Följ oss Instagram logo Nyhetsbrev Pinterest logo
header petvillage
PetVillage.se

Smådjur

Med smådjur menar vi djur i bur som till exempel marsvin, hamster, möss och råttor. Den här typen av husdjur passar för de som kanske bor trångt eller inte känner sig ha tid för promenader och som vill kunna lämna djuret hemma under dagtid.

Produkter och tillbehör för små husdjur

För att ditt husdjur ska må bra och ha allt den behöver har vi här sammanställt tillbehör, foder och andra prylar. Produkterna kommer från flera olika djuraffärer online. Klicka dig vidare på en produkt, välj en kategori eller ditt favoritmärke.

Kategorier: Burar | Burtillbehör | Foder för smådjur

Populärt inom smådjur

 • Kaninhägn

  Kaninhägn
  Öppen inhägnad som består av 6 element på 120 x 60 cm. Tillverkad i trådnät och trä.
 • Kaninhus

  Kaninhus
  Ett hus med två våningar där det inte finns någon möjlighet för kaninen att hoppa mellan våningarna. Huset är tillverkat i furu, impregnerad med transparant träskyddsfärg och med väderbeständigt&hellip:
 • Höns-/kaninhus

  Höns-/kaninhus
  Ett praktiskt hus för höns eller kanin. Klätt med bitumentak, som kan öppnas och ger tilltång till ett loft, där man kan förvara utrustning och tillbehör. Galvaniserad bottenplatta som gör huset&hellip:
 • Höns-/kaninhägn

  Höns-/kaninhägn
  Utomhushägn med 3 dörrar. Lätt att montera med jordspett. Tillverkad i galvaniserat stål. Inkl. solskyddsduk. Kan monteras på Höns-/kaninhus. Mått: L x B x H: 220 x 103 x 103 cm.

Fler tips på smådjur

 • Versele-Laga Nature Fibrefood Cavia 2,75 kg

  Versele-Laga Nature Fibrefood Cavia 2,75 kg
  Foder för känsliga marsvin!Vesele-Laga Nature Fibrefood Cavia är ett anpassat kvalitetsfoder som är utformat för marsvin som är extra känsliga eller som har viss födoämnesallergi. Fodret är idealt för äldre eller överviktiga  marsvin, och de med låg aktiveringsnivå. Fodrets premiumblanding av naturliga råvaror består av alla nödvändiga näringsämnen, vitaminer, mineraler och aminosyrorsom ditt marsvin behöver. Den lätta sammansättningen i fodret garanterar en balanserad utfodring och eftersom det inte innehåller fullkorn är det idealiskt för det känsliga marsvinet. Vesele-Laga Nature Fibrefood Cavia innehåller bland annat extra fibrer, örter, grönsaker för en god matsmältning. Fodret hjälper även till att hålla en god munhygien och en fin och glansig päls och god hälsa. Med dess stora variation av ingredienser garanteras en god smak. Innehåller inget pressat pellets!
 • Ferplast Duna Multy Hamsterbur

  Ferplast Duna Multy Hamsterbur
  Ferplast Duna Multy hamsterburRejäl hamsterbur i tålig plast med gallertak. Passar våra minsta smådjur, som hamster eller mus. Buren är lätt att rengöra tack vare det öppningsbara gallertaket och den avtagbara basen.Mått: 71.5 cm L x 46 cm B x 31 cm H Vikt: ca 3 kgSkickas i osorterade färger
 • Versele-Laga Complete Cavia Marsvinspellets (1.8 kg)

  Versele-Laga Complete Cavia Marsvinspellets (1.8 kg)
  Versele-Laga Complete marvinsfoderComplete Cavia marsvinspellets är ett koplett marsvinsfoder av mycket hög kvalitet. Det har hög smaklighet och är gjort av 100% lättsmälta, strängpressade pellets. Tack vare pelletsformen elimineras risken för selektivt ätande: varje pellets innehåller samma balanserade sammansättning av optimalt anpassade ingredienser. Cavia Complete marsvinspellets är spannmålsfritt och består av 20% råfibrer samt tillsat prebiotika (FOS och MOS) som underlättar matsmältningen och främjar en god tarmflora. Tack vare de långa fibrerna i fodret säkerställs en naturlig nötning av marsvinets ständigt växande tänder. Extra tillsatt C-vitamin för att täcka marsvinets behov av daglig tillförsel av C-vitamin.Tänk på att marsvinets foderstat ska bestå till 80% av högkvalitativt hö eller gräs. Se alltid till att marsvinet har fri tillgång till högkvalititavt hö och rent vatten.
 • Versele-Laga Complete Cavia Marsvinspellets (500 gram)

  Versele-Laga Complete Cavia Marsvinspellets (500 gram)
  Versele-Laga Complete marvinsfoderComplete Cavia marsvinspellets är ett koplett marsvinsfoder av mycket hög kvalitet. Det har hög smaklighet och är gjort av 100% lättsmälta, strängpressade pellets. Tack vare pelletsformen elimineras risken för selektivt ätande: varje pellets innehåller samma balanserade sammansättning av optimalt anpassade ingredienser. Cavia Complete marsvinspellets är spannmålsfritt och består av 20% råfibrer samt tillsat prebiotika (FOS och MOS) som underlättar matsmältningen och främjar en god tarmflora. Tack vare de långa fibrerna i fodret säkerställs en naturlig nötning av marsvinets ständigt växande tänder. Extra tillsatt C-vitamin för att täcka marsvinets behov av daglig tillförsel av C-vitamin.Tänk på att marsvinets foderstat ska bestå till 80% av högkvalitativt hö eller gräs. Se alltid till att marsvinet har fri tillgång till högkvalititavt hö och rent vatten.
 • Versele-Laga Nature Hamster (700 g)

  Versele-Laga Nature Hamster (700 g)
  Premiumfoder för hamstrarEtt komplett helfoder av naturliga ingredienser, anpassat efter hamsterns speciella näringsbehov. Blandningen innehåller alla viktiga näringsämnen, vitaminer, mineraler och aminosyror din hamster behöver för att må bra. Nature Hamster innehåller extra frön, nötter, örter, grönsaker och tillskott för att främja en god matsmältning, tandhälsa och en blank och fin päls.Nytt, uppdaterat innehåll! Fodret innehåller nu protein från mjölmaskar.
 • Trixie Natura Wooden Hutch Kaninbur Röd & Vit

  Trixie Natura Wooden Hutch Kaninbur Röd & Vit
  Utomhusbur i två våningarTrixie Natura Utomhusbur Wooden Hutch Röd/Vit är en gnagarbur i två våningar. Burens har flera öppningar och taket går att öpnna uppifrån. Inuti buren finns mysiga platser för din gnagare att vila på. Buren står på ben, vilket skyddar från kyla och fukt. Det bidrar även till bra cirkulation under buren. Storlek: 116× 111 × 65cm 
 • Tyrol Rostfri Skål med Krokar 170ml 7,5cm

  Tyrol Rostfri Skål med Krokar 170ml 7,5cm
  Skål till fågelburen Rostfri skål till fågelburen. Storlek: 170 ml / 7,5 cm. 
 • Ferplast Criceti 100 Hamsterbur

  Ferplast Criceti 100 Hamsterbur
  Rymlig hamsterburFerplast Criceti 100 är en rymlig och bekväm hamsterbur. Buren är indelad i tre våningar, och erbjuder din hamster en rad olika sysselsättningar. Den rejäla bottendelen hålls bomaterialet ordentligt på plats, samtidigt som din hamster kan gräva och gömma sig. På den översta våningen kan hamstern äta, dricka, leka eller vila. Buren innehåller ett drickrör, en skål, ett hjul och en sovplats. Alla burens delar håller hög standard! Den översta delen kan enkelt öppnas, vilket underlättar det dagliga underhållet. Buren kan även kopplas ihop med andra burar med hjälp av rör. Tänk på att buren inte är ett permanent hem för din gnagare, utan snarare ett komplement.  Den här buren passar inte till Syriska hamstrar, eftersom burens innehåll är för litet. Mått: 95 x 57 x 50 cm 
 • Ferplast Maxi Duna Multy Smådjursbur

  Ferplast Maxi Duna Multy Smådjursbur
  Rymlig bur till möss och hamstrarFerplast Maxi Duna Multy är en rymlig bur för möss och hamstrar. Den stilsäkra och tidlösa designen gör att buren passar i alla hem. Buren är nästan en meter lång och har ett genomskinligt tak. Taket kan öppnas, vilket underlättar det dagliga underhållet av buren. Ferplast Maxi Duna Multy Smådjursbur säljs i osorterade färger - det går inte att välja färg när man handlar i webbshoppen.Mått: 99 x 51,5 x 36 cmTänk på att buren inte är ett permanent hem för din gnagare, utan snarare ett komplement.
 • Trixie Saltsten med Hållare 2-pack

  Trixie Saltsten med Hållare 2-pack
  Trixie Saltsten med Hållare 54 g 2-packHär har vi ett praktiskt 2-pack med saltstenar som är lätta att fästa i burens galler med hjälp av den medföljande hållaren. Observera att förpackningen innehåller 2 saltstenar och 1 hållare.Saltstenarna väger 54 g styck och passar för mindre gnagare såsom marsvin.Kom ihåg att dina gnagare behöver en näringsrik och välbalanserad kost. Kosttillskott såsom salt- eller mineralstenar är ett frivilligt komplement till gnagarens ordinarie kost.
 • Versele-Laga Nature Mouse 400 g

  Versele-Laga Nature Mouse 400 g
  Premiumfoder för mössVersele-Laga Nature Mouse är ett premiumfoder med naturliga ingredienser, anpassat för att tillgodose de speciella näringbehovet som möss har. En balanserad sammansättning av vitaminer, mineraler och aminosyror. Tillsammans med torkade grönsaker, frukt och örter bidrar fodret till en god matsmältning, en bra tandhälsa och en blank och fin päls.Nu med uppdaterat innehåll! Fodret är fritt från färgämnen och innehåller mjölmaskar som proteinkälla. 
 • Välbalanserat foder för Chinchilla & Degu - 0,5 kg

  Välbalanserat foder för Chinchilla & Degu - 0,5 kg
  Supersmaskigt foder från Complete som är särskilt anpassat för din chinchilla eller degu. Ett all-around foder i pelletsform som ger ditt djur alla de viktiga näringsämnen som behövs för att bibehålla en sund varierad kosthållning och en go
 • Rosewood Ängshö Menu Marsvin 2kg

  Rosewood Ängshö Menu Marsvin 2kg
  Spannmålsfritt foder med endast 100% naturliga och nyttiga ingredienser!Ängshö Menu Marsvin innehåller över 40 olika ingredienser såsom olika grässorter, växter, grönsaker och nyttiga kallpressade frön tillsammans formade till pellets för att förhindra selektivt ätande. Fodret är fiberrikt och även utformat för att bidra till att slipa ned de ständigt växande framtänderna - plus att det bidrar till en god matsmältning och en god allmänhälsa. Innehåller inget spannmål, tillsatt socker eller salt.Övervikt, hudproblem samt problem med matsmältningen och tänderna är vanliga problem hos våra marsvin idag. För att förebygga dessa problem är det viktigt att ge sitt marsvin rätt kost, dvs foder med hög fiberhalt och låg energihalt.
 • Little&Bigger Softwood Spån (30L)

  Little&Bigger Softwood Spån (30L)
  Svenskt spån av tall och gran som passar perfekt som bottenmaterial till din kanin eller gnagare. Spån brukar fungera ypperligt som bottenmaterial till kaniner och gnagare då det dammar väldigt lite, suger upp fukt bra, är mjukt och roligt att gräva i. Passar dock ej till långhåriga kaniner eller marsvin.
 • Ferplast Geo Flat Large Transportbur Smådjur 8 liter

  Ferplast Geo Flat Large Transportbur Smådjur 8 liter
  Praktisk transportburFerplast Geo Flat Large Carrier är en praktisk och populär transportbur till din gnagare. Buren passar perfekt till exempelvis när du ska ta hem ditt husdjur, använda under tiden du rengör buren eller när ni ska till veterinären. Locket är avtagbart. Mått: 46,7x30,5x17,5 cm (8L). Passar tex till möss och dvärghamstrar.
 • Chinchilla Foder - 1,5 kg

  Chinchilla Foder - 1,5 kg
  Supreme® Science Selective Chinchilla tillverkas av högkvalitativa ingredienser, sammansatt för att ge en komplett och balanserad måltid. Fodret har ett högt fiberinnehåll (19%) som främjar en naturlig nötning av tänderna och tillväxten av
 • Versele-Laga Nature Mini Hamster 400 g

  Versele-Laga Nature Mini Hamster 400 g
  Komplett foder speicellt anpassat till den lilla dvärghamsternVesele-Laga Nature Mini Hamster är ett komplett foder speciellt anpassat för den lilla dvärghamsterns behov. Hamsterfodret innehåller bland annat extra frön, nötter frukt, örter och grönsaker för att dvärghamstern ska få i sig alla de näringsämnen den behöver. Rekommenderad dagsgiva ca 15 g.Nu med uppdaterat innehåll - fritt från färgämnen, och med mjölmaskar som proteinkälla!
 • Brit Animals Råtta Complete (300 g)

  Brit Animals Råtta Complete (300 g)
  Superpremium helfoder för råttor. Fodret innehåller Yucca Schidigera för luktkontroll, linfrö för en förbättrad hårkvalitet och vilda bär för att ge naturliga antioxidanter.Sammansättning: korn (25%), vete, majs, dehydratiserat kycklingmjöl, alfalfa, havre (7%), torkades äpplen, linfrö, morot, brewer's jäst, mannan-oligosackarider (75 mg / kg), fruktooligosackarider (50 mg / kg ), Yucca schidigera extrakt (45 mg / kg), blandning av vilda bär (tranbär, blåbär, hallon, 40 mg / kg).Analytiska beståndsdelar: råprotein 15,0%, fetthalt 5,0%, växttråd 6,0%, aska 4,5%, vatten 10,0%, kalcium 0,6%, fosfor 0,5%, natrium 0,05%.Tillsatta näringsämnen: vitamin A 10.200 IE vitamin D3 1250 IE, vitamin E (?-tokoferol) 70 mg, vitamin C 80 mg, vitamin K 0,1 mg, vitamin B1 1 mg vitamin B2 2 mg vitamin B3 6 mg, vitamin B5 3,5 mg, vitamin B6 1 mg vitamin B9 0,12 mg, vitamin B12 0,02 mg, biotin 1 mg, kolinklorid 200 mg, zink 72 mg, järn 40 mg, mangan 54 mg, koppar 10 mg, jod 1,8 mg, selen 0,21 mg
 • Brit Animals Råtta Complete (1,5 kg)

  Brit Animals Råtta Complete (1,5 kg)
  Superpremium helfoder för råttor. Fodret innehåller Yucca Schidigera för luktkontroll, linfrö för en förbättrad hårkvalitet och vilda bär för att ge naturliga antioxidanter.Sammansättning: korn (25%), vete, majs, dehydratiserat kycklingmjöl, alfalfa, havre (7%), torkades äpplen, linfrö, morot, brewer's jäst, mannan-oligosackarider (75 mg / kg), fruktooligosackarider (50 mg / kg ), Yucca schidigera extrakt (45 mg / kg), blandning av vilda bär (tranbär, blåbär, hallon, 40 mg / kg).Analytiska beståndsdelar: råprotein 15,0%, fetthalt 5,0%, växttråd 6,0%, aska 4,5%, vatten 10,0%, kalcium 0,6%, fosfor 0,5%, natrium 0,05%.Tillsatta näringsämnen: vitamin A 10.200 IE vitamin D3 1250 IE, vitamin E (?-tokoferol) 70 mg, vitamin C 80 mg, vitamin K 0,1 mg, vitamin B1 1 mg vitamin B2 2 mg vitamin B3 6 mg, vitamin B5 3,5 mg, vitamin B6 1 mg vitamin B9 0,12 mg, vitamin B12 0,02 mg, biotin 1 mg, kolinklorid 200 mg, zink 72 mg, järn 40 mg, mangan 54 mg, koppar 10 mg, jod 1,8 mg, selen 0,21 mg
 • Western Timothy Höblandning - 1,13kg

  Western Timothy Höblandning - 1,13kg
  Små husdjur njuter av variation i sin dagliga kost. Denna höblandning med timotej kommer vara uppskattad hos både kanin, marsvin och chinchilla då den innehåller en härlig blandning av olika örter. Fodret är tillverkat på naturliga råvaror
 • Ferplast Geo Extra Large Transportbur Smådjur 11 liter

  Ferplast Geo Extra Large Transportbur Smådjur 11 liter
  Praktisk transportburFerplast Geo Extra Large Carrier är en praktisk och populär transportbur till din gnagare. Buren passar perfekt till exempelvis när du ska ta hem ditt husdjur, använda under tiden du rengör buren eller när ni ska till veterinären. Locket är avtagbart. Mått: 35,6x23,4x22,8 cm (11L). Passar tex till råttor eller gerbiler. 
 • Ferplast Mini Duna Multy Smådjursbur 55x39x27 cm

  Ferplast Mini Duna Multy Smådjursbur 55x39x27 cm
  Ferplast Mini Duna MultyFerplast Mini Duna Multy är en praktisk plastbur för möss och dvärghamstrar. Buren har två klämmor på sidorna som håller ihop över- och underdel. Om man lossar på klämmorna så kan man ta loss överdelen vilket underlättar vid städning!Buren har galler på ovansidan som kan öppnas vid matning eller rengöring.Storlek:55 x 39 x 27 cmViktigt! Kom ihåg att ditt djur behöver komma ut och spendera tid utanför sin bur varje dag för att må bra!
 • Ferplast Krolik 140 Kaninbur

  Ferplast Krolik 140 Kaninbur
  Rymlig kaninburFerplast Krolik är en serie med rymliga kaninburar i olika storlekar. Burarna är enkla att rengöra och erbjuder generöst med plats till din kanin. Burarna kan ven användas till marsvin och manliga råttor. Inuti burarna finns spännande accessoarer så som ett plasthus med en skål, trappsteg, vattenhållare och förvaring för hö. Det finns även ett flertal accesoarer som du kan köpa till för att göra buren perfekt för just din kanin!  Höjden på Ferplast Krolik är 50 cm, vilket gör att de endast passar kaniner upp till 2 kg. Tänk på att buren inte är ett permanent boende för din kanin, utan endast ska användas som kompliment. 
 • Chinchillapellets - 1,36 kg

  Chinchillapellets - 1,36 kg
  Fiberrika pellets baserade på alfalfagräs som är skapade för chinchillans unika behov. Chinchillor är strikta gräsätare och en kost med hög fiberhalt är nödvändig. Det fräscha alfalfahöet tillsammans med olika gräshöer ger en perfekt b
 • Ferplast Krolik 160 162x60x50 cm

  Ferplast Krolik 160 162x60x50 cm
  Rymlig kaninburFerplast Krolik är en serie med rymliga kaninburar i olika storlekar. Burarna är enkla att rengöra och erbjuder generöst med plats till din kanin. Burarna kan ven användas till marsvin och manliga råttor. Inuti burarna finns spännande accessoarer så som ett plasthus med en skål, trappsteg, vattenhållare och förvaring för hö. Det finns även ett flertal accesoarer som du kan köpa till för att göra buren perfekt för just din kanin!  Höjden på Ferplast Krolik är 50 cm, vilket gör att de endast passar kaniner upp till 2 kg. Tänk på att buren inte är ett permanent boende för din kanin, utan endast ska användas som kompliment. 
 • Tyrol Rostfri Skål med Krokar 600 ml 12 cm

  Tyrol Rostfri Skål med Krokar 600 ml 12 cm
  Skål till fågelburen Rostfri skål till fågelburen. Storlek: 600 ml / 12 cm. 
 • Versele-Laga Complete Hamster & Gerbil (2 kg)

  Versele-Laga Complete Hamster & Gerbil (2 kg)
  Complete Hamster&Gerbil - pelleterat foder av hög kvalitet Detta pelletsfoder är framställt så att hamstern och gerbilen lättare kan tillgodogöra sig näringsämnena i fodret. Eftersom hamstrar och gerbiler är allätare i det vilda och äter tex djur som insekter och maskar så har fodret har en optimal sammansättning av bland annat animaliska proteiner och fetter från kyckling och fisk, vilket gör att fodret innehåller allt dem behöver. Complete Hamster&Gerbil är framställt för att djuret ska tugga ordentligt på bitarna vilket minskar risken för tandproblem. Rekommenderat intag 15-20 g dagligen.
 • Brit Animals Marsvin Adult (12 kg)

  Brit Animals Marsvin Adult (12 kg)
  Brit Animals Marsvin AdultBrit Animals Marsvin Adult är ett foder för vuxna marsvin. Fodret håller mycket hög kvalitet och innehåller alla de näringsämnen det vuxna, friska marsvinet behöver.Fodret är rikt på C-vitamin från bland annat nypon och paprika. Det har ett högt fiberinnehåll och en låg andel fett och kalorier. Det här fodret är även berikat med mjölktistel som stöttar marsvinets matsmältning.Tänk på att marsvin alltid ska ha fri tillgång till högkvalitativt hö/gräs och daglig dos C-vitamin, samt att kraftfoder och godis ska ges i mindre mängder.Rekommenderad daglig giva för detta fodret, till ett normalstort vuxet marsvin, är ca 3 matskedar.
 • Versele-Laga Complete Cavia Marsvinspellets (8 kg)

  Versele-Laga Complete Cavia Marsvinspellets (8 kg)
  Versele-Laga Complete marvinsfoderComplete Cavia marsvinspellets är ett koplett marsvinsfoder av mycket hög kvalitet. Det har hög smaklighet och är gjort av 100% lättsmälta, strängpressade pellets. Tack vare pelletsformen elimineras risken för selektivt ätande: varje pellets innehåller samma balanserade sammansättning av optimalt anpassade ingredienser. Cavia Complete marsvinspellets är spannmålsfritt och består av 20% råfibrer samt tillsat prebiotika (FOS och MOS) som underlättar matsmältningen och främjar en god tarmflora. Tack vare de långa fibrerna i fodret säkerställs en naturlig nötning av marsvinets ständigt växande tänder. Extra tillsatt C-vitamin för att täcka marsvinets behov av daglig tillförsel av C-vitamin.Tänk på att marsvinets foderstat ska bestå till 80% av högkvalitativt hö eller gräs. Se alltid till att marsvinet har fri tillgång till högkvalititavt hö och rent vatten.
 • Ferplast Smådjursbur 2 Våningar

  Ferplast Smådjursbur 2 Våningar
  Smådjursbur i två plan för kanin eller marsvin!Rymlig bur som låter din kanin eller ditt marsvin bo på två plan. Smart sätt att ge ditt smådjur extra utrymme utan att buren tar för stor plats. Till buren medföljer en vattenflaska, matskål, en trappa i trä till övervåningen, samt en höhäck i tålig plast. Höhäcken monteras på burens utsida, vilket sparar utrymme inuti buren. Gallerdörrar på burens framsida gör att du enkelt når djuren.Mått: L 99 x B 51.5 x H 97.5 cm Vikt: ca 11.8 kg
 • Brit Animals Marsvin Adult (300 g)

  Brit Animals Marsvin Adult (300 g)
  Brit Animals Marsvin AdultBrit Animals Marsvin Adult är ett foder för vuxna marsvin. Fodret håller mycket hög kvalitet och innehåller alla de näringsämnen det vuxna, friska marsvinet behöver.Fodret är rikt på C-vitamin från bland annat nypon och paprika. Det har ett högt fiberinnehåll och en låg andel fett och kalorier. Det här fodret är även berikat med mjölktistel som stöttar marsvinets matsmältning.Tänk på att marsvin alltid ska ha fri tillgång till högkvalitativt hö/gräs och daglig dos C-vitamin, samt att kraftfoder och godis ska ges i mindre mängder.Rekommenderad daglig giva för detta fodret, till ett normalstort vuxet marsvin, är ca 3 matskedar.
 • Ferplast Rabbit 160 156,5x77x61,5 cm

  Ferplast Rabbit 160 156,5x77x61,5 cm
  Rymlig kaninburFerplast Rabbit 160 är en rymlig kaninbur. Buren har en djup bas, som förhindrar att bomaterial hamnar utanför. Buren levereras med en dubbelskål till mat, två stycken höhäckar och två drickflaskor. Tänk på att buren inte är ett permanent boende för din gnagare, utan endast ska användas som komplement.Mått: 156,5 x 77 x 61,5 cm  
 • Rosewood Maskros Gott

  Rosewood Maskros Gott
  Natursnacks direkt från ängen!Delikat och nyttig blandning av torkad maskros, groblad och citronmeliss som alla tre är rika på flavonoider, oljor och mineraler och är kända för sin lugnande verkan! Brukar älskas av kaniner, marsvin, chinchillor och degus!Tips! Göm lite av det godaste gott och låt din lilla vän få leta och kämpa för att komma åt det goda - precis som de skulle gjort i det vilda. Ge något gott direkt från handen ibland och stärk relationen mellan er och samtidigt kan du passa på att känna igen ditt djur och undersöka öron, ögon, klor och allmäntillståndet!Innehåll: maskros (40%), citronmeliss (30%), groblad (30%)
 • Hamsterbur Mini Duna Fun

  Hamsterbur Mini Duna Fun
  Hamsterbur Mini Duna FunPraktisk bur tillverkad av plast med ett öppningsbart tak i galler. Tack vare den gallerförsedda mellandelen på buren är ventilationen god inne i buren. Buren har även två olika platåer som hamstern kan ta sig till via stegar. Med buren tillkommer en plasttunnel som även går på utsidan på buren, matskål, vattenflaska, hus samt ett hjul som är 15 cm i diameter.Storlek:55 x 47 x 37,5 cmTänk på att buren inte är ett permanent hem för din gnagare, utan snarare ett komplement!
 • Smily Hö (110 L)

  Smily Hö (110 L)
  Smaskigt och ekologiskt hö av mycket hög kvalité. Innehåller rödsvingel, timotej, ängsgröe, blommor samt örter. Höet utgör en mycket viktig del av grovfoderätarens kost. Till exempel så ska kaniner och marsvins kost bestå av minst 80-90 % högkvalitativt hö och de ska alltid ha fri tillgång till hö. Innehåller 30 liter.
 • Ferplast Geo Flat Small Transportbur Smådjur 4 liter

  Ferplast Geo Flat Small Transportbur Smådjur 4 liter
  Praktisk transportburFerplast Geo Flat Small Carrier är en praktisk och populär transportbur till din gnagare. Buren passar perfekt till exempelvis när du ska ta hem ditt husdjur, använda under tiden du rengör buren eller när ni ska till veterinären. Locket är avtagbart.Mått: 35,5 x 23,5 x 16,5 cm (4 liter). Passar tex till möss och dvärghamstrar. 
 • Burgess Excel Guinea Pig Svarta Vinbär & Oregano (1,5 kg)

  Burgess Excel Guinea Pig Svarta Vinbär & Oregano (1,5 kg)
  Ett läckert kompletteringsfoder med hög halt av fiber och vitamin C och den är rik på näringsämnen. Fodret innehåller svarta vinbär och oregano som marsvin bara älskar! Det är även naturligt rikt på välgörande fiber (36%) med läckra svarta vinbär för extra smak och oregano att lindra stress och bidra till en god matsmältning. Fodret ska ges vid sidan av fri tillgång på högkvalitativt hö. För alla marsvin. Förpackningsstorlek 2 kg.Sammansättning: gräsmjöl, vete, lusern, majs, sojaskidor, havremjöl, högprotein-soja, ärtor, vetemjöl,, betmassa, jäst, sojaolja, lignocellulosa, kalksten, monokalciumfosfat, dikalciumfosfat, salt, kortfibriga frukto-oligosackarider 0,25% salt, svarta vinbär 0,1%, Oregano 0,6 %.Analytiska beståndsdelar: Fördelaktigt fiber 31 %, protein 17 %, råoljor och fetter 4 %, råfiber 15 %, aska 6,5 %Näringstillskott: Vitamin A (retinylacetat) (E672) 25.000 IE/kg, vitamin D3 (kolekalciferol) (E6761) 2000 IE/kg, Vitamin E (dl alfa-tokoferol-acetat) (3a700) 155 mg/kg, vitamin C (L- askorbinsyra monofosfat) 1050 mg/kg, koppar (kopparsulfatpentahydrat) (E4) 28 mg/kg, jod (kalciumjodat Vattenfri) (E2) 2,34 mg / kg, selen (natriumselenit) (E8) 0,22 mg / kg, järn (järnsulfat monohydrat) (E1) 133 mg/kg, mangan (Mangan, oxid) (E5) 16,1 mg/kg, zinkoxid (E6) 139 mg/kg.
 • Trixie Hage till hamster

  Trixie Hage till hamster
  Smådjurshage med 8 sektioner där varje sektion mäter 33x23 cm. Sektionerna sätts lätt ihop till önskad storlek vilket ger flera valmöjligheter. Passar utmärkt till mindre smådjur såsom hamstrar. Sätt med fördel ner leksaker, tunnlar, hus etc i hagen så att ditt djur kan leka, gömma sig, undersöka, få vara nyfiken och springa runt. Smådjur som exempelvis hamstrar och gerbiler är bytesdjur i det vilda och kan därför uppleva det som obehagligt med stora öppna ytor eller en tom hage. Passa gärna på, i samband med rastningen, att kolla igenom ditt smådjur för att upptäcka eventuella sjukdomar och skador i tid. Ha alltid ditt smådjur under uppsikt när den den befinner sig i hagen.
 • Versele-Laga Complete Råtta & Mus (500 g)

  Versele-Laga Complete Råtta & Mus (500 g)
  Complete Råtta&Mus är ett pelleterat foder av mycket hög kvalitet, framställt så att råttan och musen lättare kan tillgodogöra sig näringsämnena i fodret. Eftersom råttor och möss är allätare i det vilda och äter andra djur såsom tex insekter och maskar så har fodret har en optimal sammansättning av bland annat animaliska proteiner och fetter från kyckling och fisk, vilket gör att dem får i sig allt dem behöver. Complete Råtta&Mus innehåller även antioxidanter för att stärka immunförsvaret. Tänk på att råttor och möss alltid ska ha fri tillgång till foder. 500 g.Sammansättning: spannmål (40%), vegetabiliska biprodukter, grönsaker (15% ärter), kött- och animaliska biprodukter (4% kyckling), frukter (4% tranbär), oljor och fetter (1% laxolja), frön (2% linfrö), mineraler, jäst, ägg och äggprodukter, frukto-oligosackarider (0,3%), ringblomma, druvkärnor, yucca, rosmarin, grönt teAnalytiska beståndsdelar: protein 15%, fett 6%, råfiber, 4%, råaska 5%, kalcium 0,6%, fosfor 0,4%Tillsatser/kg: vitamin A 24000 IE, vitamin D3 1500 IE, vitamin E 300mg, vitamin C 50mg, E1 (järn) 118mg, E2 (jod) 2,3mg, E4 (koppar) 8mg, E5 (mangan) 68mg, E6 (zink) 92mg, E8 (selen) 0,2mg, antioxidanter
 • Versele-Laga Complete Iller (750 gram)

  Versele-Laga Complete Iller (750 gram)
  Näringsrikt och smakligt foder för illerVesele-Laga Complete Ferret är ett mycket näringsrikt och smakligt helfoder till illrar. Det innehåller alla viktiga näringsämnen, vitaminer, mineraler och aminosyror en iller för optimal hälsa. De spröda bitarna bidrar till minskad tandsten och stärker illerns käkmuskulatur. Då illrar är köttätare innehåller fodret en hög protein- och fetthalt, huvudsakligen från kyckling och fisk. Fisken är även en bra källa till omega3. Fettsyrorna i fodret bidrar till en fin och glansig päls. Fodret innehåller även Taurin, som har en viktig påverkan på hjärtmuskulaturen. I fodret finns även tillsatser som prebiotika, Fructo-Oligosackarider (FOS) och Mannan-Oligosackarider (MOS). Allt för att hålla din iller i toppform!• protein från kyckling och fisk • säkerställer en optimal tarmbalans och korrekt tarmfunktion • alla viktiga vitaminer och mineraler för ett hälsosamt liv • minskar risken för hårbollar i magen och tarmsystemet • bidrar till en hälsosam hud och en blank päls • stimulerar utvecklingen av antikroppar mot sjukdomar • yucca-extrakt mot stark lukt.
 • Versele-Laga Complete Hamster & Gerbil (500 g)

  Versele-Laga Complete Hamster & Gerbil (500 g)
  Complete Hamster&Gerbil - pelleterat foder av hög kvalitet Detta pelletsfoder är framställt så att hamstern och gerbilen lättare kan tillgodogöra sig näringsämnena i fodret. Eftersom hamstrar och gerbiler är allätare i det vilda och äter tex djur som insekter och maskar så har fodret har en optimal sammansättning av bland annat animaliska proteiner och fetter från kyckling och fisk, vilket gör att fodret innehåller allt dem behöver. Complete Hamster&Gerbil är framställt för att djuret ska tugga ordentligt på bitarna vilket minskar risken för tandproblem. Rekommenderat intag 15-20 g dagligen.
 • Science Selective Rat & Mouse (1.5 kg)

  Science Selective Rat & Mouse (1.5 kg)
  Science Selective Rat & Mouse är ett komplett foder utformat specifikt för råttans näringsbehov och som rekommenderas av veterinärer. Innehåller mycket sojaprotein och har tillsatser av antioxidationsmedel från torkad frukt och vitaminer. Fodret är även matrikt på fleromättade fettsyror, som är utmärkt för råttans hud och päls. Dessutom innehåller pelletsen endast en liten mängd av mättade fettsyror och kolesterol, detta för att förhindra hjärt-och kärl hälsoproblem. Den hårt pressade pelletsen är extra bra för tänderna och råttan kan inte selektera ut det godaste, utan alla pellets smakar likadant och har samma näringsinnehåll. Fodret har inget tillsatt socker eller färgämnen.
 • Höbonden Halmautomat 700 g

  Höbonden Halmautomat 700 g
  Högkvalitativ, svensk halmHöbonden Halmautomat kan placeras direkt i kanin- eller hamsterburen! Din kanin eller marsvin kan själv dra ut hamlen ur förpackningen. Den svenska halmen är mycket högkvalitativ. Halmen har en absorberande effekt, vilket gör att det fungerar bra som bottenmaterial i buren. Den mjuka vetehalmen gör också buren till en mysig plats att vila på. Förpackningen kan sorteras som wellpapp, och är helt ofarlig för din kanin eller marsvin att gnaga på. 
 • Trixie Inomhushage till Hamster

  Trixie Inomhushage till Hamster
  Inomhushage till din hamsterMed Trixie Inomhushage får din hamster mycket plats att springa av sig på! I hagen kan du placera ut leksaker och annat spännande till din hamster. Hagen består av 6 sektioner som är 48x25 cm st, och kan enkelt vikas ihop när den inte används.  
 • Millamore Premium Bottenmaterial (50 l)

  Millamore Premium Bottenmaterial (50 l)
  Dammfritt burspån till de allra minstaMillamores strömaterial av dammfritt aspspån är till för dem allra minsta: kanin och gnagare samt fåglar och reptiler. Ströet är dessutom speciellt bra att använda till pälslösa eller känsliga djur. Med hög absorption- och luktbindningsförmåga är Millamore det självklara valet. Spånet är tillverkat av fräsch och naturlig asp som är hygienisk, säker och kontrollerad. Millamore värderar ekologiska aspekter högt - därför är produktionen är avfallsfri och bioenergi används. Dessutom är de naturliga produkterna helt biologiskt nedbrytbara. Ströet är steriliserat för att bli fri från bakterier och fungus, dessutom passerar den genom ett dammseparationssystem som gör den nästintill 100% dammfri.Välj mellan två olika storlekar: 10 liter (2 kg) 20 liter (4 kg)
 • Millamore Premium Bottenmaterial (10 l)

  Millamore Premium Bottenmaterial (10 l)
  Dammfritt burspån till de allra minstaMillamores strömaterial av dammfritt aspspån är till för dem allra minsta: kanin och gnagare samt fåglar och reptiler. Ströet är dessutom speciellt bra att använda till pälslösa eller känsliga djur. Med hög absorption- och luktbindningsförmåga är Millamore det självklara valet. Spånet är tillverkat av fräsch och naturlig asp som är hygienisk, säker och kontrollerad. Millamore värderar ekologiska aspekter högt - därför är produktionen är avfallsfri och bioenergi används. Dessutom är de naturliga produkterna helt biologiskt nedbrytbara. Ströet är steriliserat för att bli fri från bakterier och fungus, dessutom passerar den genom ett dammseparationssystem som gör den nästintill 100% dammfri.Välj mellan två olika storlekar: 10 liter (2 kg) 20 liter (4 kg)
 • Ferplast Hamsterbur Criceti 15

  Ferplast Hamsterbur Criceti 15
  Lyxig hamsterbur för din lilla vän!Komplett hamsterbur med tillbehör som hörnhylla, hamsterhus och bomaterial, stege, matskål och dvärghamsterhjul. Buren passar tillsammans med Ferplast hamsterrör och tunnlar. Bottendelen är av tålig plast och överdelen är avtagbar för enkel rengöring. Öppningsbart tak av galler.Mått: L78 cm x B 48 cm x H 39 cm
 • Trixie Utebur Natura till gnagare

  Trixie Utebur Natura till gnagare
  Utomhusbur i furuEn fin och robust utomhusbur till din kanin! Buren är tillverkad av vattenavvisande furu, och har en låsbar lucka.Taket kan öppnas.Storlek116 (längd) x 92 (höjd) x 63 (djup) cm

Marsvin

Marsvinet är det absolut mest omtyckta bland de små keldjuren. Kanske är det för att de är relativt lättskötta och går att kela med. Djuret härstammar ursprungligen från Sydamerika där de lever i det fria på låglandsområden. Till Europa kom marsvinet på 1600-talet med handelsresande.

Marsvin trivs bäst i grupper om två eller flera honor. Har man en hanne kan man ha flera honor i buren inga fler hanar. Buren bör inte vara för liten utan ge plats åt båda att ha lite avstånd från varandra när de känner för det.

Till skillnad från råttor som är nattaktiva djur och sover mest hela dagen har marsvinet flera sömnomgångar både dagtid och nattid. De kan därför vara aktiva på dagen, vilket gör de lite mer sällskapliga.

Marsvin

Tamråtta

Tamråttor passar bra som husdjur i barnfamiljer. De är lätta att hantera, intelligenta och sociala djur. Råttor lever i flock så du bör ha minst två råttor samtidigt.

När du köper råtta se till att köpa två råttor av samma kön som får växa upp tillsammans. Hanar är vanligtvis lite lugnare än honor. För att göra de tama och trygga måste du redan första dagen du kommer hem med de umgås och ha de nära dig.

Råttor behöver en rymlig bur, gärna med flera hyllplan. Enligt lag måste den vara minst 60x30 cm. I botten ska man ha något som suger åt sig fukt bra, t.ex. Alspån. Botten ska rengöras minst 1 gång i veckan. Det går att träna råttor att använda toalåda och det är bra om du vill göra din städning enklare i framtiden.

Råttorna behöver stimulans vilket du kan ge de genom att ta ut de ur buren och låta de röra sig mer fritt och utforska. I buren kan stimulans ges med leksaker, klätterställningar och annat.

Marsvin

Hamster

Dvärghamster och guldhamster är de vanligaste hamstrarna som används som husdjur. Hamstrar är nattaktiva djur, vilket många kanske missar när de köper de. Det gör att de på dagtid inte är så roliga då de mest ligger och sover. De brukar vakna till och vara pigga framåt kvällen, vilket då blir den tid man får umgås med den.

Hamstrar lever ungefär 2-3 år och kan bli allt från ett par cm till närmare 20 cm. Dvärghamstrar är mycket mindre än guldhamster.

Till skillnad från råttorna som lever i flock är guldhamstern ett ensamt djur som du ska ha enskilt i bur. Dvärghamstrar kan vara tillsammans så länge det är kullsyskon av samma kön. Blanda inte olika kön och dvärghamsterarter i samma bur.

Marsvin

Kanin

Det finns många söta raser av kaniner där inte bara utseendet utan också storleken är varierande. Vissa större kaninraser kan vara svårt att hålla som husdjur i ett litet hem men de flesta av småkaninerna är lättare. Kaninägare skaffar en passande inomhusbur för kaniner eller tålig kaninbur att ha ute och såklart bra kaninmat.

Kanin