Följ oss Instagram logo Nyhetsbrev Pinterest logo
header petvillage
PetVillage.se

Smådjur

Med smådjur menar vi djur i bur som till exempel marsvin, hamster, möss och råttor. Den här typen av husdjur passar för de som kanske bor trångt eller inte känner sig ha tid för promenader och som vill kunna lämna djuret hemma under dagtid.

Produkter och tillbehör för små husdjur

För att ditt husdjur ska må bra och ha allt den behöver har vi här sammanställt tillbehör, foder och andra prylar. Produkterna kommer från flera olika djuraffärer online. Klicka dig vidare på en produkt, välj en kategori eller ditt favoritmärke.

Kategorier: Burar | Burtillbehör | Foder för smådjur

Populärt inom smådjur

 • Kaninhägn

  Kaninhägn
  Öppen inhägnad som består av 6 element på 120 x 60 cm. Tillverkad i trådnät och trä.
 • Kaninhus

  Kaninhus
  Ett hus med två våningar där det inte finns någon möjlighet för kaninen att hoppa mellan våningarna. Huset är tillverkat i furu, impregnerad med transparant träskyddsfärg och med väderbeständigt&hellip:
 • Cage Multipla Maxi Black 142x72x50 cm

  Cage Multipla Maxi Black 142x72x50 cm
  Smådjursbur för kaniner & marsvin. Multipla Maxi är en svart modulbur från Ferplast. Den rymliga buren är perfekt även för dig som vill ha fler gnagare i samma bur. I paketet ingår även vattenflaska, höhäck, hus, matskål & en trappa. Ferplast Cage Multipla Maxi Black
 • Höns-/kaninhägn

  Höns-/kaninhägn
  Utomhushägn med 3 dörrar. Lätt att montera med jordspett. Tillverkad i galvaniserat stål. Inkl. solskyddsduk. Kan monteras på Höns-/kaninhus. Mått: L x B x H: 220 x 103 x 103 cm.

Fler tips på smådjur

 • Tubline Cube Hamster Red 12,5 x 9,5 x 10,5 cm

  Tubline Cube Hamster Red 12,5 x 9,5 x 10,5 cm
  Trevliga & färgrika kuber till Ferplasts burarnas rörsystem. Hamsterkuben passar Ferplast hamsterrör. Kombinera alla Ferplast rör modeller & gör en spännande bana utanför hamsterburen eller välj att använda rören i buren för berikande av hamsterns inred
 • Sat Radish Radou Mix 4,5 cm

  Sat Radish Radou Mix 4,5 cm
  Aktiveringsleksak till kaniner & gnagare. Flätad rädisa lockar till mental aktivitet & livsviktigt gnagande. Smådjursleksak Flamingo Sat Radish Radou. Funktionell burinredning till smådjursburen, för naturliga beteenden. Berika kaninens, marsvinets eller hamsterns vardag med stimulerande & aktiverande smådjurstillbehör.
 • EASY 120 MIX/MIX120x59x55CM KANIN

  EASY 120 MIX/MIX120x59x55CM KANIN
  Stor kaninbur som ger din kanin eller marsvin ordentligt med utrymme och är en enklare kanin och smådjursbur för inomhusbruk. GD Kaninbur Easy levereras utan inredning. Här finns gott om plats för en kanin eller ett par marsvin. Komplettera buren med hylla och skål samt eventuellt ett hus till kanin. Marsvin behöver varsitt hus. Inomhuskaninburen är försedd med plastbotten som är enkel att rengöra samt smidiga plastklips som gör det enkelt att ta av ovandelen.Botten är blå med svart galler(inte färgat som på bilden).
 • Matkopp Chicko - Till kanin - Mix

  Matkopp Chicko - Till kanin - Mix
  Matkopp Chicko - Till kanin - Mix
 • Brit Animals Marsvin Adult (1,5 kg)

  Brit Animals Marsvin Adult (1,5 kg)
  Brit Animals Marsvin AdultBrit Animals Marsvin Adult är ett foder för vuxna marsvin. Fodret håller mycket hög kvalitet och innehåller alla de näringsämnen det vuxna, friska marsvinet behöver.Fodret är rikt på C-vitamin från bland annat nypon och paprika. Det har ett högt fiberinnehåll och en låg andel fett och kalorier. Det här fodret är även berikat med mjölktistel som stöttar marsvinets matsmältning.Tänk på att marsvin alltid ska ha fri tillgång till högkvalitativt hö/gräs och daglig dos C-vitamin, samt att kraftfoder och godis ska ges i mindre mängder.Rekommenderad daglig giva för detta fodret, till ett normalstort vuxet marsvin, är ca 3 matskedar.
 • EASY 160 SVART/BLÅ 160x80x58CM KANIN

  EASY 160 SVART/BLÅ 160x80x58CM KANIN
  Stor kaninbur som ger din kanin eller marsvin ordentligt med utrymme och är en enklare kanin och smådjursbur för inomhusbruk. GD Kaninbur Easy levereras utan inredning. Här finns gott om plats för en kanin eller ett par marsvin. Komplettera buren med hylla och skål samt eventuellt ett hus till kanin. Marsvin behöver varsitt hus. Inomhuskaninburen är försedd med plastbotten som är enkel att rengöra samt smidiga plastklips som gör det enkelt att ta av ovandelen.Botten är blå med svart galler(inte färgat som på bilden).
 • Hamsterbur Duna mini - Ferplast

  Hamsterbur Duna mini - Ferplast
  Hamsterbur Duna mini - Ferplast
 • Ferplast Duna Space Hamsterbur

  Ferplast Duna Space Hamsterbur
  Rymlig hamsterburFerplast Duna är en rymlig och bekväm hamsterbur. Buren är gjord i rejäl plast, och är designad för att säkerställa god luftcirkulation. De genomskinliga delarna gör att du hela tiden ser din hamster. Den djupa underdelen kan hamstern gräva och gömma sig i - en favoritsyssla hos många hamstrar! Taket, som är gjort i mesh, kan öppnas helt, vilket underlättar det dagliga underhållet. Den här buren har många saker din hamster kan sysselsätta sig med, bland annat en spännande trappa och rör. Inne i buren finns även ett drickrör, en skål och ett hjul, som håller din energiska lilla vän i god fysisk form. Ibland kan hjulet dock behöva bytas ut mot ett större. Buren kan även kopplas ihop med andra modul-burar, genom speciella rör.Tänk på att buren inte är ett permanent hem för din gnagare, utan snarare ett komplement.  Mått: 57x47x54 cm 
 • Iller Hängmatta - 35x35 Cm

  Iller Hängmatta - 35x35 Cm
  Iller Hängmatta - 35x35 Cm
 • Ferplast Maxi Duna Multy Smådjursbur

  Ferplast Maxi Duna Multy Smådjursbur
  Rymlig bur till möss och hamstrarFerplast Maxi Duna Multy är en rymlig bur för möss och hamstrar. Den stilsäkra och tidlösa designen gör att buren passar i alla hem. Buren är nästan en meter lång och har ett genomskinligt tak. Taket kan öppnas, vilket underlättar det dagliga underhållet av buren. Ferplast Maxi Duna Multy Smådjursbur säljs i osorterade färger - det går inte att välja färg när man handlar i webbshoppen.Mått: 99 x 51,5 x 36 cmTänk på att buren inte är ett permanent hem för din gnagare, utan snarare ett komplement.
 • LAB Green 22,5 x 20,7 cm

  LAB Green 22,5 x 20,7 cm
  Hamsterhus för dina små husdjur! Ferplast Lab är en plast hus för hamstrar som kopplas till hamsterburar med hjälp av hamsterrör. Öppningen i hamsterhuset där du kan kontrollera & vid behov ta ut hamstern. De små hålen säkerställer luftcirkulation i huset.
 • Indoor Run Hamster & Gerbile Gray 6 sidor, 48 x 25 cm

  Indoor Run Hamster & Gerbile Gray 6 sidor, 48 x 25 cm
  Trixie smådjurshage 6 sektioner - Innerhage med 6 Element - Hamsterhage 6 sektioner gavlar 48 x 25 cm/sektion - Rasthage inomhus till mindre smådjur som hamster & mus. Perfekt komplement till smådjursburen där din bästa vän kan sträcka på benen i skyddad miljö utan att försvinna in under möbler. Trixie Indoor Run Hamster & Gerbile 6-p 48 x 25 cm .
 • Pico Tour Transport Box Plastic Mix 23 x 16 x 17 cm

  Pico Tour Transport Box Plastic Mix 23 x 16 x 17 cm
  Transportbox till fåglar & smådjur för att flytta, på resa, till veterinären eller medan buren blir städad. Transportburen i plast är lätt att rengöra. Resebur med bärhandtag. Passar även väldigt små kaniner. Trixie Friends On Tour Pico Tour Transport Box.
 • Hamsterbro - Naturträ med Gallerkrok - 27x7 cm

  Hamsterbro - Naturträ med Gallerkrok - 27x7 cm
  Hamsterbro - Naturträ med Gallerkrok - 27x7 cm
 • Svart botten till RC Tower hamsterbur

  Svart botten till RC Tower hamsterbur
  Svart botten till RC Tower hamsterbur
 • Toy Roll Wrapped in Paper Yarn Mix 18 cm

  Toy Roll Wrapped in Paper Yarn Mix 18 cm
  Smådjursaktivitet av sisalrep till kanin, marsvin, hamster & andra leksugna gnagare. Smällkaramell som tuggleksak att slipa ner konstant växande framtänder med. Berika smådjursburen med gnagvänliga leksaker. Trixie Toy wrapped in paper yarn.
 • Reservdel Överdel Duna Fun & Mini Duna Transparent 1 st

  Reservdel Överdel Duna Fun & Mini Duna Transparent 1 st
  Utbytesdel till Ferplats Duna Fun & Miniduna. Toppdelen till hamsterburen blir utsatt för mer slitage än resten av smådjursburen. Gör din dunabur som ny igen med en hel & ren överdel.
 • Fp Cavie 80 - 77x48x42 - Blandade färger

  Fp Cavie 80 - 77x48x42 - Blandade färger
  Fp Cavie 80 - 77x48x42 - Blandade färger
 • Hamsterrör Trör Transparent 14 x 10 cm

  Hamsterrör Trör Transparent 14 x 10 cm
  T-kopplingen som gör det möjligt att koppla rören på roliga sätt.
 • RC Tower - Hamster - 55x38x62 cm

  RC Tower - Hamster - 55x38x62 cm
  RC Tower - Hamster - 55x38x62 cm
 • Hamsterrör Packning Transparent 5,2 x 1,5 cm

  Hamsterrör Packning Transparent 5,2 x 1,5 cm
  Ferplast Rörsystem Ringkoppling - Extradelar till rören. Passar alla Ferplat hamsterrör Ferplast Tubline, Kombinera alla Ferplast rör modeller och gör en spännande bana utanför hamsterburen eller välj att använda rören i buren för berikande av hamsterns inredning.
 • Hamsterboll - Roll n Around - ø 12.5 cm / 5 tum - Mix Färg

  Hamsterboll - Roll n Around - ø 12.5 cm / 5 tum - Mix Färg
  Hamsterboll - Roll n Around - ø 12.5 cm / 5 tum - Mix Färg
 • Hö-Häck - Trä med Alfalfa - 24 Cm

  Hö-Häck - Trä med Alfalfa - 24 Cm
  Hö-Häck - Trä med Alfalfa - 24 Cm
 • Grainless Snack Kamomill & Maskos Green 100 g

  Grainless Snack Kamomill & Maskos Green 100 g
  Stråbaserat smådjursgodis för kaniner & gnagare. Kamomill & maskros utan onödiga tillsatsämnen till smådjur. Kaningodis att ge som belöning, fredagsmys eller lördagsgodis.
 • Young Guinea Pig Food 11,33 kg

  Young Guinea Pig Food 11,33 kg
  Speciellt framtaget till växande unga- eller gamla & magra marsvin. Oxbow Young Guinea Pig är ett näringsrikt pellets med högt fiberinnehåll & tillsatt C-vitamin. Oxbow marsvinspellets för marsvinsungar rekommenderas av veterinärer.
 • Hamster Harness, Adjustable Nylon Red 110 cm

  Hamster Harness, Adjustable Nylon Red 110 cm
  Ferplast hamstersele röd nylon - Sele med koppel till guldhamstern. Ge din hamster träning och äventyr utan att riskera att förlora hamstern.Guldhamstrar tycker mycket om och mår bra av att få motion, så vänj gärna hamstern tidigt vid att ha på sig en sele för säker hantering utanför buren. Ferplast Hamster harness, adjustable
 • Fp Lab - 22.5x20.7x14.3

  Fp Lab - 22.5x20.7x14.3
  Fp Lab - 22.5x20.7x14.3
 • Ferplast Hamsterbur Criceti 9 Space - 46x29.5x23 cm

  Ferplast Hamsterbur Criceti 9 Space - 46x29.5x23 cm
  Ferplast Hamsterbur Criceti 9 Space - 46x29.5x23 cm
 • Fp Clips L59 Mässing

  Fp Clips L59 Mässing
  Fp Clips L59 Mässing
 • Ferplast Krolik Extra Large 120x60x50 cm

  Ferplast Krolik Extra Large 120x60x50 cm
  Rymlig kaninburFerplast Krolik är en serie med rymliga kaninburar i olika storlekar. Burarna är enkla att rengöra och erbjuder generöst med plats till din kanin. Burarna kan ven användas till marsvin och manliga råttor. Inuti burarna finns spännande accessoarer så som ett plasthus med en skål, trappsteg, vattenhållare och förvaring för hö. Det finns även ett flertal accesoarer som du kan köpa till för att göra buren perfekt för just din kanin!  Höjden på Ferplast Krolik är 50 cm, vilket gör att de endast passar kaniner upp till 2 kg. Tänk på att buren inte är ett permanent boende för din kanin, utan endast ska användas som kompliment. 
 • Versele-Laga Complete Hamster & Gerbil (500 g)

  Versele-Laga Complete Hamster & Gerbil (500 g)
  Complete Hamster&Gerbil - pelleterat foder av hög kvalitet Detta pelletsfoder är framställt så att hamstern och gerbilen lättare kan tillgodogöra sig näringsämnena i fodret. Eftersom hamstrar och gerbiler är allätare i det vilda och äter tex djur som insekter och maskar så har fodret har en optimal sammansättning av bland annat animaliska proteiner och fetter från kyckling och fisk, vilket gör att fodret innehåller allt dem behöver. Complete Hamster&Gerbil är framställt för att djuret ska tugga ordentligt på bitarna vilket minskar risken för tandproblem. Rekommenderat intag 15-20 g dagligen.
 • Cuni/Kanin Junior Complete - 8 kg

  Cuni/Kanin Junior Complete - 8 kg
  Cuni/Kanin Junior Complete - 8 kg
 • FoodBall Metal for Hanging in the Cage Black 12 cm

  FoodBall Metal for Hanging in the Cage Black 12 cm
  Aktiveringsleksak till smådjur, kanin & marsvin att stoppa hö, gräs, grönsaker & andra godsaker inuti. Foderboll att hänga i smådjursburen som gör måltiden till en aktivitet & som också förhindrar att hö & godsaker blir smutsigt. Trixie Food Ball.
 • Ferplast Krolik 140 Plus Kaninbur

  Ferplast Krolik 140 Plus Kaninbur
  Rymlig kaninburFerplast Krolik är en serie med rymliga kaninburar i olika storlekar. Burarna är enkla att rengöra och erbjuder generöst med plats till din kanin. Burarna kan ven användas till marsvin och manliga råttor. Inuti burarna finns spännande accessoarer så som ett plasthus med en skål, trappsteg, vattenhållare och förvaring för hö. Det finns även ett flertal accesoarer som du kan köpa till för att göra buren perfekt för just din kanin!  Höjden på Ferplast Krolik är 50 cm, vilket gör att de endast passar kaniner upp till 2 kg. Tänk på att buren inte är ett permanent boende för din kanin, utan endast ska användas som kompliment.   
 • Fp Rör U-Sväng Ø6Cmmix Färg Fpi 4806

  Fp Rör U-Sväng Ø6Cmmix Färg Fpi 4806
  Fp Rör U-Sväng Ø6Cmmix Färg Fpi 4806
 • Matskål - Plast - 15 Cm - Colortone Bunnyfeeder

  Matskål - Plast - 15 Cm - Colortone Bunnyfeeder
  Matskål - Plast - 15 Cm - Colortone Bunnyfeeder
 • Vitapol Chinchillasand - 1,5 kg

  Vitapol Chinchillasand - 1,5 kg
  Vitapol Chinchillasand - 1,5 kg
 • Hökub Blommor Green 450 g

  Hökub Blommor Green 450 g
  Naturlig stimulans för din gnagare! Fullt ätbar hökub från JR Farm fylld med härliga, torkade ängsblommor. Kan fyllas på vid behov.
 • Brit Animals Marsvin Adult (300 g)

  Brit Animals Marsvin Adult (300 g)
  Brit Animals Marsvin AdultBrit Animals Marsvin Adult är ett foder för vuxna marsvin. Fodret håller mycket hög kvalitet och innehåller alla de näringsämnen det vuxna, friska marsvinet behöver.Fodret är rikt på C-vitamin från bland annat nypon och paprika. Det har ett högt fiberinnehåll och en låg andel fett och kalorier. Det här fodret är även berikat med mjölktistel som stöttar marsvinets matsmältning.Tänk på att marsvin alltid ska ha fri tillgång till högkvalitativt hö/gräs och daglig dos C-vitamin, samt att kraftfoder och godis ska ges i mindre mängder.Rekommenderad daglig giva för detta fodret, till ett normalstort vuxet marsvin, är ca 3 matskedar.
 • Vattenflaska Classic - 1000 ml

  Vattenflaska Classic - 1000 ml
  Vattenflaska Classic - 1000 ml
 • Hamsterbro - Naturträ - Large - 19x34 cm

  Hamsterbro - Naturträ - Large - 19x34 cm
  Hamsterbro - Naturträ - Large - 19x34 cm
 • Ferplast Krolik Large 100x60x50 cm

  Ferplast Krolik Large 100x60x50 cm
  Rymlig kaninburFerplast Krolik är en serie med rymliga kaninburar i olika storlekar. Burarna är enkla att rengöra och erbjuder generöst med plats till din kanin. Burarna kan ven användas till marsvin och manliga råttor. Inuti burarna finns spännande accessoarer så som ett plasthus med en skål, trappsteg, vattenhållare och förvaring för hö. Det finns även ett flertal accesoarer som du kan köpa till för att göra buren perfekt för just din kanin!  Höjden på Ferplast Krolik är 50 cm, vilket gör att de endast passar kaniner upp till 2 kg. Tänk på att buren inte är ett permanent boende för din kanin, utan endast ska användas som kompliment.   
 • Wicker Bridge Rabbit Natural Brown 30 x 16 x 30 cm

  Wicker Bridge Rabbit Natural Brown 30 x 16 x 30 cm
  Smådjurstunnel till kaniner, marsvin, chinchilla & råtta tillverkad av flätad pilträ 100% naturligt material. Marsvinstunnel att använda i smådjursburen eller rasthagen som krypin & sovplats. Kanintunneln funkar även som skyddande tak. Trixie Wicker Bridge.
 • Hamsterboll - Rc - 17Cm - Hamsterkula

  Hamsterboll - Rc - 17Cm - Hamsterkula
  Hamsterboll - Rc - 17Cm - Hamsterkula
 • Höbonden Mer Halm 3 kg

  Höbonden Mer Halm 3 kg
  Högkvalitativ, svensk halmHöbonden Mer Halm är en högkvalitativ, svensk halm. Halmen har en absorberande effekt, vilket gör att det fungerar bra som bottenmaterial i buren. Den mjuka vetehalmen gör också buren till en mysig plats att vila på.  
 • Trixie Natura Utehage med Skyddsnät/Solskydd

  Trixie Natura Utehage med Skyddsnät/Solskydd
  Utomhushage med skyddsnätRymlig utomhushage med skyddsnät till din gnagare. Hagen består av 8 delar, som vardera är 80x75 cm. Hagens totala storlek är ø210×75 cm, och har en dörr som en smidigt kan släppa in och ut din gnagare igenom. Behöver du ha en större hage finns förlängningsdelar att köpa till. Tänk på att alltid övervaka ditt husdjur i hagen.  
 • Vitapol Sågspån - 56 L

  Vitapol Sågspån - 56 L
  Vitapol Sågspån - 56 L
 • Ferplast Dragster Hamsterbur - 50x35x25 cm

  Ferplast Dragster Hamsterbur - 50x35x25 cm
  Ferplast Dragster Hamsterbur - 50x35x25 cm

Marsvin

Marsvinet är det absolut mest omtyckta bland de små keldjuren. Kanske är det för att de är relativt lättskötta och går att kela med. Djuret härstammar ursprungligen från Sydamerika där de lever i det fria på låglandsområden. Till Europa kom marsvinet på 1600-talet med handelsresande.

Marsvin trivs bäst i grupper om två eller flera honor. Har man en hanne kan man ha flera honor i buren inga fler hanar. Buren bör inte vara för liten utan ge plats åt båda att ha lite avstånd från varandra när de känner för det.

Till skillnad från råttor som är nattaktiva djur och sover mest hela dagen har marsvinet flera sömnomgångar både dagtid och nattid. De kan därför vara aktiva på dagen, vilket gör de lite mer sällskapliga.

Marsvin

Tamråtta

Tamråttor passar bra som husdjur i barnfamiljer. De är lätta att hantera, intelligenta och sociala djur. Råttor lever i flock så du bör ha minst två råttor samtidigt.

När du köper råtta se till att köpa två råttor av samma kön som får växa upp tillsammans. Hanar är vanligtvis lite lugnare än honor. För att göra de tama och trygga måste du redan första dagen du kommer hem med de umgås och ha de nära dig.

Råttor behöver en rymlig bur, gärna med flera hyllplan. Enligt lag måste den vara minst 60x30 cm. I botten ska man ha något som suger åt sig fukt bra, t.ex. Alspån. Botten ska rengöras minst 1 gång i veckan. Det går att träna råttor att använda toalåda och det är bra om du vill göra din städning enklare i framtiden.

Råttorna behöver stimulans vilket du kan ge de genom att ta ut de ur buren och låta de röra sig mer fritt och utforska. I buren kan stimulans ges med leksaker, klätterställningar och annat.

Marsvin

Hamster

Dvärghamster och guldhamster är de vanligaste hamstrarna som används som husdjur. Hamstrar är nattaktiva djur, vilket många kanske missar när de köper de. Det gör att de på dagtid inte är så roliga då de mest ligger och sover. De brukar vakna till och vara pigga framåt kvällen, vilket då blir den tid man får umgås med den.

Hamstrar lever ungefär 2-3 år och kan bli allt från ett par cm till närmare 20 cm. Dvärghamstrar är mycket mindre än guldhamster.

Till skillnad från råttorna som lever i flock är guldhamstern ett ensamt djur som du ska ha enskilt i bur. Dvärghamstrar kan vara tillsammans så länge det är kullsyskon av samma kön. Blanda inte olika kön och dvärghamsterarter i samma bur.

Marsvin

Kanin

Det finns många söta raser av kaniner där inte bara utseendet utan också storleken är varierande. Vissa större kaninraser kan vara svårt att hålla som husdjur i ett litet hem men de flesta av småkaninerna är lättare. Kaninägare skaffar en passande inomhusbur för kaniner eller tålig kaninbur att ha ute och såklart bra kaninmat.

Kanin