Följ oss Instagram logo Nyhetsbrev Pinterest logo
header petvillage
PetVillage.se

Transport av katt

När man reser med sin katt är det praktiskt att kunna bära den i en väska eller bur. Det finns regler uppsatta av Jordbruksverket som man måste följa. Till exempel måste transportburen eller väskan ha en golvyta på minst 0,15 kvadratmeter per katt. Burar för bilar måste vara minst 0,5x0,3 m i botten och ha en höjd som är minst 0,35 m.

Om din katt är sjuk eller skadat får man göra undantag från lagkraven så länge man minimerar risken för att djuret kan lida av själva transporten. Är du osäker kan du kontakta veterinären först.

Är restiden längre än 6 timmar måste du också ge din katt tillgång till sanitetslåda. Katten ska också ges vatten var sjätte timme enligt lagen. Foder får ges med högst 24 timmar intervall.

Produkter för kattransport

Här hittar du förslag på olika produkter ämnade för kattransport. Du hittar mjuka kattväska & transportväskor, kattryggsäck och hårdare kattburar. För kattens egen transport in och ut ur bostaden finns det kattluckor här.

Populärt inom transport av katt

 • Perfect Pet by Ideal Låsbar Kattlucka

  Perfect Pet by Ideal Låsbar Kattlucka
  Låsbar kattlucka med 4 möjligheter som är lätt att montera. Välj mellan endast ingång eller utgång, både in och utgång eller helt låst! Ett perfekt sätt att låta katten kunna ta sig in och ut som den önskar eller för att kunna ställ
 • Transportväska blå/svart

  Transportväska blå/svart
  Transportväska och sovplats i ett!Transportväska i en bra storlek till din katt - en väska med många användningsområden. Förutom att den är perfekt under resan och på semester så fungerar den även toppen att ha med sig som sovplats och krypin på hotell/vandrarhem/ i stugan eller som skuggig plats på balkongen eller på altanen - möjligheterna är många!Transportväskan öppnas på långsidan och överdelen har en avtagbar axelrem som medföljer&hellip:
 • Holly transportväska

  Holly transportväska
  Transportväska Holly från märket Trixie. Transportväska Holly är en transportväska till din katt med många användningsområden&hellip:
 • Transportbur Canvas

  Transportbur Canvas
  Pet Soft Crate är både en transportbur och en viloplats i hemmet för katter och hundar. Canvasburen är perfekt under resa, på semester, på hotell, utställningar - möjligheterna är många!Pet Soft Crate är en lättviktsbur, som består av en metallram med en slitstark polyesterduk med nätinsats, vilket ger god luftcirkulation&hellip:

Fler tips på transport av katt

 • Kattlucka Swing 5 Brun

  Kattlucka Swing 5 Brun
 • SureFlap Förlängningstunnel Vit Small

  SureFlap Förlängningstunnel Vit Small
  Förlängningstunnel till SureFlap för montering i tjocka dörrar/väggar.
 • Sturdibag Small (flera färger)

  Sturdibag Small (flera färger)
  En lätt och funktionell transportväska för din katt!SturdiBagen är en transportväska med patenterade flexibla bågar som gör att väskan flexar på höjden och låter djuret få mesta möjliga plats under t ex en flygstol. I botten på väsken finns en hård skumplatta vilket gör att väskan håller formen när man bär den på axeln och katterna känner sig trygga&hellip:
 • Sherpa Deluxe Transportväska svart

  Sherpa Deluxe Transportväska svart
  Res bekvämt och stilfullt med Sherpa Original Deluxe-transportväska. Perfekt för resor med flyg eller bil, för en utflykt eller bara till veterinären&hellip:
 • Väska english style Liten

  Väska english style Liten
 • Kattlucka innerdörr staywell 715 vit

  Kattlucka innerdörr staywell 715 vit
 • Sturdibag Large (flera färger)

  Sturdibag Large (flera färger)
  Kattväska för flyg- och bilresor i riktigt bra kvalité från Sturdi Products!SturdiBagen är en transportväska med patenterade flexibla bågar som gör att väskan flexar på höjden och låter djuret få mesta möjliga plats under t ex en flygstol. I botten på väsken finns en hård skumplatta vilket gör att väskan håller formen när man bär den på axeln och katterna känner sig trygga&hellip:
 • Kattlucka Swing 7 Vit

  Kattlucka Swing 7 Vit
 • Sherpa® Original Deluxe Pet Carrier - Storlek M: ca L 43 x B 28 x H 27 cm – upp till 7,2 kg

  Sherpa® Original Deluxe Pet Carrier - Storlek M: ca L 43 x B 28 x H 27 cm – upp till 7,2 kg
  Den praktiska transportväskan Sherpa® Original Deluxe Pet Carrier med en fast, uttagbar botten är en bekväm uppehållsort för hunden på flygresor (kabinen), i bilen eller för transport till veterinären. Genom den patenterade ståltrådsramen kan Sherpa® Original Deluxe Pet Carrier transportväska anpassas till olika platsbehov, till exempel för att passa in under olika flygplanssitsar. Väskan stängs med dragkedjor och kan öppnas på sidan och ovanifrån. Nätfönster ger en effektiv luftcirkulation. Transportväskan finns omnämnd i ''''Guaranteed On Board-programmet'''' i USA och accepteras därmed även av många flygbolag i Europa (kontakta flygbolaget och kontrollera kraven). Väskan lätthanterlig och bekväm att bära tack vare den låga egenvikten och komfortabla, vadderade bärhandtag. Dessutom finns en justerbar, halksäker axelrem som också är praktisk för längre sträckor. Sherpa® Original Deluxe Pet Carrier transportväska är ett bekvämt tillbehör både för djuret och husse eller matte! Sherpa® Original Deluxe Pet Carrier transportväska i överblick: Praktisk transportväska för katter och små hundar Patenterad stålfjäderram: stabilitet och anpassningsbar till den plats som erbjuds i t.ex. flygplan Stängs med dragkedjor: kan öppnas på sidan och ovanifrån 3 nätfönster för luftcirkulation Vadderade bärhandtag, justerbar, glidsäker axelrem: bekväm att bära Uttagbar liggplats av syntetiskt lammskinn: kan tvättas i maskin Kan vikas och förvaras platssparande Accepteras av många flygbolag: tillåts av alla amerikanska flygbolag, vänligen kontrollera de europeiska flygbolagens bestämmelser vid biljettbokningen Material: utsida: 100 % polyester liggplats: konst-lammpäls Färg: svart Storlekstabell Sherpa® Original Deluxe Pet Carrier transportväska: Storlek Mått Kan belastas med Artikelns vikt M medium ca L 43 x B 28 x H 27 cm upp till ca 7,2 kg ca 1,9 kg L large ca L 48 x B 30 x H 29 cm upp till ca 10 kg ca 2,1 kg Hänvisning: Transportväskan i storlek L tillåts inte i kabinen av alla transportföretag på grund av höjden. Vänligen kontakta flygbolaget och fråga. Skötselråd: Liggplatsen av konst-lammpäls kan tvättas kallt i skontvätt och lufttorkas. Behöver väskan rengöras måste den stabiliserande bottenplattan tas ur. De får inte doppas i vatten. Väskan kan läggas i varmt tvålvatten och därefter lufttorkas. Hänvisning: Vänj ditt djur långsamt vid väskan. Se även Jordbruksverkets föreskrifter och allmänna råd om hållande av hund och katt (SJVFS 2008:5).
 • Nylonväska Bon Voyage Svart

  Nylonväska Bon Voyage Svart
 • Transportbur rosa

  Transportbur rosa
  Snygg annorlunda transportbur i pastellrosa färg!En funktionell transportbur som man öppnar framtill, den är lite högre i modellen än en standardtransportbur och riktigt snygg. Håller även bra för lite tyngre katter&hellip:
 • Transportväska PetNation Flower Rosa

  Transportväska PetNation Flower Rosa
 • Bärväska Bubblegum

  Bärväska Bubblegum
 • Sandy Hard Shell väska - Storlek: L 46 x B 44 x H 35 cm

  Sandy Hard Shell väska - Storlek: L 46 x B 44 x H 35 cm
  Detta mobila hem har en mängd olika användningsmöjligheter, och ser dessutom elegant ut. Den stora väskan av hårdskal är perfekt för besök hos veterinären, som korg på semestern eller när ni vill gå ut och äta på restaurang. Den är en bekväm och mjukt vadderad alternativ till en rottingkorg. Dessutom är den säker i bilen, eftersom den har öglor där säkerhetsbältet kan sättas fast. Storleken på väskan är passande för stora kattraser eller mindre hundar. En mängd dragkedjor gör hardshellväskan Sandy till ett förvandlingsfenomen: I helt stängt tillstånd är väskan en transportväska med ett runt tak av förstärkt nät. Nätet ger en optimal luftcirkulation. Det runda taket kan öppnas på två sidor och har ett fönster som kan öppnas separat. En kort lina inuti korgen förhindrar att din fyrfoting kan hoppa ut. Väskan är bekväm att bära med det stabila, mjuka handtaget. Den övre delen av väskan kan snabbt separeras från den undre med hjälp av en dragkedja. På några sekunder bara förvandlas transportväskan till en korg med en vadderad, vändbar insida. Den ena insidan är en plyschig vintersida, den andra en kylande sommarsida. Sandy Hard Shell väska: Högkvalitativ väska, perfekt även för stora katter eller mindre hundar Formstabil: genom den förstärkta kanten kan den förvandlas till ett mysigt katthus eller en bekväm hundkorg Med ett runt tak av robust nät kan separeras med en dragkedja och tas av heltr En stor öppning på ovansidan, kan fällas upp på båda sidorna: djuret kan ta sig in och ut enkelt Integrerat nätfönster: kan öppnas separat och ge fri sikt Optimal luftcirkulation Vattentät botten Bekvämt handtag och justerbar axelrem, mjukt vadderad Praktisk säkerhetslina med karbinhake: djuret kan inte rymma Med hällor för bilbältet Uttagbar kudde med förstärkt kärna och avtagbart överdrag Vändbar inredning, kan tas ut komplett genom en dragkedja och tvättas i maskin Låg vikt: ca 1930 g Max. belastning: 25 kg Skötselråd: korg: handtvätt inredning: maskintvätt i 30 °C kuddöverdrag: maskintvätt 30 °C (avlägsna skumgummit och träplattan innan tvätt) Material: korg: 100 % polyester (oxford) vändbar kudde: överdrag: 100 % polyester (slät vävd sida/plyschsida) vaddering: 50 % skumgummivaddering (EPE), 50 % stabil träbotten (plywood) sommarinredning: 100 % polyester, tjockt vadderad och lättskött ovansida vinterinredning: 100 % polyester, tjockt vadderad ovansida av plysch vaddering inredning: 100 % polyeter Färg: grön/svart väska med svart nät ljusgrå /mörkgrå inredning Mått: totala ca L 46 x B 44 x H 35 cm platsbehov ca Ø 38 cm insida med sommarinredning: ca minst Ø 37 x H 33 cm insida med vinterinredning: ca minst Ø 34 x H 28 cm öppning fram: ca B 20 x H 22 cm öppning ovansida (uppfälld): max. L 40 x B 25 cm säkerhetslina med karbinhake ca L 30 cm Hänvisning: Vänj ditt djur långsamt vid väskan. Se även Jordbruksverkets föreskrifter och allmänna råd om hållande av hund och katt (SJVFS 2008:5).
 • Kattdörr 4vägs Vit Petsafe Manuell Låsning

  Kattdörr 4vägs Vit Petsafe Manuell Låsning
 • Transportväska Ryan Rosa

  Transportväska Ryan Rosa
 • Transportbur open blå

  Transportbur open blå
  En snygg och annorlunda transportbur som man kan öppna både i taket och framtill. Transportbur i en blå färg som har en bra storlek för din vuxna katt&hellip:
 • Transportväska Blå/vit

  Transportväska Blå/vit
 • Transportväska Madison svart

  Transportväska Madison svart
  Transportväska med smart dragkedja!Madison är en mjuk transportväska för katter eller små hundar, en transportväska med extra fiffiga cklick-lås på dragkedjorna som gör att pillriga tassar inte kan öppna dragkedjan inifrån. Madison kan fästas på en reseväska (trolley) och har även ett bekvämt axelband om man vill bära väskan på axeln&hellip:
 • Transportväska Stor Nylon Svart

  Transportväska Stor Nylon Svart
  Smidig transportväska för hundar och katter upp till 12 kg.
 • Förlängningstunnel till Trixie Kattdörr 4-vägs Grå L

  Förlängningstunnel till Trixie Kattdörr 4-vägs Grå L
  Trixie Kattdörr är en 4-vägs kattdörr med tillhörande tunnlar samt magnetlås. Snygg design med en transparent mjukstängande lucka.
 • Transportväska Röd/Svart

  Transportväska Röd/Svart
 • Förlängningstunnel till Trixie Kattdörr 4-vägs Vit L

  Förlängningstunnel till Trixie Kattdörr 4-vägs Vit L
  Trixie Kattdörr är en 4-vägs kattdörr med tillhörande tunnlar samt magnetlås. Snygg design med en transparent mjukstängande lucka.
 • Kattdörr 4-vägs Vit

  Kattdörr 4-vägs Vit
 • SureFlap Förlängningstunnel (Vit Small)

  SureFlap Förlängningstunnel (Vit Small)
  Egenskaper Denna tunnel gör det möjligt att montera SureFlap luckan i lite tjockare vägg. Går att bygga på med flera efter varann. Finns i 2 storlekar beroende på lucka samt 2 färger. OBS! Se storleksguide för rätt mått och till vilken lucka den passar.
 • Kattdörr Grå 4-vägs med tunnel XL

  Kattdörr Grå 4-vägs med tunnel XL
 • Transport väska trolley elegans

  Transport väska trolley elegans
 • Staywell 580 Extra Nyckel

  Staywell 580 Extra Nyckel
 • Transportbur Be Eco Capri 2 antracit/grå-grön

  Transportbur Be Eco Capri 2 antracit/grå-grön
 • SureFlap Monteringsadapter (Vit Medium)

  SureFlap Monteringsadapter (Vit Medium)
  EgenskaperOm man har metall i dörren, så behövs denna adapter. Finns i två storlekar och 2 fäger, beroende på storlek på dörr/vägg där den ska monteras. OBS! Se storleksguide för rätt mått och till vilken lucka den passar.
 • Staywell Kattlucka Magnet 400 Vit

  Staywell Kattlucka Magnet 400 Vit
 • Trixie Kattdörr 4-vägs med tunnel Grå XL

  Trixie Kattdörr 4-vägs med tunnel Grå XL
  Beskrivning kommer snart!
 • Sulky / Buggy blågrå

  Sulky / Buggy blågrå
  Snygg och praktiskt sulky till katten!Stadig och funktionell sulky till din katt. En sulky är perfekt om du har ont i rygg &:amp, axlar eller har andra problem med kroppen som gör att du har svårt att bära din katt i en vanlig transportbur&hellip:
 • Joey Bärväska Brun

  Joey Bärväska Brun
 • Transportväska Samira brun/beige

  Transportväska Samira brun/beige
 • Transportväska Samira Grå/Blå

  Transportväska Samira Grå/Blå
  En mjuk transportväska i nylonTransportväska Samira i en ny grå-blå färgkombination! En mjuk klassisk transportväska som både kan öppnas ovanifrån och i ena kortsidan. Det medföljer en vadderad axelrem som gör att väskan är behaglig att bära på&hellip:
 • Staywell 580 Extra Nyckel, Gul

  Staywell 580 Extra Nyckel, Gul
 • Tunnelförlängning Vit Staywell kattlucka 310

  Tunnelförlängning Vit Staywell kattlucka 310
 • RESERVDEL DÖRR KIT STAYWELL 300-500 VIT

  RESERVDEL DÖRR KIT STAYWELL 300-500 VIT
 • Tunnel till 44211PF och 44201PF vit

  Tunnel till 44211PF och 44201PF vit
 • SureFlap Förlängningstunnel Brun Small

  SureFlap Förlängningstunnel Brun Small
  Förlängningstunnel till SureFlap för montering i tjocka dörrar/väggar.
 • Cykelkorg och transportväska 2-i-1

  Cykelkorg och transportväska 2-i-1
  Ny funktionell design med transportväska och cykelkorg i ett!Helt ny smart och snygg design på transportväska för cykelturen! Ett underrede monteras fast på pakethållaren och däri sätts cykelkorgen ner i en stabil metallram. Transportväskan kan stängas helt eller fällas ner på sidorna, beroende på hur ditt djur trivs bäst (för katt rekommenderas att väskan är stängd under färd)&hellip:
 • Reservdörr till Swing 5 & 7 & MICROCHIP

  Reservdörr till Swing 5 & 7 & MICROCHIP
 • Trixie Kattdörr 4-vägs med tunnel (Grå L)

  Trixie Kattdörr 4-vägs med tunnel (Grå L)
  Egenskaper Den vädertåliga luckan är tillverkad i plast och har 4 låsmöjligheter där du kan välja mellan bara öppen för att katten ska komma in, bara öppen för att gå ut, öppen för att komma in och ut eller helt låst. Luckan är utrustad med TPR-gummi som tätning runt hela öppningen och magnetlås. Enkel att hantera tack vare vridknappen. Kattdörren inkluderar 2st tunnelelement i stl L samt 1st i stl XL, samt enkel hantering med vridknapp . Finns i två olika storlekar samt färger. Den större storleken passar större katter eller mindre hundar. Tunnel ingår för att passa tjockare väggar eller dörrar. Går även att förlängas med fler tunnlar. Enkelt att montera. Användning 4-vägs kattlucka.
 • Trixie Kattdörr 4-vägs med tunnel (Vit L)

  Trixie Kattdörr 4-vägs med tunnel (Vit L)
  Egenskaper Den vädertåliga luckan är tillverkad i plast och har 4 låsmöjligheter där du kan välja mellan bara öppen för att katten ska komma in, bara öppen för att gå ut, öppen för att komma in och ut eller helt låst. Luckan är utrustad med TPR-gummi som tätning runt hela öppningen och magnetlås. Enkel att hantera tack vare vridknappen. Kattdörren inkluderar 2st tunnelelement i stl L samt 1st i stl XL, samt enkel hantering med vridknapp . Finns i två olika storlekar samt färger. Den större storleken passar större katter eller mindre hundar. Tunnel ingår för att passa tjockare väggar eller dörrar. Går även att förlängas med fler tunnlar. Enkelt att montera. Användning 4-vägs kattlucka.
 • Sturdibag Extra Large (flera färger)

  Sturdibag Extra Large (flera färger)
  Snygg och praktisk lite större transportväska för katt från Sturdi Products!SturdiBagen är en transport med patenterade flexibla bågar som gör att väskan flexar på höjden och låter djuret få mesta möjliga plats under t ex en flygstol. I botten på väsken finns en hård skumplatta vilket gör att väskan håller formen när man bär den på axeln och katterna känner sig trygga&hellip:
 • Elegance Trolley

  Elegance Trolley
  Lyxig transportväska på hjul med många smarta funktioner.
 • SureFlap DualScan kattdörr m microchip id

  SureFlap DualScan kattdörr m microchip id
 • Sturdibox medium

  Sturdibox medium
  Sturdiboxes: hoppfällbara, lätta och supersnygga små kattlådor!Sturdiboxen rekommenderar vi som kattlåda vid resor och utställningar. Superpraktisk!Sturdiboxen är vattentät och gjord för att hålla länge, den är idealisk för hundratals uppgifter - både på resan och hemma&hellip:
 • Elegance Trolley

  Elegance Trolley
  Lyxig transportväska på hjul med många smarta funktioner.
 • Kattlucka Swing 9 XXL Vit

  Kattlucka Swing 9 XXL Vit

Placering i fordonet

Om du transporterar din katt i en bur måste du se till att placera den på ett ställe i fordonet där det är skugga. Det är också viktigt att ventilationen är god och att katten är säkrad vid inbromsning. I händelse av olycka ska placeringen vara så att man lätt kan komma åt att rädda djuret.

Transport av kattungar

En kattunge får inte transporteras den första veckan. Naveln ska vara helt läkt innan man får förflytta kattungar i väska eller bur.

Dräktiga katthonor får ej heller transporteras de två närmaste veckorna före födseln och den första veckan efter.

Flyga med katt

Hos flygbolag som tex Norwegian kan man boka plats för sin katt i antingen lastutrymmet eller i kabinen. Vilka regler och villkor som gäller kan vara olika hos olika flygbolag. Priset ligger kring 500 kr oavsett om du låter katten resa med dig i kabinen eller i lasten.

Kraven på transportbur för lastutrymmet är att katten ska kunna stå upprätt, vända sig runt och kunna ligga ner i sin naturliga liggposition. Maximalt tillåtna storlek hos Norwegian är 120x81x84 cm. Dörren till buren ska säkras med band och eventuella hjul under buren måste avlägsnas eller spärras.

När du reser med katten tillsammans med dig i flygkabinen ska kattväskan vara av ett flexibelt och mjukt material. Väskan får vara maximalt 43x31x20 cm och totalvikt tillsammans med katten får inte överstiga 8 kg.

Innefattar resan flygbyte måste man se till att det är minst 1 timme mellan bytena men inte mer än 2 timmar.

ilead