Följ oss Instagram logo Nyhetsbrev Pinterest logo
header petvillage
PetVillage.se

Akvarium

Dina fiskars hem är akvariet. Se till att det är tillräckligt stort för att fiskarna ska trivas. För att de ska må gott måste du också inreda det med rätt prylar. En bas är att ha en luftpump, lite växter och kanske nån grotta eller hus att gömma sig i. Köp också lite bottensand.

Här hittar du alla möjliga olika tillbehör till akvariet.

Tillbehör: Växter | Akvarieinredning | Akvariebakgrunder | Vattentest | Luftpumpar | Vattenfilter | Akvarievård

Populärt inom akvarium

 • Eheim Luftpump 100

  Eheim Luftpump 100
 • JBL Ersättningslampa UV-C 11W

  JBL Ersättningslampa UV-C 11W
  UV-C vattenrenare ersättningslampa. UV-C används för snabb och effektiv eliminering av grönaktig och vitaktig grumlighet i akvarier. Ingen förändring av vattenvärden, ingen effekt på rengöring av bakterier och vattenparametrar kommer att förekomma. Urimdödande UVC-strålning på 255 mm, minskar risken för infektion. Obs: UV-C-lampor ska aldrig beröras med bara fingrar eftersom det minskar deras livslängd.
 • JBL Aquadur Minerals Vattenberedning

  JBL Aquadur Minerals Vattenberedning
  Mineralsalt för cikliderJBL Aquadur mineralsalt för beredning av Osmos vatten, källvatten och mjukt vatten. 250 g räcker till 3000 liter för att höja KH med 1 grad och GH med 1,6 grader. Mineralsaltet förebygger mineralbristrelaterade sjukdomar hos fiskar och växter.Storlek: 250 g
 • JBL CristalProfi i100 Greenline Innerfilter

  JBL CristalProfi i100 Greenline Innerfilter
  Säkerställ en effektiv rengöring i ditt akvarievatten!JBL CristalProfi i100 Greenline Innerfilter är ett innefilter som passar akvarier från 90 liter upp till 160 liter. I filtret finns en pump som säkerställer permanent vattencirkulation i ditt akvarium och hastigheten kan justeras från 150 l/h till 720 l/h samtidigt som den förbrukar upp till 63% mindre effekt än jämförbara modeller.Filtren har en praktisk triangel form och är helt färdiga att använda direkt, de kommer med filtermaterial som säkerställer en effektiv mekanisk och biologisk rengöring av tankvattnet.Mycket energieffektivHög effekt, låg ljudnivåEnkel installationHelt monterad och redo att använda 

Fler tips på akvarium

 • JBL pH-Plus Vattenberedning 250 ml

  JBL pH-Plus Vattenberedning 250 ml
  JBL pH-Plus Vattenberedning 250 ml fungerar både i saltvatten och söttvattenakvarium. I sötvatten: JBL pH-Plus höjer och stabiliserar pH genom att höja karbonathårdheten. Höjer pH-värdet upp till max 8,5I saltvatten: KH Karbonathårdheten kan justeras upp till 10-12º som är den naturliga nivån i saltvatten och pH värde mellan 8,2 till 8,5Dosering:10 ml till 40 liter vatten höjer karbonathårdheten med ungefär 1º och höjer då även pH med 0.2 till 0.5 enheter.Viktigt! Mät pH värdet efter 1 till 2 dagar innan eventeullt ytterligare JBL pH-Plus tillsätts.
 • JBL Clean A Glasrengöring 250 ml

  JBL Clean A Glasrengöring 250 ml
  Se till att du kan se dina akvariefiskar ordentligt med JBL Clean A Glasrengöring!Kladdiga fingrar (och kanske tassar eller nosar) på akvarieglaset? Då kan du använda JBL Clean A Glasrengöring som effektivt tar bort kladdiga märken från akvariets utsida. Att ha ett rent akvarieglas förhöjer verkligen upplevelsen av ditt akvarium.Tips!Med JBL Clean A Glasrengöring kan du också tvätta akvariets insida från exempelvis kalkavlagringar vid vattenytan. Sänk vattenvolymen och gör rent med en fuktig trasa, algskrapa eller svamp tillsammans med sprayen.Rengöringssprayen förgiftar inte akvarievattnet om det skulle komma i kontakt med varandra.
 • JBL AquaEx Set 20-45 + Sandtvätt

  JBL AquaEx Set 20-45 + Sandtvätt
  Håll akvariet rent!JBL AquaEx set är en kraftfull rengöringssats för ditt akvarium. Effektiv samlar den ihop rester av mat och växter. Storlek 20-45 cm.
 • JBL Testlab Vattentest

  JBL Testlab Vattentest
  Håll koll på ditt akvariums hälsa genom vattentester!Genom att reglebundet utför vattentester i ditt akvarium får du svart på vitt hur ditt akvarium och dess invånare faktiskt mår. Det är en bra vägledning för om du behöver förbättra miljön i ditt akvarium genom att balansera de olika nivåerna. I testet ingår 13 olika tester:pH 3,0 - 10,0pH 6,0 - 7,6pH 7,4 - 9,0O2 syretestGHKHPO4 fosfatNH4 ammoniumNH3 ammoniakNO2 NitritNO3 NitratFe järnCU silicat SiO2Testet är enkelt genomföra och ger en pålitlig kontroll av vattenvärdet i akvarier. Bestämning av pH-värde, karbonathårdhet, nitrit, nitrat och dessutom ammonium/ammoniak samt CO2-beräkning.Lätt att använda - tillsätt akvariumvatten till en kyvett, tillsätt indikator och jämför färg mot färgskalan. Koldioxidhalten bestäms via pH-värdet och KH-värdet i tabellen.
 • JBL Floaty II Rengöringsmagnet (S)

  JBL Floaty II Rengöringsmagnet (S)
  Ta bort alger på ditt akvarieglas snabbt och enket med JBL Floaty II Rengöringsmagnet!Att hålla akvarieglaset rent från alger ska både vara enkelt och gå snabbt - och det för det nu med JBL Floaty II Rengöringsmagnet. Algmegneten är liten och smidig och kommer åt även bakom pump och doppvärmare.Fler fördelar med JBL Floaty II Rengöringsmagnet:Den inre delen av magneten är flytande, så om magneterna skulle separeras så flyter den inre upp till vattenytan så du enkelt kan fästa den igen.Genom att den flyter så riskerar du heller inte att akvarieglaset skulle bli repigt av eventuella stenar som skulle kunna följa med om magneten sjönk till botten.Rengöringsmagneten har vinklade hörn för att inte skada silikonfogarna i akvariet.Magneten har utskjutande kanter vilket gör det enklare att komma åt överallt.Handtaget är format för en enkel hantering.Finns i två storlekar:Small - fungerar på upp till 6mm tjockt glasMedium - fungerar på upp till 10 mm tjockt glas
 • Eheim Luftpump 200

  Eheim Luftpump 200
 • JBL Aquadur Malawi/Tanganjik

  JBL Aquadur Malawi/Tanganjik
  Uppnå rätt hårdhet på vattnet! JBL Aquadur Malawi / Tanganjik är ett mineralsalt som bland annat innehåller. magnesium, kalcium och kalium. Mineralsaltet används för att uppnå rätt hårdhet på vattnet till dina fiskar från Malawi/Tanganyika. Blandningen är lätt att använda och anpassa, eftersom den snabbt löser sig i vatten. Se till att hålla ett öga på fiskarna och akvariet när du använder blandningen, och kom ihåg att observera pH, karbonat och total hårdhet och justera dosen efter vad du ser. Blandningen förebygger sjukdomar orsakade av mineralbrist.Idealvärden för fiskar från Malawisjön är KH 7, GH 5, pH 8,5Idealvärden för fiskar från Tanganyikasjön är KH 17 , GH 11 , pH 8,8
 • JBL ProSilent a300 Luftpump

  JBL ProSilent a300 Luftpump
  Skapa en hälsosam miljö i ditt färskvatten- eller saltvattenakvarium!JBL ProSilent a300 Airfilter är ett enkelt filter att installera och ger både dina fiskar och växter en hälsosam miljö att leva i och håller akverievattnet klart. Pumpen är tyst och kan pumpa upp till 300 liter/h. Pumpen är anpassad för akvarier mellan 100 och 400 liter. I paketet ingår:PumpSyreslangarSyresten
 • JBL KH-test Vattentest

  JBL KH-test Vattentest
  Håll koll på ditt akvariums karbonhårdhet med ett KH-test!Genom att reglebundet utföra test av karbonhårdheten i ditt akvarium får du svart på vitt hur ditt akvarium och dess invånare faktiskt mår. KH-värdet förbrukas av allt som lever och växer i vatten och är en temporär hårdhet. Bra KH-värden för ett hobbyakvarium är 5-10 kH, något högre i saltvatten- malawi- och tanganyika akvarier.Rekommenderade nivån för färskvatten: 4-8 ° dKH.1 droppe = 1 ° dKH.Mängd: 50 gram Färgförändring från blått till gult.Antalet begagnade droppar = nivå av karbonathårdheten. Av denna anledning kräver detta test ingen färskala.
 • JBL Biotopol Vattenberedning 100 ml

  JBL Biotopol Vattenberedning 100 ml
  Vattenberedning för att friskt och hälsosamt akvarievatten!JBL Biotopol vattenberedning avlägsnar klor och oskadligör tungmetaller (koppar, bly, zink), samt även ämnen som klorin i vanligt kranvatten för att göra vattnet friskt och hälsosamt att använda som akvarievatten i ett sötvattenakvarium.JBL Biotopol vattenberedning innehåller dessutom aloe vera och vitamin b-komplex som lindrar stess hos dina fiskar, det förstärker avkvariefiskarnas naturliga skydd och slemhinnor, gälar, fenor och hud vilket gör att infektioner och parasiter har svårare att påverka dina fiskars hälsa.JBL Biotopol används med fördel vid vattenbyten och vid nystart av akvarium. Doseringen som rekommenderas är 10 ml per 40 liter vatten.Notera! Vattenberedaren skall alltid jobbat klart före man tillsätter bakteriekultur, växtnäring eller medicin.Varför tillsätta vattenberedare?Minskar stress hos dina akvariefiskarEliminerar mediciner efter medicinering.Tar bort och binder föroreningar och tungmetaller.Gör vattnet klart och tillför vitaminer både till fiskar och växter.Kommunala vatten verkar aggressivt på fiskens slemhud & gälar, vattenberedaren eliminerar detta.
 • JBL Aquadur Malawi/Tanganjik

  JBL Aquadur Malawi/Tanganjik
  JBL Aquadur Malawi/TanganjikDetta mineralsaltet säkerställer att ditt akvarievatten har rätt hårdhet för att passa fiskar från Malawisjön och Tanganyikasjön.Denna blandningen löser sig snabbt och enkelt i vattnet, och den innehåller bland annat magnesium, kalcium och kalium. JBL Aquadur Malawi/Tanganjik hjälper dig att förebygga att fiskarna får sjukdomar på grund av mineralbrist.Användning:Kom ihåg att hålla ett öga på både fiskarna och akvariet när du använder denna produkten. Tänk också på att observera pH, karbonat och total hårdhet och justera dosen därefter.Ideala värden för fiskar från Malawisjön: KH 7, GH 5, pH 8,5Ideala värden för fiskar från Tanganyikasjön: KH 17, GH 11, pH 8,8En förpackning räcker till ungefär 800 liter vatten. 
 • JBL Aquadur Minerals Vattenberedning

  JBL Aquadur Minerals Vattenberedning
  JBL Aquadur Minerals VattenberedningDenna vattenberedningen är avsedd för osmosvatten och mjukt vatten. Den hjälper dig att återställa pH-värdet i vattnet och skapa en bra miljö för både växter och fiskar i akvariet. En förpackning på 250 g räcker till hela 3000 liter vatten för att höja KH med 1 grad och GH med 1,6 grader.En bra vattenberedning hjälper dig undvika sjukdomar som uppstår till följd av mineralbrist. 
 • JBL AquaEx Set 45-70 + Sandtvätt

  JBL AquaEx Set 45-70 + Sandtvätt
  JBL AquaEx Set 45-70 + SandtvättDetta effektiva rengöringssetet ser till att hålla riktigt rent och fint i ditt akvarium. Den håller sanden ren tack vare hävertprincipen. Storlek:Passar till akvarium som är 45-70 cm höga
 • JBL Clearol Slamborttagare 100 ml

  JBL Clearol Slamborttagare 100 ml
 • Eheim 2012 Innerfilter

  Eheim 2012 Innerfilter
  Eheim 2012 InnerfilterEHEIM 2012 är ett praktiskt filter för akvarium som är extra enkelt att rengöraFiltret är enkelt att fästa i akvariet tack vare sugkopparna. Det speciella med Eheim 2012 är att filterkapseln tillsammans med dess patron kan tas bort från ovan, medan pumpenheten ligger kvar i tanken. Detta är en mycket praktisk lösning för rengöring eller byte av filterpatronen.Så funkar Eheim 2012 InnerfilterPumpen suger in vattnet underifrån och för det genom filterpatronen till toppen. Därefter leds det filtrerade vattnet tillbaka in i tanken via det vridbara utloppsmunstycket.Filter för akvariumEnkel att rengöra 
 • JBL Biotopol Vattenberedning 100 ml

  JBL Biotopol Vattenberedning 100 ml
 • JBL FilterBoost 25 ml

  JBL FilterBoost 25 ml
 • JBL Aqua-T Handy Ersättningsblad till Rengöringsskrapa 5-pack

  JBL Aqua-T Handy Ersättningsblad till Rengöringsskrapa 5-pack
  JBL Aqua-T Handy Ersättningsblad till Rengöringsskrapa 5-packHär hittar du ett praktiskt 5-pack med ersättningsblad till din JBL Aqua-T Handy! Bladen är lätta att byta ut, och ett nytt fräscht blad gör det lättare att få akvariet riktigt rent och fint.
 • TetraTest 6 in 1 vattentestremsor - Ekonomipack: 2 x 25 st

  TetraTest 6 in 1 vattentestremsor - Ekonomipack: 2 x 25 st
  Med TetraTest kontrollerar du snabbt och exakt de 6 viktigaste vattenvärdena i ditt akvarium. Alla tester är pålitliga och korrekta med ett stort mätintervall. Följande parametrar testas: Total hårdhet (gH). Karbonathårdhet (KH). Nitrit (NO2). Nitrat (NO3). Klor (Cl2). pH-värde. Testet är endast tänkt som ett snabbtest. För en mer fullständig vattenanalys rekommenderar vi ett dropptest.
 • JBL Floaty II Rengöringsmagnet (S)

  JBL Floaty II Rengöringsmagnet (S)
  JBL Floaty II Rengöringsmagnet tar bort alger på ditt akvarieglas snabbt och enket.En liten och smidig magnet som enkelt rengör ditt akvarieglas och även kommer fram bakom pump och doppvärmare. Magneten flyter och har vinklade hörn för att inte skada silikonfogarna i akvariet. Rengöringsmagneten är försedd med ett bekvämt handtag för enkel hantering.Finns i två storlekar. Small - fungerar på upp till 6mm tjockt glasMedium - fungerar på upp till 10 mm tjockt glas. 
 • Jbl Biotopol 250Ml Vattenberedning

  Jbl Biotopol 250Ml Vattenberedning
 • JBL Denitrol 100 ml

  JBL Denitrol 100 ml
 • JBL Algol Algbekämpningsmedel (100 ml)

  JBL Algol Algbekämpningsmedel (100 ml)
  JBL Algol AlgbekämpningsmedelJBL Algol bekämpar de flesta algtyper såsom grönalger, brunalger och svävalger.Vid använding av JBL Algol så är det viktigt att man har ett stabilt pH/kH-värde.Detta för att vattnet inte skall reagera med hastig och stor pH-sänkning som kan vara skadligt eller till och med orsaka fiskdöd.Användning:Skaka flaskan väl före dosering.10 ml per 40 liter vatten. 100ml räcker till 400 liter vatten.Vid behov kan behandlingen upprepas efter ca 3-4 veckor med halv dos.Korta fakta:Algmedel som bekämpar de flesta algtyperSe till att ha ett stabilt pH/kh värde i ditt akvarium100 ml räcker till 400 liter vattenAnvänd biocidprodukter på ett säkert sätt. Läs alltid etiketten och produktinformationen före användning.
 • JBL AquaEx Set 20-45 + Sandtvätt

  JBL AquaEx Set 20-45 + Sandtvätt
  JBL AquaEx Set 20-45 + SandtvättDetta effektiva rengöringsset hjälper dig att få riktigt rent i ditt akvarium. Den håller sanden ren och fin tack vare hävertprincipen. Storlek:Passar till akvarium som är 20-45 cm höga
 • JBL pH-Plus Vattenberedning 250 ml

  JBL pH-Plus Vattenberedning 250 ml