Följ oss Instagram logo Nyhetsbrev Pinterest logo
header petvillage
PetVillage.se

Pälsvård för hundar

Precis som du tvättar och tar hand om ditt eget hår behöver man även göra pälsvård på sin hund. En pälsvård kan vara att man schamponerar och tvättar pälsen med jämna mellanrum. Det är också bra att hålla tovor borta genom att borsta pälsen med borste. Det gör att man minskar mängden smuts och orenheter från att fastna i pälsen.

En smutsig och tovig hundpäls ökar risken för hudinfektioner och eksem hos din hund. Se därför till att schemalägga din hunds pälsvård och använd bra produkter så förebygger du mycket onödiga problem.

Kategorier: Hundborstar | Schampo & Balsam | Hundkarda | Klippmaskin | Hundfön

Populärt inom pälsvård för hundar

 • Hundborste Lång Päls Med Handtag Oljad Bok - Lila Loves It

  Hundborste Lång Päls Med Handtag Oljad Bok - Lila Loves It
  Lila Loves It hundborste med handtag är gjord av oljat bokträ och rundade borststift som är särskilt skonsamma mot hundens hud och päls. De rundade stiften på borsten fungerar även som massage för&hellip:
 • Hundborste Dubbelsidig Med Handtag Oljad Bok - Lila Loves It

  Hundborste Dubbelsidig Med Handtag Oljad Bok - Lila Loves It
  Lila Loves It dubbelsidiga hundborste är en premiumborste av finaste kvalitet. Den är tillverkad av oljat bokträ, metallbrorst och naturlig grisborst. Den rundade metallborsten reder enkelt ut längre&hellip:
 • Hundborste Utan Handtag Lång Päls - Lila Loves It

  Hundborste Utan Handtag Lång Päls - Lila Loves It
  Lila Loves It borste för lång päls är gjord av oljat bokträ och är designad likt borstarna som används för hästar. Genom ett elastiskt band på borstens baksida, som du trär in handen i, är&hellip:
 • Hundborste Utan Handtag Kort Päls - Lila Loves It

  Hundborste Utan Handtag Kort Päls - Lila Loves It
  Lila Loves It borste för kort päls är gjord av oljat bokträ och är designad likt borstarna som används för hästar. Genom ett elastiskt band på borstens ovansida, som du trär in handen i, är&hellip:

Fler tips på pälsvård för hundar

 • Hundborste Slicker Brush Oljad Bok - Lila Loves It M

  Hundborste Slicker Brush Oljad Bok - Lila Loves It M
  Hundborsten Slicker Brush rengör och vårdar pälsen samt hjälper till att hålla pälsen blank och frisk vid regelbunden användning. Borsten reder ut underpälsen och passar särskilt bra till långhåriga&hellip:
 • Andis UltraEdge Skär (6,3 mm / 5 FC)

  Andis UltraEdge Skär (6,3 mm / 5 FC)
  Andis UltraEdge skär är tillverkade med en exklusiv härdningsprocess som gör att skäret håller sig skarpt längre. Skäret har även en specialkromad finish som hämmar korrosion. Skär nr 40 ger mycket nära trimmning och passar Andis klippmaskiner samt Oster A5.Klipplängd: 0,25mmBredd: 45mm
 • K9 Competition Crisp Texture Schampo (300 ml)

  K9 Competition Crisp Texture Schampo (300 ml)
  K9 Competition Crisp Texture SchampoK9 Competition Crisp Texture Schampo framhäver den naturliga fräschheten i pälsen och ger vacker volym. Shampot framhäver alla färger och lämnar pälsen fräsch, vacker och ren!Aloe Vera är tillsatt i schampot för att lugna och återfukta huden.K9 Competition Crisp Texture Schampo ger pälsen en fräsch doft. Detta hundschampo passar lika bra inför tävling som för vardagen!Användning:Massera in i blöt päls och skölj nogaAnvänd varmare vatten om pälsen är fet, annars lite svalare Kan användas som det är eller spädas upp till 1:18
 • Moser/Wahl Distanskammar för Moser Max 45 & 50 3-pack

  Moser/Wahl Distanskammar för Moser Max 45 & 50 3-pack
  Moser/Wahl Distanskammar för Moser Max 45 & 50 3-packMed dessa praktiska distanskammar så kan du skapa en längre frisyr på din hund, jämfört med om du bara använder klippmaskinsskäret. Distanskammen är lätt att skjuta fast på skäret - du behöver inga verktyg. När distanskammen är på plats så kommer den addera x antal centimeter på den totala klipplängden. Detta är utmärkt om du exempelvis vill klippa kortare vid tassarna och längre vid kroppen.Distanskammarna är tillverkade av rostfritt stål, och passar till dessa klippmaskiner:Moser Max 45Moser Max 50Distanskammarna kommer i tre olika längder:6 mm10 mm13 mm
 • Keratin+ Moisture Shampoo UltraRestoring White 300 ml

  Keratin+ Moisture Shampoo UltraRestoring White 300 ml
  K9 Keratin Hundschampo som reparerar mycket sliten päls för både hundar & katter. K9 Keratinschampo är ett milt schampo som ger en frisk & glansig päls. K9 Keratin Moisture Schampoo är idealiskt för alla typer av päls/hår. Kattschampo ökar hårets styrka. Kombinera med K9 Keratin Moisture Conditioner för bästa resultat.
 • Wilda Siberica Glow Schampo 400 ml

  Wilda Siberica Glow Schampo 400 ml
  Wilda Siberica Glow Schampo 400 mlDetta schampot tillför både livfull volym och härlig glans till ditt husdjurs päls! Schampot rengör pälsen samtidigt som de vårdande ingredienserna tillför fukt och antioxidanter. Schampot fungerar lika bra till hundar som till katter.Wilda Siberica Glow Schampo är skapat med inspiration av rävar, och deras livfulla och färgsprakande päls! Rävar i Sibirien älskar att äta foxberries - det vill säga lingon! Lingon är fulla med en massa bra ingredienser som exempelvis oljesyra och antioxidanter, och man har därför valt att tillsätta lingon till detta schampot! Oljesyran tillför fukt till pälsen, medan antioxidanterna gör pälsen livfull och glansig!Wilda Siberica tillverkar veganska pälsvårdsprodukter som passar till både katter och hundar. Produkterna testas självklart inte på djur, och de tillverkas i Europa! Wilda Siberica är Ecocert-certifierade vilket innebär att de uppfyller en rad strikta krav gällande bland annat de naturliga råvarorna samt produkternas förpackningar.Kombinera med fördel detta schampot med Wilda Siberica Glow Balsam!
 • Shampoo Minkolja 200 ml

  Shampoo Minkolja 200 ml
  Exklusivt shampo med minkolja som ger smidighet & glans i pälsen. Hundschampo & kattschampo med minkolja. KW Danskt Minkoil Shampoo for Dogs and Cats. Ett djupverkande hund- & kattschampo för flesta pälstyper som blivit torra & tråkiga. Schampot bidrar till en mindre tovig päls & motverkar statisk & flygande päls.
 • Leniderm Shampoo - 250 ml

  Leniderm Shampoo - 250 ml
  Ge din fyrbenta vän en behaglig pälsvård genom att tvätta pälsen med Leniderm Shampoo för hundar och katter. Denna produkt är lämplig för både friska djur och de med irriterad eller kliande hud. Dess milda komponenter, såsomhavre ochsafflorolja, återfuktar och har en lugnande effekt på huden. Dessutom skadar inte rengöring av pälsen med Leniderm schampo hudens hydrolipidskikt. Alla egenskaper hos Leniderm Shampoo: schampo för hundar och katter även lämpligt för djur med utslag på grund av kliande dermatit med havrehydrolysat med lugnande effekt nyttiga komponenter: återfuktar och minskar klåda rengör skonsamt och effektivt: för en renare, mer väldoftande päls utan att skada hudens hydrolipidskikt Tillverkad i Italien innehåll: 250 ml Anvisningar för användning fukta djurets päls med ljummet vatten och fördela en liten mängd schampo på den våta pälsen. Massera in schampot och skölj med rikligt med vatten efter 5-6 minuter.
 • kooa Sensitive Shampoo - 300 ml

  kooa Sensitive Shampoo - 300 ml
  kooa gör att du kan ta hand om ditt husdjur enligt samma standard som du ställer på din egen vård: Vi arbetar passionerat för att dina pälsiga familjemedlemmar ska må bra och känna sig bekväma, så att de kan njuta av varje ny dag i fulla drag tillsammans med dig. Öka ditt husdjurs livskvalitet och var säker på att du har valt det bästa premium-märket för din älskling. kooa. Redefining Pet Care. Oavsett om djuren är unga eller gamla, har kort eller lång päls, så funkar schampot kooa Sensitive. Det kännetecknas av en särskilt mild formel och möjliggör en skonsam rengöring av hud och päls. Hundschampot innehåller inga konstgjorda färgämnen eller syntetiska doftämnen. kooa Sensitive schampo innehåller lugnande kamomillextrakt och jojobaolja som kan minska fuktförlusten. Detta kan i sin tur hjälpa till att minska klåda på grund av torr hud. Dessutom ingår pantenol och E-vitamin som bidrar till en vacker hud och päls. kooa Sensitive Shampoo i korthet: Vårdande schampo för alla hundraser Lämplig för hundar med kort och lång päls Jojobaolja: kan minska fuktförlusten och klåda på grund av torr hud Med kamomillextrakt: särskilt milt och lugnande Innehåller pantenol och E-vitamin: för hud och päls Extra mjuk formel: möjliggör en skonsam rengöring av pälsen, perfekt även för valpar Vegansk sammansättning: utan animaliska ingredienser Tolereras väl: lämplig för allergiker, pH-neutralt Tillverkat med doft av naturliga oljor Naturlig sammansättning utan konstgjorda färgämnen och konstgjorda doftämnen Utan parabener, silikoner och mikroplast Tillverkning utan djurförsök Från Tyskland Innehåll: 300 ml
 • Flex Karda Small

  Flex Karda Small
  Flexikarda för pälsutredning & tovor till hårömma hundar & katter. KW danskt Smart Flex Dubbelsidig flexibel karda med korta stålstrån. Ena sidan är mjuk & den andra är hård. Speciellt framtagen för reda ut trasslig & tovig päls. Enkel & bekväm borstning.
 • Aloe Oatbath Medicated Shampoo 3,8 L

  Aloe Oatbath Medicated Shampoo 3,8 L
  Förebygger & lindrar lättare hudproblem. Esprees lyxiga havreproteinschampo utan doft är berikat med naturliga aktiva ingredienser.Espree Aloe Oatbath Medicated katt-,hundschampo kombinerar havremjöl motverkar torr hud & används på fet & oren hud.
 • Moser max45 klippmaskin (typ 1245) - Skär 7 mm

  Moser max45 klippmaskin (typ 1245) - Skär 7 mm
  Klipp ditt husdjur på ett professionellt sätt själv: Den robusta klippmaskinen Moser max45 passar perfekt för för fullständig klippning av stora hundar och katter eller för detaljklippning på hästar. Den kraftfulla 45 W-powermotorn med två hastigheter är extremt uthållig, även vid kontinuerlig belastning. Trimmerns ergonomiska design underlättar professionell trimning. Moser max45 är liten, lätthanterlig och hållbar. Dessutom är den utrustad med en speciell vibrationsdämpning. Det professionella, utbytbara skäret är precisionsslipat. Att byta ut skären är mycket enkelt med endast ett knapptryck. I leveransen ingår ett 1 mm skär, två kammar (10 mm och 16 mm) samt en rengöringsborste och olja. Notera att skäret som medföljer inte passar alla sorters päls. 1 mm-skäret passar för komplett trimning av lång, fin och trasslig päls, med och utan underull. Detta skär är också lämpligt för mycket tovig, långhårig päls. Läs utförligt om våra skär och de individuella användningsområdena/pälslängderna här: Skär för Moser max45 och Moser max50. Där erbjuder vi även ett set med 3 kammar med tänder av rostfritt stål. De passar för skären 0,2 mm, 1 mm, 2 mm och 3 mm. Klipplängden på kammarna är 6 mm, 10 mm och 13 mm. Fördelarna med Moser max45: Nätdriven, ergonomisk klippmaskin med två hastigheter för professionell komplett- och detaljklippning Knapp för snabbt skärbyte: Enkelt att byta skär med ett knapptryck och bekväm att rengöra Precisionsslipad skärsats av rostfritt stål, med polerad yta och exakt krosslipad för en extra lång livslängd, 1 mm klipplängd Luftfilter för effektiv kylning av motorn Flexibel kabel, 3 meter lång, för bekväm rörelsefrihet vid klippningen Extremt belastningsbar DC-motor med 2400 och 3000 v/min, 220 - 240 V, 50-60 Hz, 45 watt Lågvibrerande genom en speciell vibrationsdämpning Inklusive: 1 mm skär, två kammar för 10 mm och 16 mm pälslängd, en rengöringsborste och olja Tillverkat i Tyskland Kan kombineras med Moser kammset med kammar i längderna 5 mm, 9 mm och 13 mm Mosers omfattande sortiment av utbytesskär som kan köpas till, passande till olika pälstyper: Skär för Moser max45 och Moser max50 Notera: Ladda ned PDF-filerna nedan och läs igenom bruksanvisningarna för att välja rätt skär. Bruksanvisning: Olja in skärhuvudet var 3- 4 minut under klippning för att säkerställa en lång livslängd av skäret. Smuts och sand i pälsen kan trubba ner skäret. Därför är det viktigt att tvätta och torka pälsen INNAN klippning. Skäret som ingår i leveransen passar inte alla pälsar. Ju finare päls, desto tätare bör tandavståndet på skäret vara. Här kan du läsa mer om olika skär och vilka pälstyper/längder de är lämpliga för: Skär för Moser max45 och Moser max50.
 • K9 - Shampo - Copperness - 300 ml

  K9 - Shampo - Copperness - 300 ml
  K9 - Shampo - Copperness - 300 ml
 • Oster - Trådlös Klippmaskin- MINI

  Oster - Trådlös Klippmaskin- MINI
  Högkvalitativ trådlös Klippmaskin från Oster.  Den nya trådlösa klipparen passar utmärkt till flera av dina olika husdjur. Den fungerar lika bra till hundar och katter som till hästar där det krävs lite precision. Exempelvis vid öron, ansikte, tassa
 • Espree Rainforest Schampo (355 ml)

  Espree Rainforest Schampo (355 ml)
  Espree Rainforest Schampo rengör pälsen på djupet samtidigt som den ger volym och lyster. Schampot doftar underbart av regnskog och är en ständig favorit. Använd gärna tillsammans med Rainforest Conditioner!
 • Sterling Silver Shampoo Brilliant Shine 5,7 L

  Sterling Silver Shampoo Brilliant Shine 5,7 L
  K9 Silverschampo vitförstärkande schampo för hundar & katter - Effektivt Silver Schampo för hund & katt med viteffekt, Hundschampo som rengör & återfuktar pälsen samt den tar bort smuts, gulhet & urinfläckar. Kombinera K9 Sterling Silver Shampoo med K9 Silver balsam för bäst effekt. Kattschampot är fri från blekmedel.
 • Mars Coat-King Ekonomi

  Mars Coat-King Ekonomi
  Tar enkelt bort underull, utreder tovor samt avlägsnar hår under fäll period hos både hund och katt Finns i olika gleshet för att passa det flesta raser. Knivarna skär enkelt igenom tät underull och tovor utan att skada den friska, övre pälsen. Gle
 • Shampoo Aloe Vera 500 ml

  Shampoo Aloe Vera 500 ml
  Hundschampo & kattschampo med AloeVera. KW Danskt Aloe Vera Shampoo for Dogs and Cats. Ett djupverkande hund- & kattschampo för flesta pälstyper. Schampot innehåller extrakt från aloe barbadensis (10% ekologisk Aloe Vera) som är känd för sina läkande egenskaper. KW Shampoo Aloe Vera
 • Moser Rex Blade Fine 0,7-3mm

  Moser Rex Blade Fine 0,7-3mm
  Moser - för professionell användning. Det rostfria skäret är gjort av stål och tillverkat i Tyskland. Hög precisionsteknik. Klipplängd 0,7-3 mm.Ett fintandat skär såsom detta passar bra till tunn och fin päls utan större tovor.
 • Trixie Universal Trimskrapa (S)

  Trixie Universal Trimskrapa (S)
  Red försiktigt ut tovorTrixie trimskrapa avlägsnar varsamt tovor och tunnar ur lång- och/eller sträv päls.Storlekar: S: 5x18 cm L: 7x18 cm• Försiktigt böjda skär • Slitstarkt gummibelagt handtag • 1 cm långa skär
 • Furmaster - XL - Kort päls - Fin 97

  Furmaster - XL - Kort päls - Fin 97
  Furmaster - XL - Kort päls - Fin 97
 • K9 Competition White Magic Silver Shine Spray 250 ml

  K9 Competition White Magic Silver Shine Spray 250 ml
  K9 Competition White Magic Silver Shine Spray 250 mlK9 White Magic Silver Shine Spray - För Magiskt Vacker Vit Päls!Här har vi en keratinbaserad leave-in-balsamspray som är speciellt framtagen för vit päls.Denna spray håller pälsen strålande vit och gör den enkel att borsta. Sprayen ger även en fantastisk glans och hjälper till förhindra att pälsen blir statisk. Utöver detta så förebygger sprayen tovor, slitage och gör att pälsen blir mer smutsavstötande.K9 Competition White Magic Silver Shine Spray ger en härligt fin finish och gör borstningen enklare!Användning:Spraya på torr eller fuktig päls för att underlätta och skydda vid borstning
 • Pet Teezer Detangling Brush Gul & Rosa

  Pet Teezer Detangling Brush Gul & Rosa
  Reder snällt ut tovor!Pet Teezer Detanglig är en smidig, utredande borste som snällt och skonsamt reder ut tovor och avlägsnar smuts. De patenterande borst-piggarna reder ut pälsen utan att slita eller rycka. Kan användas på både blöt och torr päls. Borsten har ett bekvämt grepp för handen och är enkel att göras ren. Storlek: 15x6 cm
 • Topline Degreasing Shampoo 5 l

  Topline Degreasing Shampoo 5 l
  Topline avfettningsschampoo för hund.
 • Copperness Shampoo Color Enhancing White 300 ml

  Copperness Shampoo Color Enhancing White 300 ml
  Hundschampo & Kattschampo för röda pälsar. K9 Competition Copperness Shampoo neutraliserar missfärgningar i pälsen, förstärker den naturliga rödbruna färgen i pälsen hos både hundar & katter. K9 Competition Copperness är lugnande & vårdande schampo.
 • Trixie Karda Mjuk (10 cm)

  Trixie Karda Mjuk (10 cm)
  Snäll borste - snäll vovveDenna karda med mjuka borst är perfekt för hårömma hundar. Den reder försiktigt i pälsen och borstar den fin.Välj mellan tre olika storlekar: 7x16 cm 10x17 xm 12x20 cm
 • Nootie Schampo Hypoallergen

  Nootie Schampo Hypoallergen
  Hyperallergent schampo med grapefruktextrakt och doft av kokosnöt och lime. Innehåller naturliga ingredienser och bidrar på ett skonsamt sätt till friskare hud och päls. Tillverkad av naturliga ingredienser. Fri från tvål, SLS och parabener. Innehåller inga starka kemikalier. Lämplig att använda tillsammans med lopp- och fästingmedel. Endast för utvärtes bruk. Lämplig även för katter. Bruksanvisning: Blöt pälsen noga. Massera in schampot och låt verka 3-5 minuter. Skölj väl. 473 ml
 • FURminator Undercoat deShedding Brush - L (Kort päls)

  FURminator Undercoat deShedding Brush - L (Kort päls)
  FURminator Undercoat deShedding Tool - Lång päls FURminators senaste deShedding borste! En borste som är speciellt framtagen för att ta bort döda hår ur hundens päls för att minska hundens fällande. Denna modell passar sig för den stora hunden som h
 • Pet Head Quick Fix Wipes Våtservetter - 80 st

  Pet Head Quick Fix Wipes Våtservetter - 80 st
  Om hundens päls har blivit smutsig efter en promenad eller om kattens tassar är smutsiga, är Pet Head Quick Fix Wipes ett snabbt och enkelt alternativ till duschen. Behöver du tvätta av hunden eller katten lite snabbt är dessa våtservetter ett praktiskt hjälpmedel att ta bort smuts och fläckar med. De luktar behagligt av fruktig persika. Rengöringsservetterna innehåller lugnande och vårdande ringblommeextrakt och återfuktande Aloe vera. Formeln består bara av naturliga ingredienser och servetterna och kan användas dagligen. En förpackning innehåller 80 våtservetter. Dessa praktiska våtservetter för hundar och katter är biologiskt nedbrytbara och förpackningen är gjord av 100 % återvinningsbart material - perfekt för alla som bryr sig om miljön. Pet Head Quick Fix Wipes i överblick: Våtservetter med persikadoft för hundar och katter Perfekt för snabb rengöring emellanåt Lätta att använda: torka bara av den smutsiga kroppsdelen; de lämnar en behaglig lukt Lugnande och närande: med ringblommeextrakt Med Aloe vera: återfuktande, stöder rengöring Naturlig sammansättning: utan parabener, sulfater och färgämnen Exklusiv Pet Head doft: luktar behagligt av persika Vegan- och glutenfria, utan nötter, balanserat pH-värde Ej testade på djur Lämpliga för valpar från 8 veckor Miljövänliga: 100 % återvinningsbar förpackning, våtservetterna är biologiskt nedbrytbara Tillverkas i USA Innehåll: 80 st Rekommenderad användning: Rengör hundens tassar eller ansikte efter promenader med de biologiskt nedbrytbara våtservetterna Pet Head Quick Fix. De kan också användas för att torka av området runt anus.
 • K9 Competition Copperness Schampo (300 ml)

  K9 Competition Copperness Schampo (300 ml)
  K9 Competition Copperness SchampoDetta hundschampo är särkilt framtaget för röd eller rödbrun päls!Schampot neutraliserar missfärgning och framhäver den naturliga djupt rödbruna färgen i pälsen samtidigt som det ger vacker lyster! Schampot utgörs av en balanserad formula med Aloe Vera, D-Panthenol och veteprotein som har en lugnande inverkan på känslig hud. Samtidigt ger hundschampot optimal fuktbalans och främjar en frisk och välvårdad päls! Produkten är dryg att använda och passar lika bra till vardag som till tävling eller fest!Användning:Använd som det är eller späd upp till 1:10För fet päls, använd varmare vattenFör ej fet päls, använd svalare vatten
 • Wilda Siberica Delicate Schampo 400 ml

  Wilda Siberica Delicate Schampo 400 ml
  Wilda Siberica Delicate Schampo 400 mlDetta schampot är framtaget för att passa extra bra för katter och hundar med känslig hud. Schampot fungerar också bra till kattungar och valpar.När man skapat detta schampot så har man inspirerats av vildkaniner i Sibirien. De äter bark och rötter från vitpil, och vitpil är även tillsatt i schampot! Denna ingrediensen är rik på salicin som lugnar huden, vilket är varför schampot lämpar sig extra bra för känslig hud. Schampot är även berikat med kamomill som har lugnande och lindrande egenskaper!Wilda Siberica är ett företag som tillverkar pälsvårdsprodukter för hund och katt. Produkterna är veganska, Ecocert-certifierade och testas inte på djur. De tillverkas i Europa. Ett Ecocert-certifikat förnyas årligen och innebär bland annat att hårda krav ställs på de naturliga råvarornas ursprung, samt på tillverkning, förpackning, lagring och frakt.Kombinera med fördel detta schampot med detta balsam från samma serie!
 • Animology Knot Sure Detangle Spray 250 ml

  Animology Knot Sure Detangle Spray 250 ml
  Knot Sure Detangle-sprayet gör det lättare att borsta ur tovor ur din hunds päls utan att göra den flottig. För att undvika trasslig päls kan sprayet användas regelbundet. Sprayet innehåller provitamin B5 som har en stärkande effekt på hårbotten samt konditionerande ämnen som gör pälsen lätt att reda ut. Denna produkt passar ej för katter.250 ml
 • Karda Mjuk Large

  Karda Mjuk Large
  Mjuk karda för päls lämplig till gnagare, små hundar & katter.
 • Furminator Dog Short Hair Small

  Furminator Dog Short Hair Small
  Furminator Dog Short Hair Small
 • Moser max45 klippmaskin (typ 1245) - Extra tillbehör: Olja för maskinen (200 ml)

  Moser max45 klippmaskin (typ 1245) - Extra tillbehör: Olja för maskinen (200 ml)
  Klipp ditt husdjur på ett professionellt sätt själv: Den robusta klippmaskinen Moser max45 passar perfekt för för fullständig klippning av stora hundar och katter eller för detaljklippning på hästar. Den kraftfulla 45 W-powermotorn med två hastigheter är extremt uthållig, även vid kontinuerlig belastning. Trimmerns ergonomiska design underlättar professionell trimning. Moser max45 är liten, lätthanterlig och hållbar. Dessutom är den utrustad med en speciell vibrationsdämpning. Det professionella, utbytbara skäret är precisionsslipat. Att byta ut skären är mycket enkelt med endast ett knapptryck. I leveransen ingår ett 1 mm skär, två kammar (10 mm och 16 mm) samt en rengöringsborste och olja. Notera att skäret som medföljer inte passar alla sorters päls. 1 mm-skäret passar för komplett trimning av lång, fin och trasslig päls, med och utan underull. Detta skär är också lämpligt för mycket tovig, långhårig päls. Läs utförligt om våra skär och de individuella användningsområdena/pälslängderna här: Skär för Moser max45 och Moser max50. Där erbjuder vi även ett set med 3 kammar med tänder av rostfritt stål. De passar för skären 0,2 mm, 1 mm, 2 mm och 3 mm. Klipplängden på kammarna är 6 mm, 10 mm och 13 mm. Fördelarna med Moser max45: Nätdriven, ergonomisk klippmaskin med två hastigheter för professionell komplett- och detaljklippning Knapp för snabbt skärbyte: Enkelt att byta skär med ett knapptryck och bekväm att rengöra Precisionsslipad skärsats av rostfritt stål, med polerad yta och exakt krosslipad för en extra lång livslängd, 1 mm klipplängd Luftfilter för effektiv kylning av motorn Flexibel kabel, 3 meter lång, för bekväm rörelsefrihet vid klippningen Extremt belastningsbar DC-motor med 2400 och 3000 v/min, 220 - 240 V, 50-60 Hz, 45 watt Lågvibrerande genom en speciell vibrationsdämpning Inklusive: 1 mm skär, två kammar för 10 mm och 16 mm pälslängd, en rengöringsborste och olja Tillverkat i Tyskland Kan kombineras med Moser kammset med kammar i längderna 5 mm, 9 mm och 13 mm Mosers omfattande sortiment av utbytesskär som kan köpas till, passande till olika pälstyper: Skär för Moser max45 och Moser max50 Notera: Ladda ned PDF-filerna nedan och läs igenom bruksanvisningarna för att välja rätt skär. Bruksanvisning: Olja in skärhuvudet var 3- 4 minut under klippning för att säkerställa en lång livslängd av skäret. Smuts och sand i pälsen kan trubba ner skäret. Därför är det viktigt att tvätta och torka pälsen INNAN klippning. Skäret som ingår i leveransen passar inte alla pälsar. Ju finare päls, desto tätare bör tandavståndet på skäret vara. Här kan du läsa mer om olika skär och vilka pälstyper/längder de är lämpliga för: Skär för Moser max45 och Moser max50.
 • Andis CLT Skär (40)

  Andis CLT Skär (40)
  Reservdel till Andis CLT klippmaskinTvå storlekar: 10 och 40.
 • Trixie Underullskarda Långhår

  Trixie Underullskarda Långhår
  Trixie Underullskarda LånghårDenna kardan är särskilt anpassad för långhåriga hundar. Den har två rader med piggar i två olika längder, och hjälper till att ta bort lös underull.Trixie Underullskarda Långhår har ett gummihandtag som är bekvämt för dig att hålla i. Denna kardan kan med fördel användas dagligen.Tänderna är 1,5 respektive 2 cm långa.
 • K9 Puppy Schampo - 2700 ml

  K9 Puppy Schampo - 2700 ml
  K9 Puppy Schampo - 2700 ml K9 Puppy är ett hundschampo speciellt framtaget för valpar.  Det är ett milt schampo som stärker och återfuktar både hud och päls samt ger en fin lyster.  Schampot innehåller: vårdande aloe vera stärkande veteprotein vitam
 • Retraction Action Gul 14 cm

  Retraction Action Gul 14 cm
  Tar bort lös päls smidigt och enkelt 51 gummibeklädda tänder Självrengörande infällbara kanter
 • Canosept® pälsvårdsspray - 250 ml

  Canosept® pälsvårdsspray - 250 ml
  Går det inte att kamma längre? Då kan det hända att din hunds päls behöver en extra dos skötsel! Canosept® pälsvårdsspray har utvecklats speciellt för att lösa upp tovor och trassel i hundarnas päls och göra pälsen lättare att kamma. Den milda sprayen är särskilt lätt att applicera tack vare pumpsprayen och är neutral i doften. Den är fri från lösningsmedel och alkohol. Pälsvården sker på ett så skonsamt och ekologiskt sätt som möjligt för att inte belasta håret i onödan. Canosept® pälsvårdsspray i korthet: Mild vårdande spray för hundar För pälsvård: reder ut tovor och hårknutar på ekologiskt sätt Skyddande lager: förseglar enskilda hårstrån, avvisar smuts, damm och vatten Neutral doft: skön att använda Kan bidra till en mer silkeslen och slätare päls Gör kamningen lättare Praktisk pumpspray: enkel att använda Fri från lösningsmedel och alkohol Hög kvalitet: Made in Germany Innehåll: 250 ml Anvisningar för användning: Vid tovig päls: Spruta Canosept® pälsvårdsspray över hela pälsen och massera in den försiktigt. Kamma eller borsta igenom efter tre till fem minuter. För glänsande päls: Spraya på fuktig hår efter pälstvätt, låt verka en liten stund och kamma eller borsta sedan igenom. Observera: Innehållet av 2-metyl-2H-isotiazol-3-on kan utlösa allergiska reaktioner. Endast för utvärtes bruk. Undvik ögonkontakt och skölj av omedelbart om den kommer i kontakt med ögonen. Öppnad förpackning ska förbrukas inom sex månader.
 • Puppy conditioner 300 ml

  Puppy conditioner 300 ml
  Puppy Conditioner Ett vårdande, skonsamt och effektivt balsam speciellt framtagen för valpar. Innehåller Aloe vera, B5, pro-vitamin, veteprotein och silkesprotein för att stärka och återfukta både hud och päls. Ger en naturligt fin lyster och gör pälsen mjuk samt lätt att borsta ut. Minskar torktiden och gör pälsen smutsavvisande.
 • Demavic Shampoo mot klåda - Ekonomipack: 2 x 250 ml

  Demavic Shampoo mot klåda - Ekonomipack: 2 x 250 ml
  Demavic Shampoo mot klåda är ett skonsamt schampo som lindrar klåda och minskar mjällbildning hos hundar. Schampot lugnar känslig och irriterad hud, samtidigt som huden rengörs och stärks. Schampot är pH-neutralt och anpassat till känslig hund-hud. Det rekommenderas att schampot används ofta. Den praktiska öppningen på flaskan gör det enkelt att portionera innehållet. Notera följande angående leveransen: Levereras inom 4-7 dagar. Produkten skickas uteslutande med GLS och skickas ej till postbox. Produkten skickas i ett separat paket med avsändaren "Apotheke zooplus AG". Demavic Shampoo mot klåda: Vårdar och lugnar irriterad hud Motverkar mjäll pH-neutralt och särskilt milt Används förtunnat med vatten 1:3 (schampo:vatten) Passar alla sorters päls Kan användas regelbundet Produktsäkerhet Varning: Orsakar hudirritation. Orsakar allvarliga ögonskador. Skadligt för vattenlevande organismer, med långtidseffekt. Om medicinsk rådgivning behövs, ha produktbehållaren eller etiketten till hands. Förvaras oåtkomligt för barn. Tvätta händerna noggrant efter användning. Undvik utsläpp till miljön. Använd skyddshandskar/skyddskläder/ögonskydd/ansiktsskydd. VID HUDKONTAKT: tvätta med mycket vatten. VID KONTAKT MED ÖGONEN: Skölj försiktigt med vatten i flera minuter. Ta om möjligt bort kontaktlinser. Fortsätt skölja. Ring omedelbart en GIFTINFORMATIONSCENTRAL eller läkare. VID HUDIRRITATION: Sök läkarhjälp, ta av förorenade kläder och tvätta dem före återanvändning. Kassera innehållet/behållaren. Använd biocidprodukter med försiktighet. Läs alltid etiketten och produktinformationen före användning. Biocid (Hygien inom det veterinärområdet PT 3) BIOZID registreringsnr. N 15099 (FR) Bruksanvisning: Blöt pälsen med ljummet vatten och massera in schampot ordentligt. Spola därefter ut det noggrant och torka pälsen. Schampot kan användas 2 gånger i veckan. Skölj omedelbart med rinnande vatten vid ögonkontakt.
 • Noir Bristle Brush Extra Soft For Puppies 22,5x6,3cm

  Noir Bristle Brush Extra Soft For Puppies 22,5x6,3cm
  Extra mjuk pälsvårdsborste av naturligt gethår. Skonsam mot ung päls och hud. Ergonomiskt handtag i robust ABS-plast. Lämplig för alla raser av katt och hund. Ebi Noir Bristle Brush Extra Soft Extra Soft For Puppies
 • Andis Multitrimmer

  Andis Multitrimmer
  Trimma tassarna och ansiktet!Andis multritrimmer är en smidig trimmer, anpassad för att trimma tassar och ansikte. Maskinen kan användas både med och utan sladd. I förpackningen ingår, förutom ett 10-skär och ett 40-skär, även två kammar med klipplängder 2-5mm, laddare och laddningsstativ. 10-skäret lämnar ca 1,5 mm päls, och 40-skäret lämnar ca 0,25 mm. Klipplängden varierar alltid beroende på pälstyp, och pälsen blir kortare om man klipper mothårs.
 • Silky Show Shampoo 355 ml

  Silky Show Shampoo 355 ml
  Espree hundschampo för långa pälsar med tyngd av naturliga oljor & silkesproteiner bidrar till en frisk glänsande päls som är elastisk & lätt att bearbeta. Espree Silky Show utmärkt till bl a Lhasa Apso, Shih-tzu & liknande pälsar som önskas blanka & silkiga.
 • Show Dog Grooming Metallkam Tät/Gles (M)

  Show Dog Grooming Metallkam Tät/Gles (M)
  Show Dog Grooming Metallkam Tät/GlesEn kam passar perfekt när du vill ta bort lös underull eller reda ut tovor på både hundar och katter. Det som utmärker denna kammen är att den har en tätare och en glesare sida, vilket gör den mycket mångsidig och säkerställer att den passar till flera olika pälstyper.Den tätare sidan passar bäst för att ta bort underull, och den glesare passar bättre för att reda ut tovor.Om din hund eller katt har tovor så är en kam det enklaste redskapet att reda ut dem med. Kom ihåg att ta det mycket försiktigt så att du inte rycker eller luggar i pälsen.Show Dog Grooming Metallkam Tät/Gles finns i två olika storlekar. Du kan välja storlek både beroende på storleken på ditt djur och beroende på hur stora dina händer är.Storlekar:S: 13,2 x 4,8 cmM: 18,5 x 4,8 cm
 • K9 - Keratin Moisture Conditioner - 300 ml

  K9 - Keratin Moisture Conditioner - 300 ml
  K9 - Keratin Moisture Conditioner - 300 ml
 • Energee Plus Shampoo 355 ml

  Energee Plus Shampoo 355 ml
  Milt katt- & hundschampo till de riktigt lortiga hundarna. Espree Energee Plus mild men effektiv! Energee Plus rengör även den smutsigaste hunden på ett snabbt, säkert & effektivt sätt. Espree hundschmampo med Timjan & lavendel som är tillsatt för att lindra.

Hundar har två typer av päls

Hundar har tre olika typer av hår. Innersta lagret kallas för underpäls och har väldigt fina hårstrån. Underpälsen isolerar och skyddar hunden mot kyla. Utanpå ligger ytterpälsen och den ger ett skydd mot vind och vatten. Stråna i hundars ytterpäls är grövre och längre. Den tredje typen av hår är morrhåren.

Hur mycket pälsvård som behövs är mycket beroende på vilken hundras man har. Släthåriga, korthåriga och långhåriga hundar behöver lite olika typer av omvårdnad. Generellt behöver alla borstas ett par gånger per månad medan frekvensen av tvätt kan variera från veckovis till ett par gånger per år.

Varför kliar sig hunden i pälsen?

Det kan finnas flera olika anledningar till att en hund kliar sig. Precis som vi människor kliar oss lite ibland och mycket andra gånger kan vi se hundar sätta sig och klia med bakbenen. Kliar det på andra ställen på hundkroppen kan vi se de rulla sig runt eller stryka sig mot någon möbel eller annat i omgivningen.

En hund som kliar sig väldigt mycket kan ha drabbats av allergi. Hundar får inte hösnuva eller rinnande ögon utan allergin yttrar sig istället som ett hudproblem. Över 80% av alla hundar med allergiska symptom har också öronproblem, något man tror beror på att huden i öronen har mest allergiceller.

Hundar som inte fäller hår

Det som allergiker reagerar starkast på är hundhåret. Vill man skaffa hund och vill ha en allergivänlig sådan bör man leta efter såna som inte fäller hår.

Det finns en del hundraser, både stora och små, som är kända för att inte fälla päls eller åtminstone ha väldigt liten pälsfällning. Bland de små hundarna kan vi nämna Löwchen, Bichon Havanais, Yorkshire Terrier, Malteser och Dvärgpudel. Bland de större hundarna och mellanstora hundar finns raser som Riesen Schnauzer, Airdaleterrier och andra trimraser.

En hund som inte fäller hår är inte samma sak som att den inte kräver pälsvård. Hundens päls måste fortfarande skötas om och klippas ett par gånger per år.