Följ oss Följ oss på Facebook

PetVillage.se

PetVillage » Hund » Hundmat

Märken på hundmat:

Hundmat

För den som första gången ska köpa hundfoder kan kännas som en djungel. Utbudet är enormt och det finns väldigt mycket att välja på. Utgångspunkten är att man bör köpa den hundmat som passar bäst till den hundras man har. Med fakta om hundens ras, vikt och aktivitetsnivå kan man enklare sålla fram det foder och den mat som ska utgöra hundens basföda.

Köpa hundmat på nätet

Ett enkelt och smidigt sätt att köpa hundmat är att beställa från nätbutiker. Det sparar både tid och kan ibland även spara pengar då många butiker på nätet säljer hundmaten lite billigare. Här hittar du hundfoder från många olika märken.

Kategorier: Torrfoder | Våtfoder | Hundgodis | Färskfoder | Tuggben | Matskålar | Vattenskålar

Populärt inom hundmat

 • Matbar Keramik/Trä S

  En läcker designad matbar som både tillåter hunden en behaglig måltid och passar snyggt i hemmet.
 • Pedigree Dentastix Daily Oral Care - Large (>25 kg), 7 st (270 g)

  Eftersom tänder är mer än bara tuggverktyg för hunden är den dagliga tandvården särskilt viktigt. Pedigree Dentastix tuggpinnar är ett bekvämt sätt att vårda och stödja din hunds tänder och tandkött. Det är vetenskapligt bevisat att Pedigree Dentastix kan reducera uppkomsten av plack med upp till 80% vid daglig användning, tack vare kombinationen av tuggpinnens textur och aktiva, rengörande ingredienser. Pedigree Dentastix är helt smältbara och lämnar inga rester kvar. Dessutom är de så goda att hunden glömmer omgivningen när den tuggar. Pedigree Dentastix Daily Oral Care: Unik X-form Kombination av aktiva ingredienser och en särskild struktur Kan reducera tandsten med 80% vid daglig användning (vetenskapligt bevisat) Tandvård med bett! Passande Stix-storlek för varje hund Tillgängligt som storpack Pedigree Dentastix är en praktisk lösning för att hålla din hunds tänder friska och kraftiga. Dentastix vårdar hundens tänder automatiskt medan hunden roar sig med att tugga. Välj bland olika storlekar på förpackningen: 7 stycken (totalt 110 g) för unga och små hundar 7 stycken (totalt 180 g) för medelstora hundar 7 stycken (totalt 270 g) för stora hundar 28 stycken (totalt 440 g) för unga och små hundar 28 stycken (totalt 720 g) för medelstora hundar 28 stycken (totalt 1080 g) för stora hundar 56 stycken (totalt 880 g) för unga och små hundar 56 stycken (totalt 1440 g) för medelstora hundar 56 stycken (totalt 2160 g) för stora hundar
 • Ipakitine

  Ipakitine är ett understödjande fodertillskott vid kronisk njurinsufficiens hos hundar och katter.
 • Dubbelskål med ställ - 2 x 750 ml l, Ø 16 cm

  En strålande idé med denna praktiska dubbelskål med ställ som gör det betydligt bekvämare för hunden att äta och dricka! Skålarna hängs enkelt in i stället. Stället har gummifötter för att förhindra att det glider omkring när djuret äter. Skålen finns i fyra olika storlekar: Mått dubbelskålen med ställ: Skål volym Skål Ø -övre kant- Hållare inkl. skålar L x B x H 2 x 350 ml 13 cm 27,5 x 12 x 6,5 cm 2 x 750 ml 16 cm 34 x 16 x 8 cm 2 x 1,65 l 21 cm 43 x 21 x 10 cm Notera: Skålarna är tillverkade i rostfritt stål, inte stället. För att förhindra att stället rostar, rekommenderar vi att diska det för hand och undvika att låta det stå ute. Håll din hund under uppsikt när den använder denna produkt så den inte gör sig illa.

Fler tips på hundmat

 • Sam’s Field Chicken & Potato Puppy 13 kg

  Sam’s Field Chicken & Potato Puppy är ett smakfullt valpfoder gjort på kyckling, potatis och grönsaker. Helt vetefritt!
 • Wolf of Wilderness 12 x 300 g - High Valley - Nötkött

  Våra hundar är fullvärdiga familjemedlemmar som troget står vid vår sida i ur och skur och förtjänar bästa möjliga kost. Hundar härstammar från vargen och är fortfarande kött- och allätare - det har inte ändrats alls under evolutionens gång. Därför har målet vid framställningen av Wolf of Wilderness våtfoder hela tiden varit att följa den vilda vargens näringsinstinkter och endast tillåta råvaror som har en plats i vargens ursprungliga kost. Forskning om vargens naturliga matvanor visar att dennes meny till största delen består av kött tillsammans med vilda bär, rötter och vilda örter. Vegetabilierna kommer för det mesta ur bytets maginnehåll. Eftersom vargens kost inte innehåller särskilt mycket kolhydrater är Wolf of Wilderness hundfoder helt spannmålsfria och har en låg kolhydrathalt. Wolf of Wilderness spannmålsfria våtfoder består av minst 66 % kött och andra animaliska beståndsdelar. Varje sort innehåller endast en proteinkälla. Köttet tillgodoser hunden med lättsmält protein och fett. De animaliska ingredienserna kombineras med en blandning av vilda bär, maskrosrötter och vilda örter som groblad, nässlor och rölleka från skog och gräsmark, vilka bidrar med viktiga vitala ämnen, mineraler och fytokemikalier. Läs mer om hela vår sortiment av premiumfodret Wolf of Wilderness HÄR. Wolf of Wilderness – vilt och ursprungligt! Spara pengar! Köp billigare i ekonomipack med 12 x 300 g! Wolf of Wilderness 6 x 300 g finns i sorterna: Green Fields - lammkött med skogsbär, rötter och vilda örter: hundar älskar den kraftiga smaken av lamm. Köttet kombineras med tranbär och vinbär. Wild Hills - ankkött med skogsbär, rötter och vilda örter: ankkött tillgodoser hunden med lättsmälta proteiner och fetter. Blåbär och hallon förfinar smaken ytterligare. High Valley - nötkött med vilda bär, rötter och vilda örter: kraftfullt nötkött, rikt på näringsämnen, tillagas med blåbär och hallon som ger maten en oemotståndlig smak. Great Desert - kalkon med vilda bär, rötter och vilda örter: mört kalkonkött är särskilt smältbart, serveras tillsammans med blåbär och hallon, mycket gott och omtyckt. Blandpacket består av 4 x High Valley, 4 x Great Desert, 2 x Green Fields, 2 x Wild Hills Wolf of Wilderness förstklassiga hundfoder kännetecknas av: 100 % spannmålsfritt recept Endast en proteinkälla Hög andel muskelkött och andra animaliska beståndsdelar på minst 66 % Förfinat med vilda bär, rötter och vilda örter Passar även hundar som lider av spannmålsintolerans Tillverkas i Tyskland Utan konstgjorda konserveringsmedel, färg- och smakämnen Det säkerställer ett avvägt näringsupptag samtidigt som våra krav på en ursprunglig kost uppfylls av Wolf of Wilderness. Wolf of Wilderness våtfoder är helfoder för vuxna hundar av alla raser och storlekar.
 • Happy Dog Fit & Well Medium Adult 12,5 kg

  Happy Dog Medium Adult är ett glutenfritt foder som innehåller en väl balanserad kost för mellanstora normalaktiva hundraser. Fodret innehåller fem animaliska proteiner och högsta kvalitet och bra smältbarhet som kommer förse din hund med bästa förutsättningarna för ett långt och friskt liv.
 • Happy Dog Sensible Mini Canada 4 kg

  En spannmålsfri diet är det bästa alternativet för känsliga hundar upp till 10 kg.
 • Rocco Senior 12 x 400 g - Fjäderfä & havregryn

  Rocco Senior är köttiga måltider för hundar i mogen ålder. Innehållet är perfekt anpassat till äldre hundars behov, med lättsmälta ingredienser, ett avvägt kalcium/fosforförhållande samt anpassade fetthalter som hjälper senior-hunden att hålla vikten. Rocco Senior ser till att din äldre hund mår bra med extra vitaminer och mineralämnen som främjar vitaliteten och hälsan. Rocco Senior väcker valpen i din hund! Rocco Senior i överblick: Artanpassat foder för äldre hundar av alla raser 100 % färska ingredienser av bästa kvalitet Minst 65 % kött och inälvsmat Utan griskött Lättsmälta proteiner för en hälsosam tarmaktivitet Livsviktiga omega-3 och omega-6 fettsyror främjar en vacker päls och frisk hud Tydlig och komplett innehållsförteckning Inga kemiska arom- och färgämnen eller lockämnen Made in Germany Blandpacket innehåller: 6 x 800 g Fågel havregryn 6 x 800 g Lamm hirs
 • Diet Canine R/D 1,5 kg

  Diet Canine R/D är ett veterinärfoder särskilt framtaget för att hantera viktminskning hos hundar samt fiberresponsiva tillstånd hos överviktiga hundar som diabetes mellitus, hyperlipidemi, kolit och förstoppning. Fodret har en god smak av kyckling.
 • Wolf of Wilderness Wild Hills - Duck - 5 kg

  Wolf of Wilderness Wild Hills torrfoder övertygar hunden med en smakrik kombination av två sorters fågelkött. Mört ankkött och färsk kyckling med lättsmält protein och fett kan utnyttjas optimalt som energikälla. Wild Hills torrfoder innehåller inte spannmål och alla råvaror är av hög kvalitet, vilket säkerställer en sund och naturlig kost som även är lämplig för näringskänsliga hundar. Våra hundar är familjemedlemmar som står vid vår sida i ur och skur. De förtjänar den bästa möjliga näringen. Därför har målet vid framställningen av Wolf of Wilderness Wild Hills hela tiden varit att följa den vilda vargens näringsinstinkter och endast tillåta råvaror som har en plats i vargens ursprungliga kost. Forskning om vargens naturliga matvanor visar att menyn till största delen består av kött tillsammans med vilda bär, rötter och vilda örter. Vegetabilierna kommer för det mesta ur bytets maginnehåll. Eftersom vargens kost inte innehåller särskilt mycket kolhydrater är Wolf of Wilderness hundfoder helt spannmålsfria. Receptet i Wolf of Wilderness Wild Hills består av minst 61 % kött som kompletteras med vilda bär, örter och rötter. Färskt kycklingkött och anka är rika på lättsmält protein och fett, och dessutom är smakerna mycket omtyckta av hundar. I torrfodret Wild Hills är potatis den enda källan till kolhydrater. Potatis är lättsmält, innehåller inget fett och bidrar med viktiga spårämnen och fiber. Tranbär, fläderbär, hallon och vinbär i kombination med maskrosrötter och vilda örter som gråbo, johannesört, nässlor, kamomill, rölleka och hästhov från skog och gräsmark förser hunden med viktiga vitala mineraler och fytokemikalier. Wolf of Wilderness – sprunget ur det vilda! Fodret Wild Hills från Wolf of Wilderness kännetecknas av: 100 % spannmåls- och glutenfritt recept Den totala andelen muskelkött och andra animaliska ingredienser är minst 61 % Stora mängder färskt kött (minst 41 %) ger en utmärkt acceptans av fodret Förfinat med vilda bär, rötter och vilda örter Passar även hundar som lider av spannmålsintolerans Tillverkat i Tyskland Utan konstgjorda konserveringsmedel, färg- och smakämnen Detta säkerställer ett avvägt näringsupptag och Wolf of Wilderness uppfyller kraven på en ursprunglig kost.
 • United Pets Boss skål Svart 500 ml

  United Pets Boss skål har en design som är en blandning mellan en tuff look och mjuka kurvor.
 • Acana Adult Small Breed 2 kg

  Acana Adult Small Breed är ett hundfoder för vuxna hundar av små raser.
 • 10 + 2 på köpet! 12 kg Nutrivet Inne Dog hundfoder - Dog Balance

  Nutrivet Inne Dog är utformat enligt hundars naturliga näringsbehov - fodret innehåller hela 80 % animaliska ingredienser och till detta 20 % frukt, grönsaker, växtextrakt och vitaminer. Hundens förfader, vargen, lever av bytesdjur, vilda frukter och bär. Även hundars matsmältningssystem är utformat för att smälta en spannmålsfri kost med höga andelar animaliskt protein. Kyckling, lamm och kalkon är de animaliska proteinkällorna i detta mycket goda, avvägda och lättsmälta helfoder som tillgodoser din vuxna med alla näringsämnen den behöver för ett friskt och lyckligt liv. Nutrivet Inne Dog består förutom kött av en mängd olika, viktiga ingredienser ur naturen: rödbetor, tomater, cikoria och ytterligare grönsakssorter, extrakt från lingon, fänkålsblad och rosmarin samt andra vegetabiliska ingredienser kan ha välgörande effekter på hundens organism. Det högkvalitativa helfodret framställs helt utan tillsatser av konstgjorda smakämnen, färgämnen och kemiska konserveringsmedel. Laxolja främjar en glänsande päls, glukosamin och kondroitin främjar hälsan i skelett och leder. Nutrivet Inne Dog är ett balanserat torrfoder av övertygande kvalitet, där det bästa ur naturens skattkista kombineras till en nyttig kost. Spara pengar med zooplus - köp 10 kg av valfri sort och få 2 kg mer utan extra kostnad! Nutrivet Inne Dog Nutritive i överblick: Premium-torrfoder för vuxna, normalt aktiva hundar mellan 2 och 7 år 80 % animaliska och 20 % vegetabiliska ingredienser: receptet är inspirerat av vargars meny (bytesdjur och vilda bär) och innehåller därför stora mängder kött Spannmåls- och glutenfritt: lämpligt för allergiska eller överkänsliga hundar Hög andel protein: animaliskt protein från kyckling, lamm och kalkon, gott och lättsmält Naturligt: fritt från konstgjorda aromämnen, färgämnen, kemiska konserveringsmedel och genetiskt modifierade råvaror Med laxolja: rik på omättade omega-fettsyror som främjar en glänsande päls och kan stärka immunsystemet Innehåller glukosamin och kondroitin som främjar hälsan i leder och ben Vitaliserande: växtextrakt från grönsaker, frukt och örter samt en avvägd blandning vitaminer, mineraler och spårämnen stärker hundens välbefinnande och kan stärka immunsystemet Avvägd tarmflora: förstklassiga ingredienser, lättsmält kött, fänkål, cikoria och prebiotika (MOS FOS) främjar balansen i tarm och mage Med yuccaextrakt: kan minska avföringslukt Notera att erbjudandet endast gäller under artikelnummer 743732 Läs utförligt om de olika sorterna under länkarna nedan: Nutrivet Inne Dog Nutritive Nutrivet Inne Dog Atlantic Nutrivet Inne Dog Energetic Nutrivet Inne Dog Balance Nutrivet Inne Dog Senior Nutrivet Inne Dog Growth
 • Wolf of Wilderness Sunny Glade - Deer - Ekonomipack: 2 x 12 kg

  Wolf of Wilderness Sunny Glade utmärker sig genom det saftiga viltköttet som ger Sunny Glade en kraftig, rejäl smak som är mycket omtyckt av hundar. Dessutom kan detta kött omvandlas till kroppseget protein särskilt effektivt. Det färska kycklingköttet och vilt är fettsnåla och lättsmälta proteinkällor. Våra hundar är familjemedlemmar som står vid vår sida i ur och skur. De förtjänar den bästa möjliga näringen. Därför har målet vid framställningen av Wolf of Wilderness Sunny Glade hela tiden varit att följa den vilda vargens näringsinstinkter och endast tillåta råvaror som har en plats i vargens ursprungliga kost. Forskning om vargens naturliga matvanor visar att menyn till största delen består av kött tillsammans med vilda bär, rötter och vilda örter. Vegetabilierna kommer för det mesta ur bytets maginnehåll. Eftersom vargens kost inte innehåller särskilt mycket kolhydrater är Wolf of Wilderness hundfoder helt spannmålsfria. Det artanpassade receptet i Wolf of Wilderness Sunny Glade består av minst 61 % kött som kompletteras med vilda bär, örter och rötter. Färskt kycklingkött och viltkött är mycket omtyckta smaker av hundar och har en hög acceptans. Sunny Glade är särskilt lättsmält och rikt på viktigt animaliskt protein. I torrfodret Wild Hills är lättsmält potatis den enda källan till kolhydrater. Potatis innehåller inget fett och bidrar med viktiga spårämnen och fiber. Tranbär, fläderbär, hallon och vinbär i kombination med maskrosrötter och vilda örter som gråbo, johannesört, nässlor, kamomill, rölleka och hästhov från skog och gräsmark förser hunden med viktiga vitala mineraler och fytokemikalier. Wolf of Wilderness – sprunget ur det vilda! Fodret Sunny Glade från Wolf of Wilderness kännetecknas av: 100 % spannmålsfritt recept Den totala andelen muskelkött och andra animaliska ingredienser är minst 61 % Stora mängder färskt kött (minst 41 %) ger en utmärkt acceptans av fodret Förfinat med vilda bär, rötter och vilda örter Passar även hundar som lider av spannmålsintolerans Tillverkat i Tyskland Utan konstgjorda konserveringsmedel, färg- och smakämnen Detta säkerställer ett avvägt näringsupptag och uppfyller kraven på Wolf of Wilderness beträffande en ursprunglig kost.
 • Trixie Premio Chicken Drumsticks Light - 5 st (95 g)

  Trixie Premio Chicken Drumsticks är ett speciellt tuggodis för hundar. Kalciumbenen är höljda av läckra kycklingbröstfiléer, formade som kycklingklubbor. Den intensiva doften och smaken av kyckling är helt oemotståndlig. Men godiset är inte bara en lämplig sysselsättning, utan har också en hälsosam verkan. När hunden tuggar masseras tandköttet och tänderna rengörs. Tuggbitarna innehåller inget socker utan glädjer hunden med en naturlig, rejäl smak. Hundgodiset Trixie Premio Chicken Drumsticks är ca. 6,5 - 7 cm långa och kan ge både mindre och större hundar en optimal sysselsättning och njutning. Naturligt hundgodis i form av kycklingklubbor Av kycklingbröstfilé Med mycket vitamin C och kalcium Utan socker Stödjer tandvården Perfekt som mellanmål Passar även mindre hundar
 • 24 x 800 g Wolf of Wilderness: våtfoder + 1 kg torrfoder på köpet! - Adult Wild Hills Duck

  Se upp alla Wolf of Wilderness-fans: Till 24 x 800 g gott våtfoder medföljer nu under en begränsad tid 1 kg saftigt semi-moist foder med färskt nötkött - helt utan extra kostnad!
 • Greenies tandvårdsgodis - Teenie (340 g / 43 st)

  De flesta hundar har tandsten och plack - ca 80 % av alla hundar över 3 år är drabbade. Orsaken till dessa problem är foderrester som samlas mellan tänderna och leder till tandbeläggning och tandsten. Till följd av detta får hunden dålig andedräkt, inflammerat tandkött och slutligen tandlossning. Tandrengöring eller tandvård hos veterinären är obehagligt, men när det gått så långt ett oundvikligt ingrepp. Greenies tandvårdsgodis är en effektiv möjlighet att rengöra tänderna och minska tandbeläggning. Det minskar risken avsevärt för att tandsten och plack ska uppstå. Tuggbitarna har en mjukare konsistens som gör att tänderna kan tränga in i godiset, och den speciella formen och strukturen gör det lättare för hunden att hålla godiset mellan tassarna. På så sätt kan den även tugga med kindtänderna. Tuggbitarna innehåller naturliga växtextrakten som kan ge en fräschare andedräkt. Dessutom är Greenies berikade med viktiga vitaminer och mineraler. På ena sidan ser de ut som ett tuggben, den andra som en tandborste. Det finns olika varianter av tuggodiset, anpassade för olika rasstorlekar och åldrar. Du kan se i tabellen nedan vilken storlek din hund behöver. European Veterinary Dental Society (EVDS) har gett Greenies tandvårdsgodis utmärkelsen Veterinary Oral Health Care (VOHC). Greenies tandvårdsgodis i överblick: Snacks för hundar av alla storlekar och åldrar Speciellt tuggodis för tandvård Unik, grov ytstruktur: rengör tänderna mekaniskt och minskar tandbeläggning Som profylax mot tandsten och plack Den mjukare konsistensen gör det möjligt för tänderna att tränga in djupare Speciell form och struktur: i form av en borste som underlättar för hunden att hålla godiset mellan tassarna och rengöra kindtänderna Naturliga växtextrakt: minskar dålig andedräkt Med vitaminer och mineraler Avvägda, särskilt goda och lättsmälta I en praktisk godispåse I olika storlekar: olika varianter för små och stora raser Storlek: För: Teenie Hundar mellan 2 och 7 kg Petite Hundar mellan 8 och 11 kg Medium Hundar mellan 12 och 22 kg Large Hundar mellan 23 och 45 kg
 • MAC's Soft Adult Lamm - Ekonomipack: 6 x 5 kg

  MAC's Soft Adult Lamm är ett komplett och balanserat halvfuktigt hundfoder som är mycket lämpligt för näringskänsliga eller allergiska hundar. Semi-moist foder har en dubbelt så hög fukthalt som vanligt torrfoder, vilket ger en mycket läcker smak och mjukare bitar. MAC's Soft Adult Lamm är dessutom ett monoprotein-foder med uteslutande lamm som enda animaliskt proteinkälla. Lammkött har ett mycket lågt allergipotential och är därför utmärkt för hundar som reagerar känsligt på olika sorters kött. Fodret innehåller inte glutenhaltigt spannmål utan istället potatis och ris som tillgodoser hunden med kolhydrater. Ärtfiber främjar matsmältningen och prebiotiska ämnen som FOS och MOS samt algmjöl hjälper till att motverka dåliga bakterier och främja en avvägd tarmflora. Tillsatsen av rosmarin förfinar å ena sidan smaken, och har å andra sidan även hälsofrämjande egenskaper. Linfrön är särskilt rika på omega 3-fettsyror, vilka påverkar hudens och pälsens hälsa positivt. Genom att undvika konstgjorda tillsatser eller innehållsämnen med allergent potential som exempelvis vete, soja eller mjölkprodukter är MAC's Soft Adult Lamm särskilt lämpligt för känsliga hundar. Det färska köttet tillreds med en skonsam och komplex produktionsprocess där viktiga vitaminer och näringsämnen kan bevaras närapå komplett. Produktens egenskaper i överblick: Balanserat komplettfoder för vuxna hundar Idealiskt som uteslutningsdiet näringskänsliga eller allergiska hundar Semi-moist foder har en dubbelt så hög andel fukt än torrfoder, vilket gör det mycket välsmakande och väl accepterat av hundarna Monoprotein: Lamm som enda källa till animaliskt protein 63 % lammkött: Har en läcker, kraftig smak och en hög tolerabilitet Utan vete och gluten: Med lättsmält potatis och ris som kolhydratkällor Prebiotika för mag-tarmkanalen: FOS, MOS och algmjöl stödjer tarmaktiviteten och en balanserad tarmflora Rosmarinextrakt: En välsmakande medicinalväxt med hälsofrämjande egenskaper Ärtor: Påverkar matsmältningen positivt Linfrön och fetter för hudens & pälsens hälsa: Bidrar med värdefulla omega 3-fettsyror Yucca schidigera: Obehagliga lukter kan bindas redan i tarmen, vilket minskar avföringslukten GARANTERAT UTAN: Naturliga eller konstgjorda aromämnen Djur- och benmjöl Tillsats av socker Tillsats av salt Sojaprotein Naturliga eller konstgjorda färgämnen Mejeriprodukter Gluten Majs Lockämnen
 • Nylabone Extreme Antler L

  Nylabone Extreme Antler är en trevlig tuggleksak som är robust, kladdfri och håller länge, dessutom har den en god smak av vilt och nöt!
 • Science Plan Canine Adult Healthy Mobility Mini

  Hills Science Plan Adult Healthy Mobility Meini är speciellt utformat för att stödja aktiv rörlighet och vård av leder hos små hundar.
 • Yarrah Organic Dog Adult Vegetarian with Baobab 10 kg

  Yarrah Vegetarian är ett välsmakande och helt vegetariskt torrfoder för vuxna hundar över 1 år.
 • Acana Pacific Pilchard 2 kg

  Acana Pacific Pilchard är ett spannmålsfritt hundfoder med begränsat antal ingredienser som innehåller och endast en animalisk proteinkälla – vildfångad sardin.
 • Happy Dog Supreme Sensible New Zealand - Ekonomipack: 2 x 12,5 kg

  Happy Dog Supreme Sensible New Zealand är ett balanserat torrfoder med en förstklassig sammanställning av ingredienser som även är lämpliga för näringskänsliga hundar. Fodret är passar alla vuxna hundar från 11 kg med normalt energibehov. 21 % läckert lammkött tillgodoser hunden med viktigt animaliskt protein, nyzeeländsk grönläppad mussla tillför kondroitin och glukosamin. Dessa kan hjälpa till att stödja ledernas hälsa samt bevara och främja bildning av ledbrosk. Genom en skonsam tillverkning och väl anpassade protein- och energihalter passar fodret särskilt bra för kräsna eller känsliga djur som har lätt för att få allergier. Foderbitarnas form och textur är anpassade till medelstora och stora hundraser. Happy Dog Natural Life Concept är ett artanpassat stöd för ämnesomsättningen och består av hälsofrämjande naturprodukter och substanser som äpplen, utvalda örter, linfrön och spårämnen. Hundens organism kan dra fördel av ämnenas stimulerande egenskaper som hjälper ditt husdjur att hålla hela kroppen frisk, från ett starkt immunförsvar till en sund hud och glänsande päls. Fodret innehåller inget spannmål med gluten. Genom ingrediensernas höga kvalitet och biotillgänglighet är Happy Dog Supreme Sensible New Zealand mycket lättsmält och väl tolererat. Happy Dog Supreme Sensible New Zealand i överblick: Komplettfoder för vuxna hundar från 11 kg Lämpligt för hundar med livsmedelsintolerans Med 21 % lamm: Smakrik källa till animaliskt protein, förstklassig energikälla Nyzeeländsk grönläppad mussla: Rik på glukosamin och kondroitin, stödjer leder och brosk Glutenfria kolhydrater: För bästa tolerans och smältbarhet Foderbitarna är speciellt anpassade till medelstora och stora rasers käkar Happy Dog Natural Life Concept: Kan stödja ämnesomsättningen på ett artanpassat sätt genom naturprodukter och substanser med funktionella egenskaper. Dessa främjar hundens hälsa inifrån och ut genom att stärka immunförsvaret, främja hudens hälsa och ge en glänsande päls: Äpplen med naturligt pektin fiber för en sund matsmältning Linfrön har en särskilt hög halt av omega 3 och omega 6-fettsyror som främjar en frisk hud och glänsande päls Spårämnen med viktiga metaboliska funktioner och hög biologisk tillgänglighet Utvalda örter med viktiga eteriska oljor för mage och tarm Grönläppad mussla från Nya Zeeland stödjer leder och brosk Happy Dog hundfoder framställs med de bästa råvaror i ett bayerskt familjeföretag. Det speciella med dessa foder är den noggrant sammanställda mångfalden av helt naturliga ingredienser. Råvarorna kommer företrädesvis från lokalt lantbruk. Därigenom kan Happy Dog personligen garantera en säker härkomst av ingredienserna. Endast högkvalitativt protein används och kombineras med örter med många positiva egenskaper för hälsan. Happy Dog: unika recept för din hunds hälsa och vitalitet.
 • 8in1 Triple Flavour Bones - Ekonomipack: S, 3 x 35 g

  8in1 Triple Flavour Bones skämmer bort hunden med goda smaker och underbart seg konsistens som låter hunden tugga länge på sitt ben. Tuggbenen finns i olika storlekar, för små, medelstora och stora vuxna hundar. Triple Flavour Bones kombinerar – som namnet antyder – tre goda smaker: förutom kycklingfilé består de av smakrik oxhud och grishud. Eftersom hunden har att göra och får tugga ett bra tag på benen med knutarna rengörs tänderna mekaniskt, vilket förebygger tandsten och plack. Benen innehåller stora andelar viktigt protein och framställs helt utan socker. 8in1 Triple Flavour Bones i överblick: Tuggben för vuxna hundar av alla raser Kombination av 3 goda smakriktningar: kycklingfilé, oxhud och grishud Långvarigt tuggande: en längre sysselsättning Motverkar tandsten och plack Proteinrika Utan tillsats av socker, smakförstärkare, GMO-ingredienser och konstgjorda konserveringsmedel Finns i olika storlekar: finns passande för små, medelstora och stora raser Hög acceptans
 • ACTIVE Proteinrikt Helfoder 6 x 5kg

  ACTIVE Proteinrikt Helfoder är ett helfoder med ett högre proteininnehåll och ett lägre fettinnehåll. Fodret passar hundar som skall tränas och behöver bygga upp muskelmassa exempelvis innan jaktsäsongen. Fodret kan även ges till hundar som behöver gå ner i vikt.
 • Grau Excellence Premium Mix Basis - Grönsaksflingor - 5 kg

  Grau Excellence Premium Mix Basis - Grönsaksflingor består av en blandning av högvärdiga spannmålsflingor. Majs, vete och ris kombineras med 5 olika sorter hälsosamma grönsaker. Detta smakliga fodertillskott har en hög andel kolhydrater, vegetabiliskt protein och grönsaker, och är därför lämpligt som foderkomplettering för aktiva hundar med ett högre energibehov. Grau Excellence Premium Mix Basis blandas med färskt kött eller burkkött för att höja energihalten i de dagliga måltiderna. Proportionen kött/flingmix kan anpassas till hundens individuella näringsbehov. Grau Excellence Premium Mix Basis - Grönsaksflingor är även ett utmärkt fodertillskott för att minska andelen protein i de dagliga måltiderna. Egenskaper i överblick: För aktiva hundar i alla åldrar Idealiskt för hundar med hög aktivitetsnivå som behöver mer energi Blandas med färskt kött eller burkkött Med högvärdigt spannmål - majs, vete och ris Med 5 sorters grönsaker: morötter, purjolök, grönkål, spenat och vitkål Lämpligt för att minska proteinhalten i de dagliga måltiderna Mycket gott Utan konstgjorda tillsatser Notera: Fodret framställs helt utan konserveringsmedel, lock-, färg- och smakämnen. De använda råvarorna är också fria från dessa tillsatser. Den korta hållbarheten på 6 månader från tillverkningsdagen bekräftar detta.
 • Healthy Paws British Turkey and Millet Large Breed Adult

  Smakrikt foder från Healthy Paws anpassat för vuxna hundar av större raser. 
 • Carrier Junior 4 kg

  Carrier Junior är ett lättsmält helfoder för unga hundar i små bitar. Fodret innehåller hög andel animaliskt protein vilket är viktigt för en bra tillväxt.
 • Barkoo tuggben, pressad grishud - Ekonomipack: 24 st à ca 17 cm

  De goda tuggbenen optimerar hundens dagliga meny. Med de fettsnåla tuggbenen från Barkoo av 100 % knaprig grishud kan hunden roa sig en längre tid. Och det bästa är att samtidigt som den tuggar vårdas automatiskt tänder och tandkött. Benen är fria från arom- och färgämnen och konserveringsmedel - en idealisk godbit emellanåt. Knapra, tugga och gnaga är högst älskade vardagsnöjen för hundar. Barkoo främjar denna urinstinkt med ett stort sortiment av omväxlingsrikt, naturligt tuggodis. En så rolig syssla som din hund aldrig får nog av! Här är fördelarna med Barkoos tuggben: Långvarig sysselsättning Naturliga och fettsnåla tuggben av 100 % grishud Fria från arom- och färgämnen samt konserveringsmedel Särskilt hög acceptans Vårdar och stärker tänder, tandkött och käkmuskler Finns i olika storlekar för olika raser Välj mellan följande storlekar: Ca 13 cm: total vikt 360 g (6 st) Ca 17 cm: total vikt 540 g (6 st) Ca 13 cm: total vikt 1,44 kg (24 st) Ca 17 cm: total vikt 2,16 kg (24 st) Barkoo kan muntra upp varje hund med ett passande godis, vare sig det ska vara som belöning, en sysselsättning, för speciella behov eller av ingen särskild orsak alls! Barkoo – passion for snacks! Vårt tips: Barkoo tuggben kan avleda och sysselsätta din favorit vid stressiga situationer! Barkoos pressade tuggben är ett fodertillskott som finns i olika storlek och förpackningar.
 • Brit Care Mini Grain Free Hair & Skin 2 kg

  Brit Care Mini Grain Free Hair & Skin är ett spannmålsfritt foder för vuxna hundar av de minsta raserna med krävande pälsvård. Fodret innehåller smakrisk lax och sill som även är bra komponenter för en frisk och glansig päls.
 • James Wellbeloved Large Breed Fish & Rice - 15 kg

  James Wellbeloved Large Breed Fish & Rice är ett balanserat komplettfoder, utvecklat för att passa stora hundrasers speciella näringsbehov. Det hypoallergena receptet är särskilt lämpligt för hundar med hudbesvär eller känslig matsmältning - helt utan ingredienser med högt allergipotential som exempelvis nötkött, vete, soja, mjölkprodukter eller ägg. Foderbitarna är större och anpassade till stora hundars käkar och tänder. Fodret har en högre näringstäthet som förlångsammar näringsupptaget och därmed minskar risken för gaser. James Wellbeloved Large Breed Fish & Rice är en singleprotein-produkt med fisk som enda animaliska proteinkälla. Lättsmält ris förser hunden med kolhydrater. Linfrön är rika på omättade fettsyror och innehåller en hög halt omega 3 och omega 6-fettsyror som främjar en frisk hud och glänsande päls. Cikoriaextrakt tillför prebiotiskt verkande inulin som kan ha en positiv effekt på mag- och tarmsystemet. ''''Goda'''' bakterier främjas och samtidigt motverkas utbredningen av ''''dåliga'''' bakterier. Detta gynnar en balanserad tarmflora. Kondroitin, glukosamin och speciella örter kan stödja ledernas hälsa och funktion. Andra funktionella beståndsdelar som havsalger och yuccaextrakt samt essentiella mineraler och vitaminer gör detta foder till en naturorienterat, avvägd, holistisk hundnäring. James Wellbeloved Large Breed Fish & Rice i överblick: Avvägt komplettfoder för hundar av stora raser Idealiskt för hundar med hudproblem eller känslig matsmältning Hypoallergent recept för bästa tolerans Uteslutande naturliga ingredienser Singleprotein: Endast en animalisk proteinkälla, vilket är utmärkt för hundar med intolerans mot flera olika sorters protein i ett foder Minskar gaser: Större foderbitar och en högre energitäthet kan förlångsamma måltiderna Havsfisk: Lättsmält, med högklassigt protein Utan beståndsdelar med högt allergipotential: Innehåller ej vete, nötkött, griskött, mjölkprodukter och ägg Lättsmält ris: Kolhydratkälla och energileverantör med hög tolerans Omega 3 & omega 6-fettsyror ur linfrön främjar en glänsande päls och frisk hud Prebiotiskt inulin: Cikoriaextrakt färser hunden med viktigt inulin som främjar nyttiga bakterier och minskar de dåliga bakterierna i tarmen - det ger en balancerad tarmflora Friska leder & brosk stöds genom kombinationen av kondroitin, glukosamin och speciella örter Yuccaextrakt: Kan binda otrevlig lukt redan i tarmen, vilket minskar avföringens lukt Vitaminer & mineraler: Det balanserade och holistiska hundfodret är berikat med viktiga näringsämnen Inga konstgjorda färger, smaker eller konserveringsmedel
 • Brit Care Mini Grain Free Light & Sterilised 2 kg

  Brit Care Mini Grain Free Light & Sterilised är ett spannmålsfritt foder för överviktiga och kastrerade hundar av mycket små raser. Fodret har en oemotståndlig smak av färsk lax och kanin.
 • Brit Care Grain-free Giant Salmon & Potato 12 kg

  Brit Care Grain-free Giant Salmon & Potato är ett spannmålsfritt foder för vuxna hundar av mycket stor ras (över 45 kg)
 • Ekonomipack: Royal Canin Breed 48 x 85 g - Breed Dachshund

  Våtfodret Royal Canin Breed är utformat efter hundrasers individuella näringsbehov. Varje sort innehåller en exklusivt sammanställd kombination av näringsämnen, anpassad till rasens förutsättningar och anspråk. Med Royal Canin hundfoder ger du din hund en hälsosam och anpassad kost som främjar ett långt och sunt hundliv. Royal Canin Breed i överblick: Våtfoder för rashundar Speciellt utformat för näringsbehovet hos de olika raserna Stödjer en sund matsmältning: En kombination av mineraler och oljor aktiverar matsmältningen Stillar en kraftig aptit: Har ett optimalt anpassat innehåll av näringsämnen för små, aktiva och kvicka hundar För en sund hud och glänsande päls: Zink och vitaminer stärker hudens barriärfunktion och håller pälsen mjuk och glänsande Passa på! Handla Royal Canin Breed våtfoder för hundar får du i förmånligt ekonomipack med 48 x 85 g - slå till och spara! Välj mellan följande sorter: Royal Canin Breed Chihuahua Royal Canin Breed Dachshund Royal Canin Breed Breed Yorkshire Terrier Royal Canin Breed Breed Poodle Breed Health Nutrition – ett betydande framsteg! Royal Canin tar hänsyn till hundars olikheter, som ålder, livsstil och speciella känsligheter o.s.v. För 10 år sedan förde Royal Canin företagets vision om nyttig hundnäring till nya dimensioner genom att utforma en exklusiv produktlinje för rashundar. Breed Health Nutrition är unika hundfoder, speciellt utformade för rashundar.
 • FourFriends Adult 12 kg

  FourFriends Adult är ett helfoder för normalaktiva, vuxna hundar av alla raser.
 • Opti Life Adult Active - Ekonomipack: 2 x 12,5 kg

  Opti Life Adult Active är ett torrfoder som är speciellt utvecklat för aktiva hundar som förbrukar mycket energi genom sport och träning. Fodret är även lämpligt för digivande hundar och djur som återhämtar sig efter sjukdom. För att täcka deras ökade behov innehåller Opti Life Adult Active en proteinhalt på 32 % och en fettandel på 22 %. L-karnitin spelar en viktig roll för fettförbränningen och kan hjälpa till att hålla vikten under kontroll. Mycket motion och rörelse belastar leder, muskler och ledbrosk. Opti Life Adult Active innehåller kondroitin och glukosamin som har en positiv effekt på ledernas hälsa och kan bevara brosket. Antioxidanter ur till exempel druvkärnor, rosmarin, ringblommor och grönt te kan stärka hundens motståndskrafter. De skyddar också mot oxidativ stress som kan uppstå genomfysisk ansträngning. FOS och MOS kan stödja tarmen och främja en sund tarmflora. Eftersom fodret inte innehåller gluten, vete eller majs minskar risken för intolerans. Den särskilt läckra sammanställningen av råvaror är även omtyckt av kräsna hundar. Opti Life Adult Active i överblick: Opti Life Adult Active är ett komplettfoder (torrfoder) för hundar Speciellt för aktiva hundar med högt energibehov Med kyckling och ris: Lättsmält, kan stödja matsmältningen Ökad protein- och fetthalt: 32% proteinhalt, 22% fetthalt - mer energi för sportiga aktiviteter, digivande tikar och under konvalescens efter sjukdom Med L-karnitin: Främjar fettförbränningen och kan hålla kroppsvikten under kontroll genom att utnyttja kroppens egna fettdepåer Opti Joint: Med kondroitin och glukosamin för en sund utveckling av leder och brosk Med taurin: som stödjer hjärtat 85 % av proteinet är av animaliskt ursprung Med FOS & MOS: Prebiotika kan främja de goda bakterierna i tarmen och motverka spridning av patologiska bakterier Utan gluten, vete och majs För ett starkt immunsystem: Kombination av naturliga antioxidanter (druvkärnor, rosmarin, ringblomma och grönt te) Med laxolja: Särskilt rik på omega 3 & omega 6, stödjer hudens och pälsens hälsa Foderbitar med 12 mm diameter: Enkla att äta Kan bidra till en god tandhygien
 • Almo Nature BioOrganic Maintenance 27 x 300 g Nötkött & grönsaker

  Almo Nature BioOrganic Maintenance 9 x 300 är ett tillskottsfoder för hundar som består av 100 % ingredienser från certifierat ekologiskt jordbruk. Ingredienserna är garanterat fria från kemiska rester, pesticider och GMO. Du kan skämma bort din hund med helt naturliga patéer, utan konstgjorda tillsatser av färgämnen, aptitretare eller smakförstärkare. Din hund kan njuta av de helt naturliga smakerna från de utvalda ingredienserna. Avvägda sammanställningar med viktiga vitaminer och mineraler tillgodoser hunden med viktiga näringsämnen som kan stödja välbefinnandet. Innehållslistan är transparent och översiktlig för att du alltid ska vara säker på och känna dig trygg med vad du serverar din hund i matskålen. Almo Nature BioOrganic Maintenance 9 x 300 g i överblick Tillskottsfoder för vuxna hundar 100 % ekologiskt: från certifierat jordbruk. Med ekologiska premiumingredienser (kött, spannmål, grönsaker) Innehåller ej pesticider och kemiska rester av kemiska bekämpningsmedel Inga GMO-ingredienser Avvägt recept: med vitaminer och mineraler Fritt från konstgjorda konserveringsmedel, smakförstärkare, aptitretare och färgämnen Gott och lättsmält Blandpacket innehåller: 9 x Kalv grönsaker 9 x Nötkött grönsaker 9 x Kyckling potatis EKO-kontrollorgan: DE-BY-006
 • Sam’s Field Chicken & Potato Adult Mini 8 kg

  Sam’s Field Chicken & Potato Adult Mini är ett smaskigt och energirikt torrfoder, fyllt med härlig kyckling, potatis och grönsaker. Speciellt anpassat för hundar av små raser.
 • Little&Bigger No Tip Rostfri Skål M

  Little&Bigger No Tip Rostfri Skål är en tålig och funktionell mat- eller vattenskål som inte glider omkring. Finns att välja i ett flertal storlekar.
 • Brit Care Mini Grain Free Adult Lamb 7 kg

  Spannmålsfritt hypoallergeniskt foder för vuxna hundar av mycket små raser.
 • Avital Flex 300 g

  Avital Flex är ett kosttillskott i pulverform som främjar och underhåller en god ledhälsa hos ditt sällskapsdjur. Regelbunden användning av ledvårdsprodukter kan öka djurets livskvalitet och välbefinnande markant, ge det minskad smärta i leder, smidigare och starkare rörelser.
 • True Instinct HighMeat Dog Turkey 8x150g Våtfoder

  Ett helt spannmålsfritt våtfoder med naturliga ingredienser. Innehåller strimlade filébitar tillsammans med grönsaker, frukt och örter.
 • Barkoo vridna tuggrullar, natur av gris - 100 st à ca 12 cm

  Det smakliga tuggrullarna fullständigar hundens dagliga meny. De fettsnåla, vridna tuggrullarna från Barkoo av 100 % naturlig, knaprig grishud sysselsätter hunden en längre tid, och samtidigt som den tuggar rengörs och vårdas automatiskt tänder och tandkött. Benen är fria från arom- och färgämnen och konserveringsmedel - en idealisk godbit emellanåt. Knapra, tugga och gnaga är högst uppskattade vardagsnöjen för hundar. Barkoo främjar denna urinstinkt med ett stort sortiment av omväxlingsrikt, naturligt tuggodis. Tugga är en rolig syssla som din hund aldrig får nog av! Här är fördelarna med Barkoos tuggrullar: En längre tids sysselsättning Naturliga och fettsnåla vridna tuggrullar av 100 % grishud Fria från arom- och färgämnen samt konserveringsmedel Särskilt hög acceptans Vårdar och stärker tänder, tandkött och käkmuskler Välj mellan följande storlekar: Ca 12 cm: total vikt 1 kg (100 st) Ca 12 cm: total vikt 3 kg (3 x 100 st) Barkoo kan muntra upp varje hund med ett passande godis, vare sig det ska vara som belöning, en sysselsättning, för speciella behov eller av ingen särskild orsak alls! Barkoo – passion for snacks! Vårt tips: Barkoos tuggrullar är perfekta att ta med! Barkoos vridna tuggrullar är ett fodertillskott.
 • Arion Health & Care Sterilized 12 kg

  Högkvalitativt foder från Arion, speciellt anpassat för kastrerade hundar.
 • Brit Premium Köttkorvar Biff & Fisk Sport

  Brit Premium Köttkorvar Biff & Fisk Sport är ett mycket smakligt våtfoder som innehåller 95% kött. Köttkorven innehåller inga konserveringsmedel och är klar att använda och serveras i rumstemperatur.
 • SmartBones Chicken Wrapped Sticks Mini

  SmartBones är ett miljövänligare alternativ av tuggben i och med att dom inte består av råhud från animalier utan är helt vegetabiliskt på utsidan.
 • Eukanuba Active Adult Small Breed Chicken - 3 kg

  Hundar av små raser som yorkshire terrier, mops eller malteser har en snabbare ämnesomsättning, jämfört med större hundar, och därmed en ökad energiförbrukning. I Eukanuba Adult Small Breed Chicken är därför energihalten ökad för att tillgodose små hundraser med en anpassad energiförsörjning. Den viktigaste ingrediensen i detta balanserade hundfoder är kyckling, som främjar en stark och slank muskelmassa. Ett noggrant avvägt förhållande mellan protein, fett, kolhydrater, viktiga vitaminer och mineraler säkerställer en idealisk näringstillförsel. Prebiotika och betmassa förbättrar absorptionen av näringsämnen, ger en harmonisk matsmältning och främjar en avvägd tarmflora. Dessutom är fodret rikt på omega 3 och omega 6-fettsyror som har en positiv effekt på hudens och pälsens hälsa. Håravfall kan bevisligen minskas med upp till 80 %. De speciella DentaDefense-foderbitarna kan förbättra tändernas hälsa och minska tandbeläggning och nybildning av tandsten med upp till 80 %. Eukanubas studier sedan 10 år tillbaka gör tydligt att hundar kan uppnå en ovanligt hög ålder! Vi vill alla ge våra trogna, fyrbenta vänner ett så långt liv som möjligt. Eukanubas observationer sedan 10 år tillbaka visar att Eunakubas foder kan hjälpa hunden till ett längre liv. Med Eukanubas exceptionella foder, kombinerat med en artanpassad omsorg, kan du och din trogna hund njuta av varandras sällskap längre. Eukanuba Adult Small Breed Chicken i överblick: Torrfoder för vuxna hundar av små raser mellan 1 - 7 år och upp till 10 kg 100 % komplett och avvägt - utvecklat tillsammans med veterinärer Ökad energihalt: Med 8 % mer protein och 20 % mer fett jämfört med Eukanuba Medium Breed Huvudingrediens nr 1 är kyckling: En hög prestationsförmåga tack vare förstklassigt, animaliskt protein som ger en stark och slank muskelmassa DentaDefense för tändernas hälsa: Utvecklat tillsammans med experter från Oral B, med speciella 3D-foderbitar som avlägsnar plack mekaniskt. Nybildning av tandsten kan minskas med upp till 80 % med hjälp av mikrorengöringskristaller Effektiv matsmältning: Sockerbetsmassa och prebiotika främjar matsmältningen och ger en harmonisk och balanserad tarmflora samt effektivt näringsupptag Hudens och pälsens hälsa: Särskilt rikt på omega 3 och omega 6-fettsyror, kan bevisligen minska håravfall med upp till 80 % och ge en glänsande päls Starkt immunförsvar tack vare kliniskt bevisade antioxidanter Med kalcium för ett starkt skelett och tänder Utan konstgjorda aromämnen
 • Science Plan Canine Adult Small & Miniature 6,5 kg

  Hill’s Science Plan Canine Adult Small & Miniature innehåller särskilt sammansatta knapriga foderbitar som främjar munhälsan och förstklassig näring som ger din lilla hund en frisk hud och en mjuk, glansig päls. Allt med en läcker smak som din lilla hund kommer att älska!
 • Basic Star Skål Beige Medium

  Beskrivning kommer snart!
 • Pedigree Jumbone Maxi - Ekonomipack: 5 x 1 st (1050 g) Nötkött

  Pedigree Jumbone Maxi är en perfekt, tuggintensiv godbit för vuxna hundar av stora raser. Detta tuggodis från Pedigree är ett säkert alternativ till vanliga ben som kan splittra och skada hunden. Den smarta kombinationen av knackig utsida och köttig insida frestar hunden att tugga. Pedigree Jumbone är en långvarig sysselsättning som din hund kommer att älska, för den smakar så gott. Benet är dessutom rikt på vitaminer, mineraler, kalcium och omega 3-fettsyror. Eftersom fetthalten är så låg som 2 % är detta godis mycket lämpligt för hundar som tenderar till övervikt. Pedigree Jumbone Maxi är: Långvarigt och intensivt tuggande För stora hundar Säkert alternativ till vanliga ben som kan splittra Knackigt yttre, rejält köttigt inre Rikt på vitaminer, mineraler, kalcium och omega 3-fettsyror Fetthalt mindre än 2 % Välj bland: 1 stycken á 210 g med nötkött för stora hundar 5 stycken á 210 g (totalt 1050 g) med nötkött för stora hundar
 • Wolf of Wilderness Adult 6 x 300 g - High Valley - Nötkött

  Våra hundar är fullvärdiga familjemedlemmar som troget står vid vår sida i ur och skur och förtjänar bästa möjliga kost. Hundar härstammar från vargen och är fortfarande kött- och allätare - det har inte ändrats alls under evolutionens gång. Därför har målet vid framställningen av Wolf of Wilderness våtfoder hela tiden varit att följa den vilda vargens näringsinstinkter och endast tillåta råvaror som har en plats i vargens ursprungliga kost. Forskning om vargens naturliga matvanor visar att dennes meny till största delen består av kött tillsammans med vilda bär, rötter och vilda örter. Vegetabilierna kommer för det mesta ur bytets maginnehåll. Eftersom vargens kost inte innehåller särskilt mycket kolhydrater är Wolf of Wilderness hundfoder helt spannmålsfria och har en låg kolhydrathalt. Wolf of Wilderness spannmålsfria våtfoder består av minst 66 % kött och andra animaliska beståndsdelar. Varje sort innehåller endast en proteinkälla. Köttet tillgodoser hunden med lättsmält protein och fett. De animaliska ingredienserna kombineras med en blandning av vilda bär, maskrosrötter och vilda örter som groblad, nässlor och rölleka från skog och gräsmark, vilka bidrar med viktiga vitala ämnen, mineraler och fytokemikalier. Läs mer om hela vår sortiment av premiumfodret Wolf of Wilderness HÄR. Wolf of Wilderness – vilt och ursprungligt! Wolf of Wilderness 6 x 300 g finns i sorterna: Green Fields - lammkött med skogsbär, rötter och vilda örter: hundar älskar den kraftiga smaken av lamm. Köttet kombineras med tranbär och vinbär. Wild Hills - ankkött med skogsbär, rötter och vilda örter: ankkött tillgodoser hunden med lättsmälta proteiner och fetter. Blåbär och hallon förfinar smaken ytterligare. High Valley - nötkött med vilda bär, rötter och vilda örter: kraftfullt nötkött, rikt på näringsämnen, tillagas med blåbär och hallon som ger maten en oemotståndlig smak. Great Desert - kalkon med vilda bär, rötter och vilda örter: mört kalkonkött är särskilt smältbart, serveras tillsammans med blåbär och hallon, mycket gott och omtyckt. Blandpacket består av 2 x High Valley, 2 x Great Desert, 1 x Green Fields, 1 x Wild Hills Wolf of Wilderness förstklassiga hundfoder kännetecknas av: 100 % spannmålsfritt recept Endast en proteinkälla Hög andel muskelkött och andra animaliska beståndsdelar på minst 66 % Förfinat med vilda bär, rötter och vilda örter Passar även hundar som lider av spannmålsintolerans Tillverkas i Tyskland Utan konstgjorda konserveringsmedel, färg- och smakämnen Det säkerställer ett avvägt näringsupptag samtidigt som våra krav på en ursprunglig kost uppfylls av Wolf of Wilderness. Wolf of Wilderness våtfoder är helfoder för vuxna hundar av alla raser och storlekar.
 • Eukanuba Active Adult Small Breed 3 kg

  Eukanuba Active Adult Small Breed är små foderbitar som är lättsmälta och lättuggade som passar vuxna hundar av små raser.
 • Science Plan Canine Adult Perfect Weight Medium 2 kg

  Science Plan Canine Adult Perfect Weight Medium innehåller speciellt balanserad näring som bevisats hjälpa hundar att nå sin idealvikt, samtidigt som de håller sig mätta och nöjda. Från 1 års ålder.
 • Blandat provpack: Purizon torrfoder för hund - 1 kg Black Angus, 1 kg Fish, 1 kg Lamb & Salmon

  Torrfodret Purizon är baserat på den köttätande hundens naturliga kost i det vilda, med recept som är lika speciella som din hund och naturliga ingredienser av bästa kvalitet. Som premiumfoder tillreds Purizon med 70 % kött eller fisk - och helt utan spannmål. I stället för spannmål eller ris innehåller premiumfodret Purizon förstklassiga, nyttiga grönsaker, frukt och olika utvalda örter. Fodrets värdefulla innehåll förser hunden med livsviktiga vitaminer och mineraler som främjar hälsan och vitaliteten. Purizon är en kost av bästa kvalitet, för hundar av alla raser och storlekar. Den skonsamma tillagningen bevarar alla viktiga näringsämnen och naturliga smaker till största del. Med de goda fodersorterna från Purizon främjas din hunds hälsa och vitalitet! Purizon premiumfoder har följande fördelar: Höga proteinhalter från fisk och kött Spannmålsfritt - istället med 30 % frukt, grönsaker och örter Naturligt konserverat och skonsamt tillagat Purizon: Naturliga ingredienser av högsta kvalitet för en välgrundad djurnäring. 70 % utvalt kött och fisk, 30 % frukt, grönsaker, örter, växter, vitaminer och mineraler, 0 % tillsats av spannmål. Välj mellan följande blandpack: Variant 1: 1 kg Black Angus, 1 kg Fish, 1 kg Lamb & Salmon Variant 2: 400 g Chicken & Fish, 1 kg Black Angus, 1 kg Lamb & Salmon Variant 3: 400 g Venison & Rabbit, 1 kg Fisch, 1 kg Black Angus För detaljerad information om Purizon hundmat, se följande länkar: Purizon Adult Chicken & Fish Purizon Adult Fish Purizon Black Angus & Turkey Purizon Adult Lamb & Salmon Purizon Venison & Rabbit Purizon Puppy Notera: Detta erbjudande gäller endast under artikelnummer 618060.
 • Brit Premium By Nature Junior XL

  Beskrivning kommer snart!

Hundens ålder, storlek och aktivitetsnivå styr val av hundfoder

Det finns tre olika faktorer som bör ligga till grund för val av foder du till köper till just din hund. Med hundens ålder förändras näringsbehovet. En växande liten hundvalp (3-6 veckor) som fortfarande diar kan behöva speciell hundmat. När den sedan slutar dia behöver man ett mer allmänt valpfoder.

När valptiden är över går man över till vanligt hundfoder för vuxna hundar för att slutligen byta till ett seniorfoder. Exakt vid vilka åldrar beror på hundras och hur just din hund har åldrats.

En annan viktig faktor är storleken på hunden. Hundar kan ju variera enormt i storlek mellan olika raser från små chihuahuas till stora schäfrar. Tillverkarna av hundmat brukat dela in hundstorlekar i små, mellan och stora hundar.

Den sista faktorn att ta hänsyn till vid val av hundmat är aktivitetsnivån. Den är en faktor som till viss del styrs av hundrasen. Vissa hundraser är naturligt mer aktiva än andra. Sen beror det också såklart på hur du umgås med din hund.

Är du väldigt stillasittande och går på korta promenader behöver hunden inte äta samma typ av foder som en aktiv hund som följer med dig på maratonträningen. Energiinnehållet är därför något som kan varieras beroende på hundens aktivitetsgrad.

Tre typer av hundmat

Hundmaten som säljs är indelad i tre olika klasser – torrfoder, våtfoder och färskfoder.

Torrfoder

Ett torrfoder är som namnet säger en torr mat med lågt vatteninnehåll. För att få säljas som torrfoder får inte vattenhalten vara över 14%. Ett torrfoder är gjort av torkade eller frystorkade ingredienser.

Torrfodret utgör den viktigaste delen av hundens matintag. Ett bra torrfoder ska ge tuggmotstånd, något som är viktigt för att hunden ska kunna hålla en god munhygien. Till vuxna hundar ska man därför inte blötlägga torrfodret, något man ofta gör till valpar.

Servera alltid vatten i en skål bredvid torrfodret. En hund bör få i sig en halv liter per kg kroppsvikt och dygn. I samband med att hunden äter torrfodret är det extra viktigt att den dricker efteråt. Fodret kan annars suga åt sig för mycket av magsaften, något som kan skada hundens slemhinnor.

Den som inte ger sin hund tillräckligt med torrfoder måste tillgodose tuggbehovet med tuggben istället.

Hunden är närmast släkt med vargen och delar fortfarande mycket av genetik och biologi med de. När hunden levde i det vilda åt den framförallt kött och absolut inte spannmål som vete, korn och råg. Av den anledningen säljer många märken spannmålsfritt torrfoder som har hög kötthalt och är fri från tillsatser.

Hur mycket torrfoder man ska ge ska helt och hållet styras av hur hunden mår och vilken vikt den har. Det finns tabeller för dosering, men du ska jobba med att se på din hund hur mycket den behöver. Är hunden för smal måste du ge den mer mat, är den för tjock måste du minska mängden. Över en tredjedel av hundarna i Sverige idag är överviktiga.

Våtfoder (blötfoder)

Ett våtfoder innehåller mer vätska än torrfodret. Det gör att energiinnehållet är lägre, något som gör att många väljer blötfoder till en hund med stor aptit som annars skulle riskera att äta för mycket. Unga valpar kan ibland visa tecken på att de tycker det är svårt att tugga och svälja torrfoder. Då kan våtfodret vara ett bra alternativ som tillgodoser deras energibehov.

För dig som hundägare finns det en uppenbar logistisk skillnad mellan torrfoder och våtfoder. På grund av skillnaden i vatteninnehåll tar de olika mycket plats och väger olika mycket. Torrfoder kan köpas i stora säckar och kan lättare transporteras hem. Våtfodret tar mer plats och väger mer.

Beroende på hur maten är förpackad kan också hållbarheten vara väldigt olika. Ett riktigt torrt torrfoder kan hålla länge medan våtfoder generellt har ett kortare bäst-före-datum.

Färskfoder

En till typ av hundfoder som ofta nämns är färskfoder. Det är lite som RAW food där upphettning undviks för att behålla all näring som finns i maten. För att få klassas som färskfoder får det inte ha värmts över 42 grader, en punkt där strukturen i råvaran börjar ändras och vissa näringsämnen bryts ner.

En term som ofta används i samband med färskfoder är BARF. Det står för Biologically Appropriate Raw Food. Bakom namnet ligger tanken om att man ska ge sin hund det den är byggd för att äta. Förespråkare för BARF lyfter fram argumentet att hunden är i grund och botten en köttätare.

Tänderna, käken och hela matsmältningskanalen är utformad för att kunna tugga och slita sönder kött. Magsäcken är stor och tarmarna korta, något som ofta ses hos rovdjur i det fria. Djur med långa tarmar är oftare växtätare som får i sig mycket fibrer. Människan är utifrån denna teori en uttalad växtätare. RAW food för människor är med andra ord inte samma som BARF för hundar.

Vanliga frågor om hundfoder

Vad gör jag om min hund vägrar torrfoder?
Om en hund matvägrar kan det såklart bero på många olika orsaker. Är hunden i övrigt pigg, äter annat du serverar än torrfoder så kan det vara att hunden vill ha mer av det godare du brukar bjuda på. Det kan ju också bero på sjukdom som inte syns men normalt brukar en matvägrande hund äta sitt torrfoder igen efter 2-3 dagar om man undviker ge den godis och annat foder. Se bara till att ge den tillräckligt med vatten att dricka.

Vad kan hända om hunden ätit för mycket torrfoder?
Torrfoder kan innehålla ingredienser som sväller i magen. En hund som fått i sig för mycket torrfoder kan därför drabbas av tarmvred. Ser man att hunden gått lös på torrfodret och ätit för mycket bör man kontakta en veterinär omgående. Ett tecken brukar vara att hunden vill dricka ovanligt mycket.

Vilket torrfoder passar till en hund med känslig mage?
Ingredienser som många hundar kan vara känsliga för är vete, majs, soja och ägg. En del hundar visar också allergiska tecken mot nöt- och fläskkött. Har din hund en känslig mage kan det vara bra att prova foder baserat på lammkött och istället för spannmal gå på hundmat gjord på ris eller potatis.

[annons]