Följ oss Instagram logo Nyhetsbrev Pinterest logo
header petvillage
PetVillage.se

Savannah-katt

Savannah är en exotisk och fascinerande kattras som är känd för sitt vilda utseende och energiska natur. De är en hybrid mellan en serval och en tamkatt, vilket ger dem en unik kombination av vild och tam personlighet.

Dessa katter är oftast större än genomsnittliga tamkatter, med vuxna hanar som kan väga mellan 8-15 kg och honor mellan 6-10 kg..

Savannah katt

Savannah-katter har långa ben, stora öron och vackra fläckiga pälsar som påminner om deras vilda förfäder. Deras ögon kan variera i färg men är ofta gröna eller guldiga.

Denna ras kräver ett högkvalitativt kattfoder som är rikt på protein och lågt på kolhydrater. Eftersom de har en vild härkomst, kan en diet som är närmare deras naturliga föda, som rått kött eller högkvalitativt våtfoder, vara fördelaktig.

Savannah-katter är generellt friska och kan leva upp till 12-20 år med rätt vård. De är dock mer benägna för vissa genetiska sjukdomar som hjärtproblem och kan vara känsliga för vissa vaccinationer.

Denna ras är extremt aktiv och kräver mycket motion och mental stimulans. De älskar att klättra och utforska, så en inomhusklätterställning eller till och med en säker utomhusmiljö kan vara idealisk.

På grund av deras aktivitetsnivå och storlek, rekommenderas en större kattlåda och robusta klösmöbler. Interaktiva leksaker och pussel kan också hjälpa till att hålla dem mentalt engagerade.