Följ oss Instagram logo Nyhetsbrev Pinterest logo
header petvillage
PetVillage.se

Ragamuffin katt: Foder, Livslängd & Tillbehör

Ragamuffin är en kattras som är känd för sitt vänliga och lugna temperament. De är nära besläktade med Ragdoll-katter och delar många av deras egenskaper, inklusive en kärleksfull och social natur. Dessa katter är stora, med hanar som kan väga upp till 9-15 kg och honor som oftast väger mellan 4-9 kg.

Ragamuffin katt tittar uppåt

Ragamuffins har en robust kroppsbyggnad och en mjuk, silkeslen päls som kan komma i en mängd olika färger och mönster. Till skillnad från Ragdolls har de inte alltid blå ögon; ögonfärgen kan variera.

Foder för Ragamuffin

Denna ras kräver ett näringsrikt och balanserat helfoder som är rikt på protein och omega-3 fettsyror för att stödja en frisk päls och god hjärtfunktion. Det är också viktigt att övervaka deras kaloriintag, eftersom de kan vara benägna att gå upp i vikt.

Ragamuffins är generellt friska katter som kan leva upp till 12-16 år, och vissa kan till och med nå upp till 20 år med god vård. De är dock benägna för vissa genetiska sjukdomar som hjärtproblem och höftdysplasi.

Trots sitt lugna temperament är Ragamuffins lekfulla och njuter av mental stimulans. De gillar interaktiva kattleksaker och klätterställningar, men är också nöjda med lugna stunder i knät på sin ägare.

På grund av deras större storlek kan en rymlig kattlåda och en robust klöspelare vara idealiska. Eftersom de också njuter av att klättra, kan en klätterställning vara en bra investering.