Följ oss Instagram logo Nyhetsbrev Pinterest logo
header petvillage
PetVillage.se

Ragdoll: Foder, livslängd & kattungar

Ragdoll-katt med blå ögon

Ragdoll är en kattras som är känd för sitt lugna temperament och sin kärleksfulla natur. De är stora katter, ofta betydligt större än de flesta andra kattraser, med hanar som kan väga upp till 9-10 kg och honor som oftast väger mellan 4-6 kg.

Katter av rasen ragdoll har blå ögon och en halvlång, silkeslen päls som kräver regelbunden borstning för att hålla den fin och för att förhindra bildandet av tovor och klumpar.

Foder för Ragdoll

 • Ragdoll Adult Torrfoder för katt - 2 kg

  Ragdoll Adult Torrfoder för katt - 2 kg
  Skräddarsytt torrfoder för Ragdoll som främjar vacker päls, friska leder och god hjärtfunktion. Det balanserade näringsinnehållet med Omega-3 fettsyror stödjer inte bara rörligheten men ser även till att skapa en blank och silkeslen päls för din ragd
 • Royal Canin Ragdoll - 2 kg

  Royal Canin Ragdoll - 2 kg
  Rasen Ragdoll, som härstammar från Amerika, är en bedårande och sällskaplig kattras. De är lekfulla och avspända, vilket yttrar sig i en omfattande förmåga att slappa. Kattens yttre är mycket fascinerande med strålande blå ögon och en maskning som liknar siam-kattens, men särskilt genom den silkeslena, långa pälsen. Denna päls behöver en speciell vård, varför Royal Canin Breed Ragdoll Adult innehåller en speciell näringskombination. Den tillgodoser din katt med aminosyror, vitaminer och omega-3 och omega-6 fettsyror som kan stödja hälsan i huden och pälsen. Eftersom ragdoll ofta utvecklar ledbesvär på äldre dagar innehåller detta torrfoder de värdefulla omega-3 fettsyrorna EPA och DHA som kan främja lederna och skelettet. Royal Canin Breed Ragdoll Adult innehåller allt din fluffiga, keliga katt behöver. Royal Canin Breed Ragdoll Adult i överblick: Högkvalitativt helfoder för vuxna Ragdoll-katter över 12 månader Skönhet som varar Den exklusiva sammanställningen kan främja Ragdoll-kattens utseende, inre organ och skelett Exklusiv Ragdoll-foderbit Formen på foderbitarna är specialanpassad till rasens breda käkar och kan stödja mun- och tandhygienen Vårdar den unika pälsen: med aminosyror, vitaminer och omega-3 och omega-6 fettsyror Starkt skelett och leder: EPA och GHA kan främja skelettets och ledernas hälsa Stöder hjärtfunktionen: innehåller taurin Särskilt mineralinnehåll: kan bidra till friska urinvägar För en hälsosam tarmflora: innehåller psyllium och fruktooligosackarider (FOS) Royal Canins kvalitetslöfte Alla Royal Canin produkter genomgår omfattande kvalitetskontroller för att säkerställa att fodret alltid håller en optimal kvalitet och för att möta din katts individuella näringsbehov och livsstil. Det innebär att med Royal Canin kan du alltid erbjuda din katt en högkvalitativ och balanserad kost. Blandutfodring – en smart kost! Kombinationen av våtfoder och torrfoder förenar båda fodersorternas positiva egenskaper. Våtfoder är särskilt gott för katter, bidrar med viktiga näringsämnen och har en hög vätskehalt som främjar hälsan i njurarna och urinvägarna. En portionspåse med 100 g täcker redan hälften av det dagliga vätskebehovet! Torrfoder motsvarar kattens naturliga beteende att äta flera små måltider om dagen. Det vårdar också tänderna och tandköttet samt innehåller höga koncentrationer av näringsämnen, som till exempel protein eller kostfibrer. Många studier bekräftar: kombinationen av våt- och torrfoder stödjer både kattens natur och hälsa! Här hittar du ett passande våtfoder till Royal Canin Breed Ragdoll Adult! Royal Canin Hair Skin Care i sås Royal Canin Hair Skin Care i gelé
 • Royal Canin Ragdoll (400 g)

  Royal Canin Ragdoll (400 g)
  Royal Canin Ragdoll är speciellt utvecklat för ragdollkatter. Fodrets sammansättning innehåller taurin, EPA och DHA som främjar hjärtfunktionen. Fodret bidrar till att främja ben och ledhälsan genom glukosamin och kondroitinsulfat samt höga halter av Omega 3-fettsyror.Foderbitarna är särskilt framtagna för att vara lätta att få tag i för katten och som uppmuntrar den att tugga ordentligt.AnvändningTorrfoder för Ragdoll katter över 12 månader
 • Royal Canin Ragdoll (400 g)

  Royal Canin Ragdoll (400 g)
  Royal Canin Ragdoll är ett komplett kattfoder speciellt anpassat för Ragdoll katter som är äldre än 12 månader. Royal Canin Ragdoll innehåller både glukosamin och kondroitinsulfat för att minska risken för ledproblem och höga halter av Omega-3 och boragoolja för att ge din Ragdoll en fin och glansig päls. Foderbitens storlek och utformning är speciellt anpassad för Ragdoll kattens käke och uppmuntrar katten att tugga bitarna ordentligt.

Ragdoll-katter, liksom alla katter, är obligatoriska köttätare, vilket betyder att de behöver en diet som är rik på köttproteiner. Det är viktigt att de får högkvalitativt kattfoder som innehåller alla de nödvändiga näringsämnena de behöver, inklusive taurin, ett viktigt aminosyra som katter inte kan tillverka på egen hand och som måste erhållas genom kosten.

Ragdoll har en livslängd på mellan 12-17 år men vissa kan ibland bli så gamla som 20 om de lever hälsosamt och har bra gener.

För att hålla din Ragdoll hälsosam och i lämplig vikt, är det också viktigt att övervaka hur mycket de äter. Ragdoll-katter kan ha en tendens att överäta om de ges fri tillgång till mat, vilket kan leda till övervikt och relaterade hälsoproblem. Portionerad matning kan hjälpa till att kontrollera deras intag.

Kosttillskott för Ragdoll-katter

De flesta Ragdolls kommer att få alla de näringsämnen de behöver från en balanserad kost med högkvalitativt kattfoder. Kosttillskott är vanligtvis inte nödvändiga om katten inte har en specifik hälsotillstånd eller är på en speciell diet. Om du överväger att ge din Ragdoll kosttillskott, är det viktigt att först diskutera det med en veterinär.

Tillbehör anpassade till kattrasen Ragdoll

 • Kattlåda Nestor Giant med tak, 75,5x56x55,5cm, Grå

  Kattlåda Nestor Giant med tak, 75,5x56x55,5cm, Grå
  Savic Nestor Giant är en extra stor kattlåda med modern design. Rekommenderas särskilt för större kattraser som Maine Coon, Norsk Skogkatt och Ragdoll. Passar även för hushåll med flera katter. Den förhöjda baksidan förhindrar läckage och gör det idealiskt för katter som kissar bakåt eller sprider sin sand. Kattlådan levereras med en lucka och två utbytbara kolfilter som absorberar obehagliga lukter. Komplettera gärna med Savic Bag It Up, påsar för kattlådan. Dessa förlänger lådans livslängd och håller den extra fräsch.
 • Kattsand Longhair/Kitten 10 L

  Kattsand Longhair/Kitten 10 L
  Monsters kattsand Long Hair & Kittens är en effektiv kattsand med fantastisk klumpförmåga & mycket dryg formula. Kattsanden är speciellt framtagen för att inte fastna i pälsen på långhåriga katter & har en mild formula som passar kattungar extra bra. Sanden består av en bentonitmix med effektiv odörkontroll med aktivt kol. 99,5% Dammfri. Kornen är större för att passa raser som Ragdoll, Maine Coon & Norsk Skogskatt. Parfymerad grovkornig kattsand.

Ragdoll-katter har en halvlång, plyschliknande päls som kan ha en tendens att tova sig om den inte sköts ordentligt. De bör borstas regelbundet, minst en gång i veckan, för att hålla pälsen i gott skick och för att minimera mängden katt hår i hemmet. Detta är också en bra tid att kontrollera kattens hud och päls för eventuella tecken på parasiter eller hudproblem.

Som alla katter, behöver Ragdolls också regelbunden tandvård för att förhindra tandköttssjukdomar och andra tandproblem. Regelbunden tandborstning hemma, tillsammans med regelbundna veterinärbesök för professionell tandrengöring, kan hjälpa till att hålla din Ragdolls tänder och mun hälsosam.

Ragdolls är också kända för att vara ganska inaktiva katter, så det är viktigt att ge dem tillräckligt med stimulans för att hålla dem aktiva och underhållna. Detta kan inkludera leksaker, klätterställningar och interaktiva spel. Mental stimulans är lika viktig, så att tillhandahålla leksaker eller spel kan hjälpa till att hålla din Ragdoll mentalt engagerad.

Klätterställning för Ragdollkatt

 • Premium XXL klösstolpe - Créme

  Premium XXL klösstolpe - Créme
  Den mycket stadiga klösstolpen Premium XXL har en särskilt tjock och tung bottenplatta som garanterar att stammen står stadigt även när stora och tunga kattraser som ragdolls, brittiskt korthår eller maine coon klöser. Din katt kommer att ha mycket skoj med den 15 cm tjocka stammen som är lindad med en 1 cm tjock sisal och har 4 hängande leksaker som gör sitt till för att gestalta den dagliga klovården ännu mer underhållande! Bottenplattan är täckt med en ljus, crémefärgad plysch som passar till alla inredningsstilar. Det är nödvändigt för katter att vässa och vårda sina klor. Dessutom markerar de sitt revir när de klöser. Den höga klösstolpen XXL är lindad med en naturlig, 1 cm tjock sisal och ger katten en möjlighet att leva ut sin naturliga klösinstinkt. Men inte nog med att kattens klor sköts; dina mattor, tapeter och inredning skonas också från klösattacker. Omväxlingsrika leksaker, i form av en boll, en fräck mus, en fågel med äkta fjädrar samt en fjäderboll hänger animerande i ett sisalsnöre. Den tunga och massiva bottenplattan gör att trädet står stadigt även när särskilt stora och tunga kattraser klöser. Gläd din kisse med klösstammen Premium XXL, där katten både kan vårda sina klor och leka och jaga de hängande leksakerna! Premium XXL i överblick: H 120 x L 56 x B 56 cm Vikt: ca. 11,5 kg Färg: créme 1 bottenplatta: L 56 x L 56 cm x H 4 cm extra tjock och tung täckt av plysch (100 % polyester) med tassavtryck 1 sisalstam med plysch upptill och nedtill på stammen: Ø 15 cm, H 116 cm Med extra tjock sisal: Ø ca 10 mm Animerande kattleksaker med äkta fjädrar på ett sisalsnöre Notera: endast för inomhusbruk. Hänvisning: Som med alla andra produkter bör du ha din katt under uppsikt när den sysselsätter sig med leksakerna på stammen. Kontrollera produkten regelbundet och byt ut leksakerna om de skulle vara trasiga eller om det fattas bitar, för att undvika att katten eventuellt skadar sig.
 • Scratch Pole Big Cat Gray 119 cm

  Scratch Pole Big Cat Gray 119 cm
  Stadig klöspelare för stora katter. Pelaren är hela 119cm hög vilket gör att även större raser som Ragdoll & Maine Coon kan sträcka ut sig & vässa klorna. Att ha en klöspelare hemma kan minska klösandes på möbler. För att göra det ännu tydligare kan du spraya anti-klös på möblerna & lite kattmynta på klöspelaren i början så förstår katten att den gärna får gå dit & leka. Flamingo Scratch Pole Big Cat Grey
 • Scratching Tree Hamza Black 60x57x122

  Scratching Tree Hamza Black 60x57x122
  Rejält & stabilt klösträd som passar både små & stora katter. Katträdet har flera spännande platser för katten att utforska. Längst upp finns en mjuk hammock där katten kan ligga & vila samtidigt som den ser ut över omgivningen. För den leksugna katten finns både plattformar & en tunnel att krypa igenom. De tjocka pelarna av sisal är perfekta för katten att klösa på & vässa sina klor. Ett stabilt klösträd som även passar större katter som tex Ragdoll & Maine Coon. Flamingo Scratching Tree Hamza Black
 • Scratching Tree Hamza Gray 60x57x122

  Scratching Tree Hamza Gray 60x57x122
  Rejält & stabilt klösträd som passar både små & stora katter. Katträdet har flera spännande platser för katten att utforska. Längst upp finns en mjuk hammock där katten kan ligga & vila samtidigt som den ser ut över omgivningen. För den leksugna katten finns både plattformar & en tunnel att krypa igenom. De tjocka pelarna av sisal är perfekta för katten att klösa på & vässa sina klor. Ett stabilt klösträd som även passar större katter som tex Ragdoll & Maine Coon. Flamingo Scratching Tree Hamza Black

Ragdolls är ofta mycket sociala katter och de trivs bäst i en miljö där de får mycket uppmärksamhet och interaktion från sina ägare. De kan bli stressade om de lämnas ensamma under längre tid, så det är viktigt att tillgodose deras behov av sällskap.