Följ oss Instagram logo Nyhetsbrev Pinterest logo
header petvillage
PetVillage.se

Matskålar

Matplatsen är en helig plats för hunden. Där vill den inte bli störd och kunna njuta av sin serverade hundmat. Matskålarna för hund kan vara gjorda av olika material som keramik, plast, melamin eller rostfritt stål. Det finns enkla billiga skålar till exklusivare varianter med design, ställning och hundens namn tryckt på.

Storleken på hundskålen ska vara anpassad till hundens storlek och dess aptit. En liten hund som inte äter så mycket mat kan ha en mindre skål. En stor hund kan man servera i en större skål på en ställning så att maten kommer högre upp.

Hundskålar

Här har vi plockat ihop hundmatskålar från flera olika tillverkare och nätbutiker. Klicka på den skål du vill läsa mer om.

Populärt inom matskålar

 • KONG Matskål Aktiveringsskål

  KONG Matskål Aktiveringsskål
  KONG Tiltz är en stimulerande och aktiverande matskål med en rundad botten. Om din hund i vanliga fall äter för fort eller om du vill att godiset ska räcka längre är denna något för er. Den rundade bottnen gör att matskålen ''wobblar'' nä
 • Outward Hound OH Fun Feeder Matskål - Ljusblå

  Outward Hound OH Fun Feeder Matskål - Ljusblå
  Hundmatskål från Outward Hound med upphöjning i form av en labyrint i mitten, för att motverka hetsätning. Non-slip på undersidan och fri från BPA, PVC, ftalater och bly. Fungerar bra att diska i diskmaskin Färg: Ljusblå Storlekar: Mi
 • Outward Hound OH Fun Feeder Matskål - Mintgrön

  Outward Hound OH Fun Feeder Matskål - Mintgrön
  Hundmatskål från Outward Hound med upphöjt spår i mitten, för att motverka hetsätning. Non-slip på undersidan och fri från BPA, PVC, ftalater och bly. Fungerar bra att diska i diskmaskin. Färg: Mintgrön Storlek: Tiny - 14x3 cm (Ca 1,
 • Rostfri matskål med Silikon

  Rostfri matskål med Silikon
  Hundmatskål i rostfritt stål med dekorativa detaljer i silikon som även går ned på dess undersida, vilket gör att den står stadigt när hunden äter eller dricker. Finns i flera olika storlekar och motiv. Måttangivelser: 0,4 L: 14 x 4 c

Fler tips på matskålar

 • Trixie Matskålsunderlägg My Princess 44x28 cm

  Trixie Matskålsunderlägg My Princess 44x28 cm
  Ett underlägg att ha under kattskålar eller hundskålar. Elegant och funktionell till fyrbenta små prinsessor. Detta underlägg är rosa med vit / grå ''ram'', tryck med en krona och texten ''My Princess''. Flexibel liten matta tillverkad i plast
 • Drinkwell Kolfilter

  Drinkwell Kolfilter
  Egenskaper Passar till modellerna Mini, Original och Platinum.
 • Cat It Vattenfontän Fresh & Clear Rostfritt Stål

  Cat It Vattenfontän Fresh & Clear Rostfritt Stål
  Egenskaper Cat It Vattenfontän Fresh & Clear ger kontinueligt färskt och filtrerat vatten samt uppmuntrar katten att dricka mer vilket hjälper till att förhindra urin-och njursjukdomar. En vattenfontän kan även användas till valpar och småhundar och är en födel att använda då det har ett åtecirkulerande system, kyler och syresätter vattnet samt hindrar bakterietillväxt. Kan maskindiskas. Ett Premium utbytbart filter medföljer (utbytesfilter säljs sedan separat här!) Användning En fontän som erbjuder friskt och färskt vatten till dina djur.
 • Cat It Vattenfontän Fresh & Clear (3 liter vatten)

  Cat It Vattenfontän Fresh & Clear (3 liter vatten)
  EgenskaperMånga katter och hundar är dåliga på att regelbundet dricka den mängd de behöver få i sig, vilket på sikt kan leda till njurproblem, urinstenar och urinvägssjukdomar. En fontän brukar locka fler hundar och katter till att dricka mer vatten. Fontänen rymmer 3 liter vatten.Färg: Limegrön topp med vit botten. Fontänen har ett utbytbart filter som avlägsnar dålig lukt. Det är viktigt att regelbundet byta detta kolfilter, dessa finns att köpa separat.AnvändningEn fontän som erbjuder friskt och färskt vatten till dina djur.
 • Savic Matskål Whisker

  Savic Matskål Whisker
  Passar trubbnosade katter då räfflorna i botten hjälper dem att få tag i foderkulorna utan att putta dem över kanten. Skonar också känsliga katter som inte tycker om att stöta i sina morrhår i skålens kanter. Levereras i någon av färgerna på bild.
 • Dogman Matskål Alba

  Dogman Matskål Alba
  Stilren och klassisk mat- eller vattenskål i melamin med rostfri innerskål. Gummikanten på undersidan tillsammans med skålens tyngd gör att den står stadigt. Tål att diskas i diskmaskin men ska ej användas i mikrovågsugn.
 • Savic Matskål Picnic 2

  Savic Matskål Picnic 2
  Mat- och vattenskål i plast för hund eller katt. Levereras i någon av färgerna på bild.
 • Savic Matskål Picnic

  Savic Matskål Picnic
  Enkel matskål i plast för hunden eller katten. Levereras i någon av färgerna på bild.
 • Loving Pets Matskål Bella

  Loving Pets Matskål Bella
  Klassisk och populär metallskål med utsida av plast. Antiglid gummiring i botten. Tåler att diskas i diskmaskin, och ta då bort antiglidringen först.
 • Little&Bigger Underlägg (Vit)

  Little&Bigger Underlägg (Vit)
  Egenskaper Matskålsunderlägget är perfekt att ställa mat- och vattenskål på för att undvika spill på golv. Gjord av mjukt och smidigt gummi gör den lätt att rengöra och ta med sig. Finns att välja i två färger, svart eller vit. Användning Matskålsunderlägg i gummi.
 • Loving Pets Matskål Bella Pink

  Loving Pets Matskål Bella Pink
  Klassisk och populär metallskål med utsida av plast. Antiglid gummiring i botten. Tåler att diskas i diskmaskin, och ta då bort antiglidringen först.
 • Dogman Satinerad matskål

  Dogman Satinerad matskål
  Rostfri matskål i extra kraftigt stål för bättre stabilitet. Stilren finish med satinerad utsida. Lätta att rengöra. En populär modell på t.ex. kennlar och pensionat. Skålarna tål att diskas i diskmaskin.
 • Little&Bigger Underlägg Silikon Ben

  Little&Bigger Underlägg Silikon Ben
  Egenskaper Matskålsunderlägget är perfekt att ställa mat- och vattenskål på för att undvika spill på golv. Upphöjda kanter gör den ännu säkrare. Finns endast att välja i den svarta varianten. Användning Benformat matskålsunderlägg i silikon.
 • Savic Matskål Delice 1

  Savic Matskål Delice 1
  Mat- eller vattenskål i plast från Savic med en modern look. Passar perfekt till valpar, mindre hundraser och katter. Matskål med integrerad gummibotten för att stå stabilt. Levereras i någon av färgerna på bild.
 • Trixie Ställbar Matbar

  Trixie Ställbar Matbar
  Egenskaper Trixie Ställbar Matbar är robust och praktisk. Den går att justera i höjd och kan ytterligare ändra läge om skålarna ska användas för mat eller vatten. Kan antingen användas för att servera mat och vatten i varsin skål, eller för att servera två olika hundar samtidigt. Matbaren står på ett stabilt H-format stativ som är försett med gummifötter för extra stadga. Höjd på skålarna max 43 cm. Storlek på skålarna: 2 x 2,8 liter. Användning Ställbar matbar. Två rostfria skålar.
 • Drinking Fountain Vital Flow

  Drinking Fountain Vital Flow
  Egenskaper En fontän brukar uppma hunden och katten att dricka mera, perfekt för den som inte dricker så bra. Fontänen gör vattnet syrerikt och håller vattnet kallt och friskt genom cirkulationen. Filtret i maskinen både renar vattnet och skyddar pumpen. Maskinen håller sig väldigt tyst tack vare den tystgående pumpen och flödet i maskinen går att justera. Rymmer 1,5 liter vatten. Användning En snygg vattenfontän i kermaik
 • Dogman Matskål soft Tile

  Dogman Matskål soft Tile
  Perfekt att ta med på resan.
 • Savic Matskål spaniel

  Savic Matskål spaniel
  Mat- och vattenskål i plast, speciellt framtagen för hundar med långa öron. Skålen är utformad så att öronen hamnar utanför skålen när de äter eller dricker. Levereras i någon av färgerna på bild.
 • Loving Pets Matskål Le Bol

  Loving Pets Matskål Le Bol
  Rostfri stålskål med snyggt färgad insida. Botten är täckt med gummi för att skålen inte ska glida så lätt på golvet. Tål att diskas i diskmaskin.
 • Trixie TX1 Enkel Automatisk Foderautomat

  Trixie TX1 Enkel Automatisk Foderautomat
  Egenskaper Foderautomaten kan hålla en måltider om 300 ml. Den har en programmeringsbar timer så den kan öppnas upp till 48 timmar efter att du fyllt skålen. Automaten är lätt att rengöra och fungerar bra för både torr och våt mat. Automaten har även 1 frysblock som kan placeras under skålarma för att hålla framförallt våtfodret fräscht. Perfekt om din katt behöver regelbunden utfodring vid t.ex. viktnedgång eller sjukdom. Halkfri botten så skålen står ordentligt på golvet. Batteri ingår ej. Användning Batteridriven foderautomat.
 • Savic Matskål Picnic dubbel

  Savic Matskål Picnic dubbel
  Dubbel mat- och vattenskål i plast för hunden eller katten. Levereras i någon av färgerna på bild.
 • Mason Cash Rabbit Matskål

  Mason Cash Rabbit Matskål
  Klassisk och stabil matskål i keramik. Präglad med mönster "RABBIT" och passar såklart toppen till kaninerna! Lätt att rengöra och tål maskindisk.
 • Savic Matskål Picnic 4

  Savic Matskål Picnic 4
  Mat- och vattenskål i plast för hund eller katt. Levereras i någon av färgerna på bild.
 • Pump till Drinkwell Platinum

  Pump till Drinkwell Platinum
  Egenskaper Extrapump till Drinkwell Platinum 5 liter.
 • Hunter Silicone Feeding Bowl (160 ml)

  Hunter Silicone Feeding Bowl (160 ml)
  Egenskaper Hunter Silicone Feeding Bowl med lock passar att sätta i Hunters melaminskålar, dessa skålar säljes dock separat. Perfekt för ex. upptinat färskfoder. Skålen kan ex. på resa självklart användas utan Melaminskål också! Användning Perfekt skål för resa och utflykter.
 • Burklock Plast (10 cm 2-pack)

  Burklock Plast (10 cm 2-pack)
  Egenskaper Smart och smidigt burklock som passar till de flesta burkar och konserver. Locket håller maten fräsch längre och diskas enkelt av för hand eller i diskmaskin. Finns i två olika storlekar och kommer i olika färger. Användning Burklock till burkar och konserver
 • DogMaze Mini Slow Feeding (Grå)

  DogMaze Mini Slow Feeding (Grå)
  Egenskaper Buster DogMaze är designad som en labyrint. Lägg hundens foder eller godis i de djupa och kurvade gångarna, så kommer hunden få jobba lite för att få sin mat. Det tar längre tid för hunden att äta, samtidigt som dess sinnen stimuleras. Resultatet är en friskare och mer entusiastisk hund. DogMaze finns i 2 storlekar och 5 färger. DogMaze är för hundar över 10 kg och DogMaze mini är för hundar under 10 kg. Kan diskas i maskin. Produktfilm
 • Dogman Matskålsunderlägg Katt

  Dogman Matskålsunderlägg Katt
  Skyddar golvet under mat- och vattenskålen. Lätt att hålla ren, bara att torka av.
 • Kolfilter till Drinkwell Avalon

  Kolfilter till Drinkwell Avalon
  Egenskaper Kolfiltret ser till att förhindra dålig lukt från kattlådan och behövs bytas ut med jämna mellanrum och maximal effekt. Förpackingen innehåller fyra filter. Användning Kolfilter till Drinkwell Avalon.
 • Pump & Adapter till Drinkwell Original

  Pump & Adapter till Drinkwell Original
  Egenskaper Extrapump till Drinkwell Original 1,5 liter
 • Eat on Feet Matbar (12 cm)

  Eat on Feet Matbar (12 cm)
  EgenskaperTvå skålar tillverkat i rostfritt stål med stativ. Matbaren är skrammel- och halkfri tack vare silikonringar och silikonfötter. Kan tvättas i diskmaskin.AnvändningMatbar för hund och katt
 • Loving Pets Matskål Bella Blue

  Loving Pets Matskål Bella Blue
  Klassisk och populär metallskål med utsida av plast. Antiglid gummiring i botten. Tåler att diskas i diskmaskin, och ta då bort antiglidringen först.
 • Dogman Matskål

  Dogman Matskål
  Klassisk rostfri matskål. Skålarna är mycket lätta att rengöra och stapla. En väldigt populär modell t.ex. på kennlar och pensionat. Skålarna tål att diskas i diskmaskin. De innehåller nickel ca 1%, krom ca 15%.
 • Savic Matskål Rody Brunch

  Savic Matskål Rody Brunch
  Avlång rektangulär mat- eller vattenskål i plast för mindre smådjur som t.ex. dvärgkanin, marsvin och guldhamster. Lätt att diska och hålla ren. Levereras i någon av färgerna på bild.
 • Mason Cash Hamster matskål

  Mason Cash Hamster matskål
  Skål till de allra minsta husdjuren t.ex. hamstrar, gerbiler, möss och råttor. Passar även bra till Chinchillor som ska äta mycket lite torrfoder dagligen. Lätt att rengöra, tål maskindisk.
 • Dogman Matskål rostfri

  Dogman Matskål rostfri
  Passar till burar med stående och liggande galler. För hundburar och även fågelburar.
 • Comfy Matskål Space

  Comfy Matskål Space
  Stilren och klassisk matskål i plast med antiglidfötter. Lätt att diska o göra ren. Space-modellerna finns i flera mjuka färgskalor som passar i hemmet.
 • Savic Matskål Picnic 1

  Savic Matskål Picnic 1
  Mat- och vattenskål i plast för hund eller katt. Levereras i någon av färgerna på bild.
 • Savic Matskål Delice 3

  Savic Matskål Delice 3
  Mat- eller vattenskål i plast från Savic med en modern look. Passar perfekt till valpar, mindre hundraser och katter. Matskål med integrerad gummibotten för att stå stabilt. Levereras i någon av färgerna på bild.
 • Förfilter Drinkwell 360

  Förfilter Drinkwell 360
  Egenskaper Filtret fångar upp damm, skräp och förhindrar det från att nå pumpen samt ger en bättre filtrering av vattnet. Förfiltret förlänger livstiden av motorn. Levereras i ett 2-pack! OBS! Passar ej till rostfri Drinkwell 360 eller till Avalon! Användning Extra förfilter till Drinkwell 360.
 • Savic Matskål smådjur

  Savic Matskål smådjur
  Rektangulär matskål för mellanstora smådjur såsom hamster och marsvin. Lätt att diska och hålla ren. Levereras i någon av färgerna på bild.
 • Burklock Plast (7 cm 3-pack)

  Burklock Plast (7 cm 3-pack)
  Egenskaper Smart och smidigt burklock som passar till de flesta burkar och konserver. Locket håller maten fräsch längre och diskas enkelt av för hand eller i diskmaskin. Finns i två olika storlekar och kommer i olika färger. Användning Burklock till burkar och konserver
 • Filter till Drinking Fountain Vital Flow

  Filter till Drinking Fountain Vital Flow
  Egenskaper Ett 2-pack med filter som passar till modellen Drinking Fountain Vital Flow (artikelnummer 24466). Användning Kolfilter till Drinking Fountain Vital Flow, 2-pack.
 • Drinkwell Fontän Mini (1,2 L)

  Drinkwell Fontän Mini (1,2 L)
  Egenskaper Drickfontänen filtrerar och luftar oavbrutet rinnande vatten för att hålla det friskare än en skål med stillastående vatten, och dessutom förhindrar den ständiga cirkulationen bakterietillväxt, vilket håller drickfontänen renare. Drickfontänen uppmuntrar husdjur att dricka mer vatten, och ett stort kolfilter avlägsnar dåliga smaker och lukter så att ditt husdjur får i sig fräscht vatten.
 • Loving Pets Matskål Bella Sand

  Loving Pets Matskål Bella Sand
  Klassisk och populär metallskål med utsida av plast. Antiglid gummiring i botten. Tåler att diskas i diskmaskin, och ta då bort antiglidringen först.
 • Dogman Matskål Menja

  Dogman Matskål Menja
  Skålen tål maskindisk men ej mikrovågsugn.
 • Little&Bigger Underlägg (Svart)

  Little&Bigger Underlägg (Svart)
  Egenskaper Matskålsunderlägget är perfekt att ställa mat- och vattenskål på för att undvika spill på golv. Gjord av mjukt och smidigt gummi gör den lätt att rengöra och ta med sig. Finns att välja i två färger, svart eller vit. Användning Matskålsunderlägg i gummi.
 • Eat on Feet Matbar (10 cm)

  Eat on Feet Matbar (10 cm)
  EgenskaperTvå skålar tillverkat i rostfritt stål med stativ. Matbaren är skrammel- och halkfri tack vare silikonringar och silikonfötter. Kan tvättas i diskmaskin.AnvändningMatbar för hund och katt
ilead