Följ oss Instagram logo Nyhetsbrev Pinterest logo
header petvillage
PetVillage.se

Djurförsäkringar

Ditt husdjur blir snabbt en del av din familj med sin givna plats. Precis som vi har sjuk- och olycksfallsförsäkring på oss själv och våra barn finns det även för husdjur. Se till att skydda din älskade katt eller hund med en bra djurförsäkring.

Det finns väldigt många olika försäkringar att välja på. Men låt inte det göra dig förvirrad utan börja läsa här för att skaffa dig kunskap. Med kunskapen kommer du lättare kunna ta ett beslut om vilken djurförsäkring du behöver.

Att tänka på kring djurförsäkringar

Olycksfallsförsäkrad hund är bra vid skador

En aspekt som är viktig är på vilket sätt du använder ditt husdjur. Vilket liv ska den leva och arbeta tillsammans med dig på. Hundägare skaffar hund för många olika anledningar. En del vill ha hunden som en brukshund för jakt medan andra vill ha den som avelshund eller utställningshund. De allra flesta har hund eller katt som sällskapsdjur som en del av familjen.

Beroende på din situation bör du ställa olika krav på den djurförsäkring du skaffar. Se till att den är anpassad till ditt djur och det du tänkt använda den för. Risken är annars att du antingen har en för svag försäkring och sjukvården blir för dyr för dig, eller att du betalar för hög premie för något du aldrig kommer utnyttja.

Just försäkringar är dock sånt man aldrig hoppas behöva använda. Däremot är det dumt att betala för mycket och tro oss, det kan man göra om man inte läser det finstilta och kollar självrisker med mera.

Vad kan en djurförsäkring skydda mot?

Om din hund eller katt blir sjuk, skadad eller råkar ut för en olycka kan försäkringen skydda dig ekonomiskt så att du har råd att ge ditt djur bra sjukvård. Vården för människor är något som till stora delar betalas av skattemedel. Djurvård däremot har inte samma skattefinansierade system. Där är det mycket av kostnaden som man får stå för själv och du blir snart varse om de höga kostnaderna.

Veterinärvårdsförsäkring är ofta obligatorisk och det är den delen som du primärt bör jämföra och hitta bästa valet på. Livförsäkring finns att välja som tillval och är något som träder in ifall ditt djur avlider.

Hundförsäkringar skiljer mycket i årspremie beroende på hundras och ålder. Olika raser drabbas olika ofta av sjukdomar och problem. Försäkringar bygger på statistik och historik, vilket ligger till grund för beräkning av den försäkringspremie man betalar.

Teckna hund- eller kattförsäkring online

Att skaffa en hundförsäkring är enkelt och kan göras online. Du behöver ha tillgång till födelseuppgifter på din hund. Var beredd på att svara på frågor om hundens ras och kön. Det efterfrågas också ifall hunden är kastrerad eller inte.

Många hundägarklubbar har samarbeten med försäkringsbolag, vilket innebär att du får rabatt om du är medlem. Det kan röra sig om 10-15% rabatt på årspremien. Du kommer också få svara på om din hund är registrerad i SKK.

Detsamma gäller för kattförsäkringar där ras, kön och klubbmedlemskap ingår i frågeformuläret.

Du kan besöka några av de största försäkringsbolagen och räkna fram pris. Tänk på att jämföra självrisk och villkor för att få en korrekt överblick av priset. Förhoppningsvis behöver du bara betala årspremien men om det tråkiga inträffar och du måste använda försäkringen kan det skilja en hel del i extra kostnader och ersättningsbelopp.

Jämför de största djurförsäkringsbolagen här