Följ oss Instagram logo Nyhetsbrev Pinterest logo
header petvillage
PetVillage.se

Chausie katt: Foder, Livslängd & Tillbehör

Chausie är en exotisk och imponerande kattras som är en hybrid mellan en vild djungelkatt och en tamkatt, oftast en Abessinier. Denna ras är känd för sin atletiska byggnad, intelligens och lekfulla natur. Chausies är stora katter, med hanar som kan väga mellan 7-15 kg och honor mellan 4-10 kg.

chausie katt i korg

Kattrasen har en slank och muskulös kroppsbyggnad med en kort till medellång päls som ofta är tickad eller fläckig. De har stora, uppmärksamma öron och deras ögon kan variera i färg men är ofta guldiga eller gröna.

Denna ras har höga energibehov och kräver ett proteinrikt foder. Eftersom de har en del vild härkomst, kan en diet som är närmare deras naturliga föda, som rått kött eller högkvalitativt våtfoder, vara fördelaktig.

Chausies är generellt friska katter som kan leva upp till 12-15 år. De är dock benägna för vissa genetiska sjukdomar som gastrointestinala problem och kan vara känsliga för vissa vaccinationer.

Rasen är mycket aktiv och äventyrlig, som älskar att klättra och utforska. De kräver mycket mental och fysisk stimulans, så ett fint klösträd inne eller en säker utomhusmiljö kan vara idealisk.

På grund av deras storlek och aktivitetsnivå rekommenderas en större kattlåda och robusta klösmöbler. Interaktiva leksaker och pussel kan också hjälpa till att hålla dem mentalt engagerade.