stadigt på sin plats och din katt behöver inte styra runt matskålen över köksgolvet medan den äter.

  Underlägget är ett halkfritt nonslip-underlägg och matskålen tål maskindisk. Tillverkade i BPA och PVC fria material.

  Storlek: 
  Underlägg 24 x 24 cm
  Matskål 400 ml
 • GranataPet Filet à la carte 6 x 85 g - Kyckling & kanin

  Ett naturligt våtfoder av bästa kvalitet som kan erbjuda din katt unikt goda smaker och dofter: GranataPet Filet à la carte innehåller möra, aromatiska filébitar som tillagas skonsamt i den egna vätskan. De olika smakvarianterna med kyckling, anka, kalkon, tonfisk eller kanin ger katten omväxlande måltider. Fodrets höga andelar kött eller fisk säkerställer att katten intar tillräckliga mängder viktigt protein varje dag. GranataPet Filet à la carte är helfoder med alla mineraler, taurin och andra vitaliserande ingredienser katten behöver. Granatäppelkärnor är gott och nyttigt med höga halter polyfenoler. Dessa kan fånga upp fria radikaler som skyddar cellerna och stärker immunsystemet. Laxolja är rik på omättade omega-fettsyror vilka skyddar huden och främjar en väcker, glänsande päls. Eftersom denna premiummat tillagas komplett utan spannmål och gluten, ris, majs, soja, socker samt konstgjorda färg- och aromämnen eller konserveringsmedel är det ett särskilt väl tolererat foder. Det är mycket lämpligt för katter med allergier eller livsmedelsintolerans. Det saftiga våtfodret från GranataPet är goda menyer även för kräsna katter, med alla nödvändiga vitalämnen för ett aktivt och friskt liv. Blandpacket innehåller följande sorter: 2 x Kyckling pur 2 x Anka & kyckling 1 x Kyckling & kanin 1 x Tonfisk & kalkon GranataPet Filet à la carte 6 x 85 g i överblick: Avvägt våtfoder för vuxna katter Tolereras väl: utan spannmål, gluten, majs soja, ris, socker, vitamin K3 och GMO, kan ges till allergiska eller livsmedelsintoleranta katter Saftiga filébitar: omväxlingsrika smakvariationer - kyckling, kalkon, anka, tonfisk och kanin tillagas i den egna saften Hög köttandel: rikt på viktigt animaliskt protein, viktigt för en optimal kroppskonstitution Med granatäppelkärnor: unik doft och smak, innehåller polyfenoler (särskilt ellaginsyra) som kan fånga upp fria radikaler och stärka immunförsvaret Innehåller laxolja: skyddar huden och främjar en silkeslen, glänsande päls Med taurin: ett för katter essentiellt näringsämne, kan stärka hjärtat och synen Omtyckt: accepteras mycket väl tack vare förstklassiga och goda ingredienser, varsamt kokade Utan konstgjorda färgämnen, aromämnen och konserveringsmedel Utan djurförsök Tillverkas i Tyskland: Premiumtillverkare med en orubblig kvalitetsfilosofi
 • Luskam med tänder

  Luskam med tänderLuskam med 65 tänder. Specialdesignad för att hålla pälsen i perfekt kondition. Med luskammen kan man effektivt kamma bort löss ur pälsen. Kamma katten regelbundet, annars kan den få problem med hårbollar, vilket kan försvåra matsmältningen.
 • Adult Hairball 2,55 kg

  Iams Adult Hairball är foder speciellt för katter med lång päls som har problem med hårbollar.
 • Kattleksak Vibromouse

  Kattleksaken Vibromouse är en leksaksmus som är snarlik en riktigt mus både till utseende och rörelsemönster. Din katt kommer bli helt vild när den ska leka med den.
 • Ekonomipack: GranataPet DeliCatessen 12 x 400 g - Kalv & kanin

  Premium-helfoder för katter, utan spannmål och gluten, med laxolja och granatäppelkärnor, med fina ingredienser, försiktigt ångkokade. Rikt på taurin. Köp till sparpris i 12 x 400 g ekonomipack!
 • Ekonomipack: Catessy Snacks 3 x 65 g - Lax, vitaminer och omega 3

  Catessy Snacks är ett välsmakande mellanmål för katter. Det spelar ingen roll om du vill belöna din katt, bara skämma bort den emellanåt eller locka den att leka - Catessys kattgodis är det riktiga! De himmelskt knapriga godbitarna med den smarriga, krämiga fyllningen övertygar varje kräsen läckergom. De är framställda utan tillsats av socker och har mindre än 2 kalorier per godbit. Tre olika smakvarianter ger variation, så med Catessy Knapersnacks blir det aldrig långtråkigt. Godiset är förpackat i återförslutbara påsar som säkerställer att din skatt alltid kan njuta av fräscha godbitar. Catessy Snacks finns i tre olika goda smakvarianter: 3 x 65 g Kyckling, ost & taurin: Välsmakande kycklingkött, förfinat med delikat ost. Med vitaminer och taurin som stöd för hjärtats och ögonens funktion. 3 x 65 g Nötkött, vitaminer & malt: Rejält nötkött för köttälskare plus vitaminer och malt för en hälsosam matsmältning (Anti-Hairball). 3 x 65 g Lax, vitaminer och omega 3: God lax för alla fiskälskare, berikade med vitaminer och omega 3-fettsyror som stödjer det kardiovaskulära systemet. Fördelarna med Catessy Knaperbitar i överblick: Utan socker Med vitamin A, D3 och vitamin E Mindre än 2 kalorier per godbit Återförslutbar påse Omväxlingsrikt med olika smakvarianter Du hittar mer information om produkterna här: Catessy Snacks
 • Ekonomipack: Miamor Ragout Royale i gelé 44 x 100 g - Kalkon

  Miamor Ragout Royale erbjuder din katt ett ''''kungligt'''' delikatessfoder med hög kötthalt. Produkten är helt utan nötkött och tillverkas med en skonsam, vitaminbevarande teknik för att bibehålla en så stor dels som möjligt av alla näringsämnen. Miamor Ragout Royale är dessutom lätt att portionera ur de praktiska påsarna, utan att rester fastnar i påsen. Köp billigare i vårt ekonomipack med 44 x 100 g! Fodret innehåller ej artificiella färgämnen eller konserveringsmedel. Det finns i flera välsmakande sorter, för finsmakare med höga krav.
 • ItsyBitsy Cat Freeze Dried Kyckling

 • Vetbed® Isobed SL Wave kattfilt - creme/brun - L 150 x B 100 cm

  Extra mjuk, isolerande mot golvkyla, samtidigt hygienisk och antiallergisk - det är kattfilten Idobed® SL från Vetbed. En ytterligare fördel är att den kan klippas till i passande storlek för att passa perfekt på utvalda platser hemma, i bilen eller i transportburen. Vetbed® Idobed SL är en varm och sund sovplats för din katt, eftersom filten är tillverkad av en hålfibrig pälsstruktur (polyester) med 20 mm lugglängd och en täthet på 2000 g/meter. Materialet är värmeisolerande, avger samtidigt fukt och är andningsaktivt. Filten kan tvättas i tvättmaskin och torkas i tumlare, vilket gör den idealiskt för känsliga katter med allergier samt för kattungar. Ett antiglid-skikt på undersidan ser till att Vetbed® Isobed SL håller sig på plats även på hala golv. Vetbed® Isobed SL Wave kattfilt i översikt: Antiallergisk Avger fukt, andningsaktiv Isolerar mot golvkyla Med antihalkbeläggning Tvättbar i maskin i 40°C (normaltvätt) Tvättbar i maskin i 95°C (desinfektionstvätt, endast vid behov) Kan torkas i tumlare Kan klippas till utan att materialet fransar Pälsstruktur av hålfiber, polyester Luggens längd 20 mm, ca 2000 g/m Krämfärgad med med brunt vågmönster Tillverkad i England Instruktioner: Vid normal nedsmutsning tvättar du Vetbed® Isobed SL Wave matta i 40°C. För att desinficera artikeln kan den tvättas i upp till 95°C. För att inte belasta antihalkbeläggningen i onödan bör desinfektionstvättar endast göras när det är absolut nödvändigt. Ytans utseende förändras efter tvätt, men detta har ingen effekt på produktens verkan. Sköljmedel får ej användas!
 • Kattovit Renal (njursvikt), 85 g - Ekonomipack: 24 x 85 g Kyckling

  Kattovit Renal våtfoder är en speciell näring för katter med njursjukdomar. Njurinsufficiens kan härstamma från tidigare sjukdomar, men även avel, miljöpåverkan och till och med dålig kost kan vara orsaken. Djuren påverkas ofta väsentligt av problem med njurarna. Det viktigaste för att förebygga njurproblem är att katten dricker tillräckligt. Kattovit Renal har en minskad proteinhalt. Alltför stora mängder animaliskt protein är den huvudsakliga orsaken till njursjukdomar. Fodret har istället en ökad andel kalorier från andra källor som inte härstammar från animaliskt protein. Tillsatt kaliumcitrat kan hjälpa till att bibehålla ett mindre surt, neutralt pH-värde på urinen och därmed motverka uppkomsten av smärtsamma urinstenar, så kallade oxalatkristaller. Förutom detta är fosfor- och kalciumhalterna minskade. Essentiellt taurin samt andra viktiga vitaminer och mineraler tillgodoser katten med allt den behöver för ett aktivt och vitalt liv. Kattovit Renal njurdiet: Specialfoder för katter med njursjukdomar För att förebygga oxalatkristaller Låg proteinhalt: Låg andel animaliskt protein för att skydda njurarna Ökad kalorihalt från icke-protein Med kaliumcitrat: För ett neutralt, mindre surt pH-värde i urinen, motverkar urinsten Minskad kalcium- och fosforhalt Med taurin: En essentiell aminosyra för ett starkt hjärta och god syn Med viktiga vitaminer & mineraler: För en balanserad och holistisk kost
 • Ekonomipack: Feringa Menu Duo 12 x 400 g - Lax & kalkon med zucchini & krasse

  Spannmålsfritt premiumfoder med en hög andel protein - färskt tillrett kött eller fisk, kombinerade med grönsaker & örter, med vitaminer & taurin.
 • Ekonomipack: Kattovit Urinary (struvitsten) 24 x 85 g - Kalv

  Kattovit Urinary våtfoder är en speciell näring som är särskilt anpassad till behoven hos katter med sjukdomar i de nedre urinvägarna. FLUTD (feline lower urinary tract disease) är en vanlig sjukdom där smärtsamma struvitstenar bildas. Dessa kan leda till obehagliga följdsjukdomar i njurarna. För att förebygga detta är det viktigt att katten får ett foder med lägre magnesiumhalt, vilket minskar halten av magnesium i urinen. Därmed kan motverkas att nya struvitstenar bildas, eftersom magnesium behövs för detta (magnesium ammoniumfosfat-stenar). Med hjälp av DL-metionin, som har en försurande effekt, samt kalciumsulfat kan urinens pH-värde hållas sur (pH 6,4). Detta motverkar också uppkomsten av struvitsten, därför att stenarna endast kan bildas i urin med alkaliskt pH-värde. Det förstklassiga fodret har tillsatser av taurin, viktiga vitaminer och mineraler som tillgodoser katten med allt den behöver. Kattovit Urinary: Speciellt våtfoder för katter med sjukdomar i nedre urinvägarna (FLUTD) Idealiskt för att förebygga struvitsten Låg magnesiumhalt: Förebygger bildandet av struvitsten som innehåller magnesium Med DL-metionin & kalciumsulfat: Urinförsurande ämnen som minskar pH-värdet i kattens urin Med taurin: En essentiell aminosyra för ett starkt hjärta och god syn Med viktiga vitaminer & mineraler: För en balanserad och holistisk kost
 • Ekonomipack: Feringa Menu Duo 12 x 800 g - Blandpack: 6 sorter

  Köp billigare i ekonomipack! 12 x 800 g Feringa Menu Duo spannmålsfria premiumfoder med stora mängder kött och fisk i kombination, med vitaminer och taurin.
 • Feringa torrfoder 6/6,5 kg + 4 st noppbollar på köpet! - Adult Kalkon 6,5 kg

  Feringa torrfoder är naturligt, spannmålsfritt premiumfoder med stora mängder kött eller fisk, förfinat med pumpa, frukt och kattmynta. Köp nu och få färgglada bollar från Trixie på köpet!
 • Schesir Jelly Multipack Tuna & Shrimp

  Schesir Jelly Multipack Tuna & Prawn är ett kompletterande våtfoder, gjort på smaskig och högkvalitativ tonfisk, viltfångad från öppet hav. Fodret är 100 % naturligt, helt fritt från konstgjorda konserveringsmedel och smakämnen. Passar vuxna katter.
 • Blandpack: Applaws Cat Pot Selection - 8 x 60 g Fiskvarianter

  Applaws Cat Pot är ett tillskottsfoder som tillverkas av 100 % naturliga och kvalitativa ingredienser. Kycklingköttet kommer från artriktigt hållna kycklingar, uppfödda utan hormoner och antibiotika. Fiskfiléerna härstammar från hållbart och artriktigt fiske. Ingen av smakvarianterna innehåller animaliska biprodukter, utan endast fina filébitar har använts vid tillverkningen av fodret. De saftiga och välsmakande måltiderna är förpackade i praktiska plastskålar som kan användas som matskål när den täckande folien tagits av. En mycket praktiskt förpackning, speciellt för exempelvis kattdagis eller kattvakter som inte har tid att ägna sig åt att diska matskålar. Applaws Cat Pots innehåller inga tillsatser av färg- eller lockämnen. Inte heller konstgjorda tillsatser, konserveringsämnen eller gluten kan du hitta i detta foder. Fodrets naturliga konsistens övertygar varje katt! De viktigaste produktegenskaperna i överblick: I nya, spännande smaker Förpackat i praktiska plastskålar som direkt kan användas som matskål Inga animaliska biprodukter 100 % naturliga ingredienser Kyckling från artriktig, hormon-och antibiotikafri uppfödning Fisk från hållbart och artriktig fiske Utan färg- och lockämnen, konstgjorda konserveringsmedel eller smakförstärkare Glutenfritt Applaws kycklingvarianter 8 x 60 g innehåller: 2 x Saftiga kycklingbröst & anka 3 x Fina kycklingbröst & tonfiskrom 3 x Möra kycklingbröst & ris Applaws fiskvarianter 8 x 60 g innehåller: 3 x Saftig tonfisk & krabbor 3 x Smakliga sardiner & makrill 2 x Exklusiv tonfisk & räkor
 • Jolly Moggy Bambus elementsäng - Brun

  En varm och skyddad plats att ta igen sig på: Jolly Moggy elementsäng från Rosewood är en trygg och mysig håla för katten att dra sig tillbaka i. Sängen är tillverkad av naturlig bambus och ekologiska fibrer. Den är en mycket speciell sovplats för speciella katter! Sängen kan enkelt hängas på alla gängse element. Inuti finns en mysig plyschkudde som anpassar sig perfekt efter sängens runda form. Kudden kan tas ur för rengöring. Undersidan av kudden har antiglid-noppor som håller den på plats. Jolly Moggy Bambus elementsäng monteras helt utan verktyg med hjälp av kardborrbanden runtom sängen, och kan lika enkelt tas ner igen om den inte behövs för tillfället. Jolly Moggy Bambus elementsäng i överblick: Material: bambus och ekologiska fibrer Färg: olika bruna toner Passar nästan alla element med ett maximalt djup på ca 10 cm Mycket enkel att montera med kardborrbanden Max belastning: 15 kg Mått: Totala: L 48 x Ø 27 cm (höjd inkl. hållare ca. 41 cm) Insidan: ca. Ø 26 x L 47 cm Öppningar på sidorna: ca. Ø 22,5 cm Öppning ovansidan: ca. L 19 x B 17 cm Kudde: Färg: mörkbrun Utsidan av mjuk plysch Uttagbar Kan tvättas i upp till 30°C (handtvätt) Med antiglid-beläggning Mått ca. L 46 x B 34 x 2 cm Hänvisning: Färgen på bambusstavarna kan variera, eftersom det är en naturprodukt och ett naturligt material.
 • GimCat Superfood Digestion Duo-Paste - 50 g

  Delikat godiscrème på tub med hälsofördelar! GimCat Superfood Digestion Duo-Paste är ett godis för katten som är mycket gott och samtidigt främjar balansen i tarmfloran: superfood-godiset innehåller TGOS (trans-galaktooligosackarider), ett kostfiber ur mjölk, som är ett viktigt näringsämnen för de goda bakterierna i tarmen. En annan nyttig ingrediens, äpple, bidrar med höga andelar antioxidanter och vitalämnen. Den sockerfria pastejen med aromatisk lax kan ges direkt ur tuben som belöning när ni leker eller över kattens foder för att locka den till matskålen. Pastejen skämmer bort din katt samtidigt som organismen drar fördelar av det nyttiga innehållet! GimCat Superfood Digestion Duo-Paste i överblick: Godispastej för katter, med superfood-ingredienser Hälsofördelar: kan stabilisera balansen i tarmfloran Innehåller TGOS: lösliga fibrer ur mjölk, ett näringsämne för de goda bakterierna i tarmen Med antioxidanter och vitaminer: ur äpplen Berikat med viktiga mineraler Skämma-bort-effekt: ett gott recept med kyckling Mångsidigt: kan användas för att peppa upp det dagliga fodret, som godis eller belöning Sockerfritt
 • Kong Cat Stellar Teaser regnbåge

  Vippa med låååååångt snöre!

  Ny härlig vippa från märket Kong Cat! Ett spö med en 2,5 meter lång regnbågsvimpel som gör att både du och din katt får ett härligt motionspass när ni leker tillsammans.

  Den guldiga stjärnan längst upp på spöet hjälper till att ge det långa snöret en fin rörelse när matte/husse svänger runt med det, stjärnan har även ett rörelseaktiverat pipljud som lockar katten till lek.
 • Applaws Loin Tuna med fisksås

  Tonfisk utan tillsatser!

  Mumsig högkvalitativ tonfiskfilé i sås som gör vardagen till en fest för alla små och stora kissekatter. Innehåller inga tillsatser och är en sund och smaskig godbit som tilltalar även den allra kräsnaste.

  Storlek: 30 gram

  Förvaras i rumstemperatur. Öppnad förpackning förvaras i kylskåp och håller sig fräsch i upp till en vecka.
 • Royal Canin Ultra Light i gelé - 24 x 85 g Ultra light mix i sås & gelé

  Balanserat våtfoder för vuxna katter som lider av övervikt. Rikt på L-karnitin som främjar fettförbränningen, reducerad kalorihalt, med saftiga bitar i läcker gelé.
 • Douxo Calm Shampoo

  Douxo är den innovativa hudvårdsserien till ditt husdjur. Douxo Lindra Schampo används vid irriterad eller känslig hud hos hund, katt, marsvin, kanin och häst, samt som komplement till veterinär behandling.
 • Karda Mjuk Medium

  En karda som borstar ur underull och lösa hår ur pälsen. Med smart funktion som gör att borsten enkelt rensas på päls.
 • Blandpack: Royal Canin Veterinary Diet torr- & våtfoder - Gastro Intestinal S/O GI 32 (4 kg + 12 x 100g)

  Passa på! Köp en liten påse Royal Canin Veterinary Diet torrfoder av valfri sort i praktiskt mixpack med passande våtfoder!
 • Ekonomipack: Sanabelle torrfoder 2 x 10 kg - Kitten (2 x 10 kg)

  Sanabelle är ett kattfoder av högsta kvalitet som produceras i ett familjeföretag enligt de senaste vetenskapliga rönen. Ingredienserna av animaliskt ursprung härrör uteslutande från djur av livsmedelskvalitet. Fodersorterna i Sanabelles sortiment är särskilt utvecklade för att passa din katts behov i varje livsfas. Fodret är mycket gott, rikt på fjäderfäköttmjöl, väl balanserat med alla viktiga vitaminer, näringsämnen och fibrer samt har anpassade foderbitar. 2 / 3 påsar Sanabelle torrfoder för katter till lågpris! Ytterligare informationer om de enskilda fodersorterna hittar du under följande länkar: Sanabelle Sanabelle Adult with Poultry Sanabelle Sensitive with Lamb Sanabelle Sensitive with Poultry Sanabelle Adult with Ostrich Sanabelle Adult with Trout Sanabelle Grande Sanabelle with Soft Duck Sanabelle Sterilized Sanabelle Urinary Sanabelle Light Sanabelle No Grain Pheasant Sanabelle No Grain Sanabelle Hair & Skin Sanabelle Dental Sanabelle Kitten Sanabelle Senior
 • Tigerino Canada kattströ - Lemongrass - 12 kg

  Tigerino granulatströ av naturlera tillverkas i Kanada. Det bildar klumpar extremt snabbt och har en mycket hög absorption. Dessutom binder ströet tillförlitligt otrevlig doft tack vare en specialformel, vilket håller miljön runt kattoaletten behaglig. Ströet är högabsorberande och upptar fukt upp till 4 x produktivare än konventionella klumpande kattströn! De särskilt fina kornen håller dammbildningen på under 1 %. Tigerino Canada kattströ med lemongrass-doft består av 100 % ren naturlera, helt utan kemiska tillsatser. Läs mer om fördelarna med Tigerino Canada klumpbildande strö: Lemongrass - en behaglig och fräsch doft Särskilt fint granulat av naturlera med extremt hög effektivitet 4 x effektivare är annat strö, genom den särskilt effektiva absorberingen Bildar starka klumpar direkt (350 % absorbering) 99 % dammfritt (bildar mindre än 1 % damm) Binder doft effektivt och särskilt länge tack vare en specialformel 100 % naturligt: Baserat på ren, högkvalitativ lera, helt fritt från kemiska tillsatser Den snabba, klumpbildningen håller resten av ströet torrt och rent. Om du tar bort klumparna regelbundet hålls ströet hygieniskt och fräscht längre.
 • Dreamies Mix Cat Treats 60 g - Kyckling & ost (60 g)

  De omtyckta godbitarna Dreamies finns nu i tre välsmakande blandsorter. Dreamies Mix Cat Treats är precis det riktiga för att skämma bort din katt emellanåt. Varje förpackning består av två oemotståndliga smaker. Din sötnos kommer att bli som galen efter de läckra, knapriga godisarna med den krämiga fyllningen. Välj mellan följande Dreamies blandade sorter: Med läcker ost och välsmakande nötkött Med delikat lax och god ost Med smarrig kyckling och utsökt anka Dreamies kattgodis innehåller mindre än 2 kalorier per bit, så nu kan du skämma bort din hustiger utan att få dåligt samvete. Med Dreamies knapriga godbitar ger du din katt lite omväxling på menyn!
 • Little&Bigger Utställningsbur Nylon Enkel

 • Cosma Glory i gelé blandpack - 6 x 170 g 3 sorter

  Katter har också drömmar; här blir en sann: Cosma Glory tillgodoser din katt med en näring av högsta kvalitet. Möra, härliga kycklingbitar i gelé övertygar även katter med de mest krävande smaklökar. Färska och nyttiga ingredienser förser din lilla matsnobb med bästa möjliga näring - likt kattens naturliga kost i det vilda. Cosma Glory är en kompletterande kattmat bestående av naturliga ingredienser av högsta kvalitet. Den höga andelen kyckling tillsammans med exklusiva ingredienser lockar varje katt till matskålen. Cosma Glory finns i följande läckra smaker: 2 x Kyckling & vaktelägg: Möra kycklingbitar i god gelé med vaktelägg 2 x Kyckling & kungsräkor: Goda kycklingbitar i välsmakande gelé med saftiga räkor 2 x Kyckling & tonfiskkaviar: Delikata kycklingbitar i god gelé med tonfiskkaviar
 • Kattlåda Hörn Tadeo, Open Top

  Innovativ kattoalett med neutraliserande kolfilter.
 • Almo Nature Daily Menu 6 x 170 g - Tonfisk och sardiner

  Daily Menu från Almo Nature är ett våtfoder för katter som tillverkas uteslutande av ekologiska och högkvalitativa ingredienser. Kött, spannmål och grönsaker kommer från ekologiska gårdar och är utvalda med stor omsorg. Fodret innehåller inga artificiella tillsatser från kemikalier, vitaminer eller mineraler. De viktiga vitaminer och mineraler som finns i Almo Nature Daily Menu kattmat kommer från naturliga källor. De främjar hälsan och ger ett starkt immunförsvar. Näringsrika ingredienser. Färskt fångad havsfisk– innehåller ej odlad fisk. Kött från frigående djur – inga extra tillsatta hormoner eller antibiotika har använts vid uppfödningen. Konserverad i den egna buljongen för att behålla näringsämnen och smak. Innehåller inga tillsatser; vare sig kemiska konserveringsmedel eller andra tillsatsämnen. Denna kattmat är särskild älskad av katter på grund av dess enkelhet och äkthet. Almo Nature Daily Menu finns tillgänglig i en praktisk och lättöppnad ringkonserv. Du kan lätt fördela maten utan att spilla. Daily Menu våtfoder i 170 grams konservburk är särskilt prisvärt - du kan erbjuda din katt kvalitet även vid en större förbrukning, och samtidigt ändå spara pengar. Observera: Almo Nature kattmat är helt naturlig. Varje smak av Almo Nature blötfoder (tonfisk, kyckling o.s.v) innehåller en egen naturlig halt av vitaminer, mineraler (t.ex. kalcium, fosfor) samt taurin. Almo Nature rekommenderar därför en omväxlande kost som baseras på olika sorters livsmedel (t.ex. rött kött, fjäderfä, fisk i form av både torr- och våtfoder). Denna variation med olika näringsinnehåll tillgodoser din katt med en balanserad näring.
 • Flytväst Maja för katt Baltic

  Båtsemester med kissen?

  Flytväst Maja är speciellt tillverkad för att passa på katt, tillverkas av det svenska märket Baltic för kvalité och säkerhet!

  Kattflytvästen Maja är framtagen och designad för bästa passform på kattens smidiga kropp. Halsöppningen är tätt åtsittande och det finns ett extra band under magen för att Maja ska sitta stadigt på din katt både på land, i vatten och vid lyft.

  Flytväst till din katt som ökar säkerheten på båt och bland bryggor om din katt följer med på semestern. Handtag på ryggen så att katten kan lyftas upp i ryggen på flytvästen om det skulle behövas ett snabbt lyft, t ex om katten håller på att hoppa från båt/brygga. Flytvästen har en D-ring för fäste av koppel på ryggen och bekväm omlottknäppning i halsen. Majavästen har reflexer på lyfthandtaget och UV-gult high visibility tyg för extra synlighet.

  Tänk på att alltid hålla din katt under uppsikt när flytvästen sitter på!

  Storlek:
  0-3 kg: Hals: 18-25cm. Midja: 0-36cm
  3-7 kg: Hals: 21-28cm. Midja: 30-48cm

En katt på vakt

4 typer av raskatter

Raskatter kan man dela in i 4 typer; korthåriga, semilånghåriga, perser och orientaliska katter. Långhårig eller korthårig är mest en smaksak men väljer du en långhårig, var förberedd på att behöva spendera lite mer tid med pälsvård än om du har en korthårig katt.

Förutom de fyra raskatterna finns även till typ av katt och det är huskatten.

Att köpa katt

Om du är sugen på att skaffa katt ska du noga tänka igenom ditt beslut innan du köper. Vill du ha raskatt får du vara beredd på att betala lite mer. Vill du ha en katt du kan ha med på kattutställning måste du ha en raskatt då huskatter inte är tillåtna där. Är det sällskapet du är ute efter satsa på en sällskapskatt som kan vara blandras. Om du gillar katter mest av alla husdjur så vill vi tipsa om sajten Aquacat, en sajt med tips och guider för kattägare. Där kan man hitta billiga kattsaker och tillbehör som roliga kattleksaker.

Kattungar är beroende av sin kattmamma fram tills de är ca 8 veckor. Många låter de dock vara där tills de är 10-12 veckor innan de säljs.

Kattens dag

En helg varje år firas katter över hela världen lite extra. Kattens dag infaller alltid samma helg som första advent. Traditionen infördes 1983 av Sveriges Kattklubbars Riksförbund (SVERAK). Syftet med dagen är att höga kattens status i samhället både våra egna men också de lösa katter som finns ute i landet.

Det finns även andra mål med Kattens dag som att lyfta frågan om kastrering och sterilisering av katter samt att de ska ID-märkas.

[annons]